Opiskelijaelämää

11.1.2017

P1110059
P1110066
P1110057

Jännitin alkuviikosta ihan tajuttoman paljon tiistaita, jolloin oli siis ensimmäinen koulupäiväni ammattikorkeakoulu Metropolian sosionomilinjalla. Mutta ihan turhaan tuli jännättyä! Meitä aloittavia opiskelijoita on viitisenkymmentä ja koko ensimmäinen päivä meni erilaisissa tutustumisleikeissä ja rakennusta kierrellessä. Koko tämä ensi viikko on aika lailla orientoitumista ja ryhmäprokkiksen aloittelua ja kanssaoppilaatkin on ollut poikkeuksetta kivan oloisia tyyppejä. Yhden mimmin kanssa oltiin pääsykokeessa samassa ryhmäosiossakin!

Jännitin myös vähän sitä, miltä opiskelijaksi palaaminen tuntuu - kirjotin lukiosta vuonna 2011 ja olen sen jälkeen ollut äitiyslomalla ja töissä, eli vähän arvelutti miten sitä sopeutuu. Vaikka varsinainen opiskelu ei ole alkanut ja seisomaduunia tekevänä perse puutuu puolentoista tunnin paikallaan istumisesta mulla on sellainen fiilis, että täällä mun pitääkin olla. Innostus on kasvanut vaan koko ajan ja tänään iski oikeasti se fiilis, että tässä sitä nyt ollaan, korkeakouluopiskelijana - hullua!

Shoppasin höyryillessäni koulukamojakin, ja oli pakko hankkia uusi, isompi kalenteri - kaverin pitää mahduttaa sisäänsä kouluaikataulut ja kaikki kouluun liittyvät jutut, duunivuorot, päiväkotiajat, vapaa-ajan menot ja kaikki muu mikä mulla nyt sattuu minäkin hetkenä tuntumaan merkkaamisen arvoiselta. Muutama teistä pyysikin opiskeluaiheisia postauksia tänne blogin puolelle, eli melko varmasti tuun jonkin verran koululaisurastani täällä kertoilemaankin!

Tällä hetkellä siis edessä on varmaan aikamoiset ruuhkavuodet - täysipäiväinen opiskelu ja ehdoton halu valmistua ajallani, duunia 1-2 vuoroa viikossa, kohta neljävuotias lapsi, tarpeeni laajalle ja aktiiviselle sosiaaliselle elämälle ja säännöllisen epäsäännöllinen treenaaminen tulee varmasti pitämään seuraavat kolme ja puoli vuotta aika kiireisenä. Mutta mä oonkin vähän tämmönen että nautin hirveästi siitä, kun on paljon tekemistä ja päivät täynnä, eli stressin sijaan oon vaan ihan täpinöissäni.

Fiilikset on siis aika korkealla nyt näin alkuvaiheessa opiskelujen alkua - varmasti kerkeen hajoilemaan vielä tulevaisuudessa, haha!

2 kommenttia :