Neljä vuotta

26.5.2017

4e
4a
4b
4c
4d

Pirpana täytti neljä vuotta. Itse arjelle osunutta synttäripäivää vietettiin menemällä Linnanmäelle minä, lapsi ja eksä, ja oli ihana huomata, miten hyvissä väleissä sitä todella onkaan - lapselle on varmasti mielettömän tärkeää saada viettää aikaa välillä "perheenä", kolmen kesken, vaikka vanhemmat ei olekaan enää parisuhteessa. Shiri oli onnensa kukkuloilla koko päivän kun kierreltiin ilmaislaitteita ja kirjaimellisesti kirkui ilosta kuullessaan minne ollaan matkalla.

Syntymäpäiväjuhlat olikin viikonloppuna, tänne meidän kaksioon ahtautui parisenkymmentä vierasta juhlimaan merirosvoteemalla pientä päivänsankaria. Yllätin itsenikin onnistumalla kaiken ajoittamisessa niin, että koti oli siisti ja koristeltu ja tarjoiltavat valmiita ja maistuvia (vaikka mun näemmä perinteeksi muodostuneen näköisiä............) juhlien alkuun mennessä. Launtai meni nimittäin aika nätisti niin, että imuri, sähkövatkain ja tenttikirja vaihteli vuorotellen paikkaa käsissä ja heilui niissä välillä samanaikaisestikin. Onnistuneesti meni kuitenkin synttärijuhlat!

Nyt olen ollut neljä vuotta virallisesti äiti ja kuten olen kliseisesti usein huokaillut, lapseni äitinä olo on parasta, mitä olen ikinä tehnyt ja varmasti tulee olemaan. Voin tehdä vaikka mitä siistiä, upeaa, mieletöntä ja mahtavaa ja nauttia siitä kaikesta täysillä, mutta tottakai oma lapsi on aina se oman elämän keskipiste ja siistein juttu. Vaikka välillä stressaa, vahvasta luonteesta pitää olla ylpeä ja mikään ei pysty vesittämään sitä ehdotonta rakkautta. Suurimman osan ajasta jaksaa niin skidi kuin minäkin olla hyvällä tuulella ja nauttia yhteisestä arjesta.

Koulun osalta hommat on kesän ajaksi ohi, kun viimeinen taloustiedettä sisältävä kauhutentti menikin yllättävän hyvin viime tiistaina. Vielä jännitetään neljän kevään lopulla olleen tentin/kokeen arvosanoja, mutta uskon vakaasti, että pääsin kaikista kyllä läpi enkä joudu uusimaan mitään syksyllä - sormet ristissä jne! Edessä on nyt duunia kokopäiväisesti, mutta kesään mahtuu myös kuukauden mittainen kesäloma sieltäkin. Kaikki siis hyvin tälläpäin, kuten yleensäkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti