TULOSSA: The Motel Live Horror Experience

29.3.2017

ad2

Ensin oli kauhutalokokemus hylätyssä hotellissa, sitten Hysteria-kokemus hylätyssä Marian sairaalassa, sitten Three Acts of Faith-kokemus Töölön rannassa. Aika on taas tullut, ja nyt huhtikuussa tulee After Dark Helsingin uusin aikuisten kauhukokemus. Tällä kertaa nimi ja teema on Motel ja sijainnista tiedän vain kaupunginosan. Kallio.

Sähköpostiin kilahti taas kutsu ja tiedote, joka herätteli sisäisen kauhufriikkini taas kertakaikkiaan euforiseen innostukseen. Tällä kertaa on kuulemma tehty suuria panostuksia tehdäkseen kokemuksesta ihan erilainen kuin aiemmin - tarinallisempi, monimediallisempi ja tietenkin kuumottavampi. Matka alkaa Kulttuuritalon pihalta, jolloin osallistujat saavat älypuhelimiinsa lisätietoa siitä, mitä odottaa ja mihin pitää jatkaa matkaa - itse kokemus sijoittuu johonkin teollisuusrakennukseen, jonka tarkkaa sijaintia ei kerrota etukäteen. Seinäjoen kaupunginteatterin lavastussuunnittelija Juho Lindström on luonut tilan, jossa osallistujilla on tällä kertaa vapaus ja velvollisusu etsiä, tutkia ja löytää.

Kuvailuni aiemmista kauhutalokokemuksista löytyvät postauksen alun linkeistä ja en voisi olla innostuneempi uudesta kokemuksesta. Jos käsitin oikein, uusi kokemus tulee olemaan vielä osallistavampi kuin aiemmat ja vastuuta kokemuksen etenemisestä on siirretty myös meille osallistujille. Aiemmilla kerroillahan kokemus on ollut toki osallistava ja intensiivinen, mutta osallistujia on viety ja johdatettu paikasta toiseen niin, ettei itse ole tarvinnut sen erityisemmin tutkia tai päätellä menemisiään.

ad1

Teemana toimii siis motelli ja inspiraatiota on vedetty elokuvista, 1950-luvusta ja hämyisistä tienvarsimotelleista. Kertakaikkiaan kutkuttavaa! Itsehän paniikkivarasin liput heti itselleni ensi-iltaan, koska onhan tää pakko päästä kokemaan mahdollisimman nopeasti. En oikeastaan yhtään tiedä, mitä odottaa, koska vaikka After Darkin kolme aiempaa taloa on tullut koettua, nekin olivat kaikki keskenään hyvin erilaisia kokemuksia.

Intoiluani lisää tietty myös sähköpostin varoitteluosio - joka ei tunnu varoittelulta ollenkaan, koska oon just niin fucked up kauhufriikki että saan kiksejä kaikista näistä.

Ikäraja 18 vuotta. Elämyksessä saatat kohdata ahtaita tiloja, ahdistavia tilanteita, simuloitua väkivaltaa, kovia ääniä, keinotekoista savua/usvaa, voimakasta kielenkäyttöä, seksuaalisia viittauksia, fyysistä kontaktia näyttelijöiden kanssa, voimakkaita hajuja, altistumista vedelle tai muille nesteille, ryömintää, sidontaa, valoefektejä.

Lippuja kokemukseen voi varata täältä, ja After Darkillahan on tapana myydä kokemuksensa loppuun, eli suosittelen pistämään vauhtia! Kokemukseen voi osallistua joko yksin, pareittain kaverin kanssa tai vaikka porukallakin. Esitykset alkavat 19.4. ja jatkuvat siitä pitkään (lippuja saatavilla ainakin kesäkuulle) - eli en osaa yhtään sanoa, milloin ja miten aion kertoa kokemuksestani täällä blogin puolella, yleensä kun olen odottanut esitysten loppuvan. Varmasti tulen jossain vaiheessa asiasta bloggaamaan!

2 kommenttia :

  1. Kuumottavaa:DD Peukut uudelle bannerille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) fiilistelin Stranger thingsin kakkoskauden traileria :)

      Poista