SYNTTÄRIVIIKKO: Mistä on Sofia B tehty?

21.10.2016

Synttäriviikkoon sopii kuin nyrkki silmään pitkästä aikaa kunnon analysointipostaus blogista, bloggaamisesta ja siitä, minkälaisen itse koen blogin nykyään olevan. Kuten pidempiaikaisemmat lukijat tietävätkin, blogi on vaihdellut niin nimeä kuin osoitetta muutamaankin kertaan.

Alusta jos aloitetaan, minun blogiharrastukseni alkoi virallisesti vuonna 2004, kun isäni osti minulle nettisivutilaa ja domainin wasted-place.net - ja pääsin päästämään kaiken angstisen 13-vuotiaan Sofian luovuuden valloilleen. Bloggaaminen on siitä asti jatkunut paria muutaman kuukauden taukoa lukuunottamatta rakkaimpana harrastuksenani, joka on kulminoitunut nyt Sofia B-blogiin, jota olen pitänyt siis vuodesta 2012.

Vuoden 2012 loppupuolella olin raskaana ja pidin englanninkielistä blogia/blogeja oman domainin fuckscars.org alla. Olin jo pitkään miettinyt äidinkielelle ja Bloggeriin vaihtamista ja päädyin sen tekemään, kun löysin odotus- ja vauvablogien maailman - tämä blogi alkoi lokakuussa 2012 suomeksi nimellä Fuck Yeah Sofia!, joka vaihtui vajaa vuoden päästä nimeksi Heart Pumps Diesel. Bloggaaminen suomiskenessä oli ihan erilaista verrattuna siihen, mihin olin tottunut, ja aloitin semisekavalla raapustuksella kasvavasta vauvamahasta kännykkäkuvineen päivineen.

uuspost

Heart Pumps Diesel tulee B.O.B:n lyriikoista ja se pysyi pitkään blogin nimenä. HPD:nä blogi kuului pariin blogiyhteisöön ja siirtyi lopulta joksikin aikaa Kaksplussan blogiportaaliin. Sieltä hyppäsin takaisin itsenäiseksi oman itseni herraksi ja samalla janosin jotain muutosta ja blogi sai nimekseen ah niin geneerisen Sofia B:n, jonka koen eniten omakseni. Eikä vain siksi, että se on oma nimeni, vaan myös sen nimenomaisen geneerisyyden vuoksi - blogini on aina ollut sekametelisoppa kaikkea mahdollista, joten semimitäänsanomaton nimihän on sille ihan omiaan.

Blogin edelleen ylivoimaisesti luetun postaus on vuoden 2013 hiusten vaalentaminen C-vitamiinilla, johon mm. Google ohjaa sakkia tasaisesti edelleen. Kakkossijaa pitää vuoden 2014 Läskit ja pronssilla komeilee tämän vuoden kesäkuussa julkaistu Kehoni on minun. Eniten tänne ohjautuu porukkaa Googlesta, toisiksi eniten Facebookista, sitten Blogilistalta. Kävijöitä on eniten Suomesta, toisiksi eniten USA:sta ja kolmanneksi eniten Israelista (???), yli 90% kävijöistä on naisia ja eniten kävijöitä on 18-24 ikähaarukasta.

Bloggaaminen on mulle ollut aina ensimmäisenä rakkautta kirjoittamiseen. Olen aina koulussa loistanut aine- ja esseetehtävissä ja kirjoittanut kaikenlaisia runoja, novelleja, tarinoita ja päiväkirjoja aika lailla siitä asti, kun opin kirjoittamaan. Kirjoittaminen on terapeuttista. Blogin kautta olen kuitenkin saanut ihan hurjasti kaikkea! Mielettömän paljon vertaistukea ihmisiltä, joita en ole koskaan edes tavannut. Uusia ystäviä blogimaailmasta, joiden kanssa ollaan nykyään tiivis jengi. Tsemppaavia sanoja, mielipiteitä, uusia näkökulmia. Olen päässyt osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, kokenut juttuja joita en varmasti ilman tätä harrastusta olisi kokenut.

Sofia B on tehty äitiydestä, hiljattain sinkkuudesta, kodista, mielipiteistä, tapahtumista, kauhusta, telkkarisarjoista ja leffoista, musiikista, fiiliksistä ja minusta. Sellainen on blogi nimeltä Sofia B, ja se on koko ajan enemmän ihan mun näköinen!

Kiitos kaikille edellisestä neljästä vuodesta ja kiitos myös mahdollisista tulevista! <3

4 kommenttia :