Netflix-tärpit vol 4

14.9.2016

On aika taas seuraavan Netflix-tärppipostauksen! Osat yksi, kaksi ja kolme kannattaa toki tsekata myös jos olet aiemmin ne missannut, koska kaikissa esittelen palvelusta löytyvää taattua laatua. Mä olen viime aikoina katsonut ihan hirveän vähän mitään, koska oon viettänyt niin paljon aikaa ystävien kanssa ja siellä täällä säntäilemässä, mutta jonkin verran olen ehtinyt myös heittää aivoja narikkaan.

tarppei01

Rick and Morty on aivan mahtava. Mä tykkään paljon aikuisten piirretyistä, mutten koskaan saanut aikaiseksi aloittaa tätä sarjaa, vaikka esimerkiksi Tumblr onkin ihan täynnä siihen liittyvää juttua. Ykköskauden tultua Netflixiin päätin antaa sille mahdollisuuden ja päätös osoittautui erinomaiseksi! Rick and Morty on mustaa huumoria scifillä höystettynä, älyttömiä seikkailuja avaruudessa ja multiversumeissa ja ties missä. Isoisä ja lapsenlapsi on järjetön duo, jotka joutuvat ihan ihmeellisiin tarinoihin sekoillessaan pitkin kyliä. Erittäin viihdyttävää!

tarppei02

Under the Dome on yksi niistä sarjoista, joka on toki hyvä, mutta sitä katsoessa tulee fiilis, että sillä olisi potentiaalia olla vieläkin parempi. Kingiin perustuva idea on kuitenkin mielenkiintoinen - pienen jenkkikylän ylle laskeutuu yhtäkkiä näkymätön voimakupu, jolla tapahtuu kaikkea outoa ja jonka läpi ei pääse sisään eikä ulos. Sarjassa seurataan kylän tapahtumia kuvun laskeuduttua, eikä mikään tietenkään mene putkeen tai ole millään tasolla tervettä tai normaalia. Sarja on ehdottomasti kyllä katsomisen arvoinen, vaikkei ehkä olekaan mestariteos.

tarppei03

Spartacus ei ole todellakaan mikään uusi tuttavuus, mutten ole sitä tainnut aiemmin blogin puolella esitellä. Se perustuu semilöyhästi ihmiskunnan historian hahmoihin ennen ajanlaskun alkua ja ottaa inspiraatiota tapahtumiin historiankirjoista. Esimerkiksi itse Spartacus oli n. 100eaa gladiaattori, joka johti orjakapinaa, eikä sarja poikkea paljoa oikeasta - Spartacus on orjuuteen kaapattu sotilas, jonka uutta elämää gladiaattorina ohjaa tarve päästä takaisin elämänsä rakkauden syliin selviämällä hengissä mahdollisiman pitkään. Sarja on visuaalisesti näyttävä, ihmissuhdekiemuroineen ja selkäänpuukotuksineen draamannälkäiselle mainio ja kaikenkaikkiaan hyvin käytettyä aikaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti