Kiitos tuhat kertaa ja vielä vähän

10.10.2016

Sanotaan, että vasta kohdatessaan vaikeuksia sitä ymmärtää, ketkä ovat oikeita ystäviä. Tosiystävät jäävät rinnalle vaikeinakin hetkinä, tukevat ja auttavat parhaansa mukaan - oli se sitten isoina palveluksina tai ihan vaan olemalla läsnä, kuuntelemalla.

Viime viikkoina olen todellakin päässyt allekirjoittamaan ja alleviivaamaan kyseisen väittämän. Se tuen ja rakkauden määrä, jonka olen näin eron keskellä saanut, on ollut kertakaikkiaan uskomaton. Niin läheisiltä, kuin ihan teiltä "tuntemattomilta" ruutujen siellä puolen.

Muuttaminen on kallista, ja ihmiset ovat asettuneet jonoon auttamaan rahallisesti, mikä on tuntunut ihan mielettömältä, vaikken haluakaan olla velkaa. Puhelin on täyttynyt viesteistä, joissa tsempataan, kerrotaan omia samanlaisia fiiliksiä ja kokemuksia, tarjotaan jutteluseuraa ja luvataan kuunnella, jos koskaan tarve on. Tarjotaan muuttoapua, sisustusapua, kuljetusapua, henkistä tukea, sovitaan yhteisiä menoja.

Olen saanut keskellä yötä viestinä pelkän sydämen ihmiseltä, jonka kanssa en puhu enää melkein koskaan, mutta jota ikävöin. Olen saanut lukea puhelimeni ruudusta lauseen "olet yksi parhaista ystävistäni, ja tekisin mitä tahansa vuoksesi" viestinä ihmiseltä, joka on tehnyt niin paljon minulle nyt. Olen saanut parasta mahdollista terapiaa viinilasien ääressä bestiksen kanssa. Ystävä ajoi meille peräkärryn kanssa auttamaan viemään sorttiin tavaraa, vaikka olin vahingossa tuplabuukannut menoni enkä ollut edes paikalla auttamassa tavaroiden kannossa. Olen saanut kommentteja blogiin ja somekanaviin, tsemppaavia sanoja ja sydämiä, jotka kaikki ovat piristäneet. Olen tuntenut, että olen tärkeä, rakastettu. Olen tuntenut, etten menetä eron kautta ketään, vaan kaikki pysyvät elämässäni, vaikka heidän rooli vähän muuttuisikin. Se tuntuu hyvältä.

Olen ihan oikeasti melkein purskahtanut itkuun lukemattomat kerrat ihan vain siksi, että te kaikki olette niin helvetin ihania. En voi kieltää, etteikö elämäntilanne olisi ollut astetta stressaavampi kuin yleensä, vaikka pääasiassa kaikki onkin hyvin - on siis tuntunut ihan tajuttomalta huomata, miten paljon miljoona palkintoa ja pokaalia ansaitsevaa ihmistä ympärilläni on. Olette kaikki kultaa. Ettei mene liian ällöksi, kiitän vielä kuvan kera.

lolyrjyu

Kiitos!

6 kommenttia :

 1. Sitähän sanotaan, että niin metsä vastaa kuin sille huutaa, ihanilla ihmisillä on ympärillään ihania ihmisiä. Oot ansainnut kaiken tuen ja avun!

  Tuli muuten mieleen ettei ole myöskään mikään itsestäänselvyys osata vaikeuksienkin keskellä arvostaa ja olla läheisistään kiitollinen, mahtavaa, että sulta se taito löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten ihana kommentti! Kiitos, lämmitti paljon <3

   Poista
 2. Pus! ❤️ Olet ihana. Ja on ikävä!

  VastaaPoista