Uudistuksia rankalla kädellä

24.2.2017

Muutama viikko siinä yhteensä meni kun teki löyhällä tahdilla, mutta nyt olen valmis - koko blogin historia on nyt käyty läpi ja sieltä poistettu rankalla kädellä postauksia. Selityksiäkin asialle tottakai löytyy.

Kuten olen aiemminkin blogissa puhunut, mielestäni lapsen kuvien ja juttujen jakaminen somessa vanhempien puolesta on jokaisen vanhemman oma päätös. Tein päätöksen itse tietoisesti aikoinaan Shirin syntyessä enkä kadu päätöstä vieläkään. Kuitenkin, kuten aiemminkin mainitsin, lapsen kasvessa se pieni riippuvainen nyytti muuttuu koko ajan enemmän omaksi persoonakseen kasvaessaan, se oma luonne näkyy koko ajan paremmin ja, niin karsealta kuin se kuulostaakin, lapsen irrallisen identiteetinkin ymmärtää paremmin lapsen ollessa isompi - vaikka tottakai sen tiedostaa koko ajan.

Päätin siis, että nyt skidin ollessa jo paljon isompi vähennän tietoisesti hänen netti-identiteettiään. Päädyin poistamaan suurimman osan blogista, koska kuvien lisäksi olen kertonut yksityiskohtaisesti hänen kehityksestään, persoonasta ja vaikka mistä. En koe, että näistä postauksista tulisi koskaan mitään haittaa skidille olemaan, mutta koin nyt parhaaksi vaihtoehdoksi poistaa ne. Jotenkin ahdistaa myös itseäni tietää, että netissä on niin yksityiskohtaisesti kerrottuja juttuja itsestäni ja perhe-elämästä nyt kun elämä on muuttunut niin paljon.

Koen myös, että blogi ja mun somekuvan pitäisi muutenkin olla enemmän minusta kuin lapsestani. Tottakai äitiys on suurin osa identiteettiäni ja lemppariasiani maailmassa on olla Shirin äiti, mutta identiteettiini kuuluu myös paljon kaikkea muuta. Etenkin ehkä nyt sinkkuna ahdistaa ajatus siitä, että joku voisi googlailla minua ja löytää juttuja vanhoista parisuhteista, lapsestani, perhe-elämästä ja ties mistä. Vaikka olenkin aika oversharer eli jaan melko avoimesti elämääni somessa, olen aina pitänyt somessa tietenkin positiivisempaa linjaa enkä ymmärrä yhtään ihmisiä, jotka jakavat somessa jotain parisuhderiitoja tai vastaavia, vaikka tännekin olen avannut aika yksityisiä asioita.

Sinänsä blogi on ollut hiljaisempi jo jonkin aikaa ihan omasta tahdostani - haluan päivittää tätä vain silloin kun minulla on oikeasti asiaa, ei mitään turhia täytepostauksia - ja olenkin keskittynyt enemmän itseeni ja muihin asioihin kuin pelkästään perhe-elämään. Shirin kanssa on ihanaa viettää aikaa ja jouduin totuttautumaan siihen, miten paljon omaa aikaa mulla nyt on, kun skidi on isällään 2-3 yötä viikossa, mutta nautin paljon elämästäni tällä hetkellä. Jaan sitä vastaisuudessakin tänne, mutta vähän eri vinkkelistä! :)

4 kommenttia :

  1. Tosi hyvin kirjoitettu ja perusteltu!
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Todella fiksu päätös suojella oman lapsen yksityisyyttä! :) Arvostan!

    VastaaPoista