Keksi nyt sitten tällekin otsikko

27.9.2016

Tärkeintä meille on, että Shirillä on kaikki hyvin ja että lasku uuteen elämään on hänelle mahdollisimman pehmeä.

Ymmärrätte varmasti, että näistä asioista ei todellakaan kovinkaan paljon blogiin puhuta, mutta on tuntunut niin oudolta edes miettiä blogia, että on tullut aika avata täälläkin tätä viimeaikaista hiljaisuutta. On tuntunut oudolta kirjoittaa tänne yhtään mitään kun elämässä on niin suuria muutoksia, mutta niistä ei ole sanonut mitään.

Avioeropaperit on lähetetty ja pian muutamme kahteen eri kotiin - nyt asumme vielä saman katon alla. Päätös tehtiin yhdessä, sovussa, ja meillä on kaikki hyvin. Tämä on tullut monelle läheiselle ihan puskista, koska emme ole kovin avoimesti mistään ongelmista huudellut - eikä sellaisia ns. konkreettisia ongelmia, pettämistä tai vastaavaa, ole tässä ollutkaan. Välitämme toisistamme ja Shiri on meille tärkein asia maailmassa, mutta emme tee toisiamme enää onnellisiksi. Rakkaus katosi, tai muutti muotoaan kaverilliseksi, mitä latteuksia tähän nyt keksisikään. Kahdenkeskisiä asioitahan nämä tottakai ovat.

Pääpointti: kaikki on hyvin, eikä tätä tarvitse pahoitella, kun mekään emme ole pahoillamme. Tottakai harmittaa, että kaikki ei mennyt niinkuin unelmoi, mutta eihän se elämä mene aina suunnitelmien mukaan. Olemme tosi hyvissä väleissä, saimme asunnot melko läheltä toisiamme samalta alueelta, eli vaikka Shiri muuttaa asumaan pääasiassa minun kanssani, olemme molemmat aktiivisesti tytön elämässä. Meille oli tärkeintä, ettei pieni joudu vaihtamaan tarhaa tai naapurustoa ja ettei vanhempien kotien välillä ole pitkää matkaa.

Kolmeveelle asia on tietenkin vähän hankala selittää, mutta aika paljon Shirikin ymmärtää. Tietää, että kohta on äidin ja Shirin koti ja sitten erikseen isin ja Shirin koti. Että isi ja äiti rakastaa Shiriä enemmän kuin mitään muuta, ja että nyt isi ja äiti ei enää riitele. Varmasti joskus tilannetta pitää avata enemmän, ja Shirin puolesta erokipua on eniten tuntenutkin - vaikka tiedän, että päätös on oikea, tuntuu pahalta. Mutta lapsenkin edun mukaista on onnelliset vanhemmat, vaikka sitten erillään.

Tässä on kaikenlaista kun muuttoon on enää pari viikkoa, eli en yhtään osaa sanoa miten blogi tulee nyt olemaan elämässä lähiaikoina, mutta lopettaa en aio. Ehkä tämä on sellainen tilanne, jossa blogin heitteilejätön ymmärtää!

Kiitos kaikille, jotka ovat ilmaisseet huoltaan - mutta täällä on kaikki hyvin.

18 kommenttia :

 1. Tsemppiä teille tähän elämäntilanteeseen! Erot ovat parhaimmillaankin haastavia tilanteita lapselle käsitellä, mutta niistä pääsee kyllä yli kun muistaa, että tämä on loppuviimein muutos parempaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kyllä molemmat koetaan, että tää on molemmille parempi - eli sitä kautta parempi myös Shirille :)

   Poista
 2. Meinasin pahoitella, mutta sähän kirjoitit ettei tarvitse pahoitella, joten... Tsemppiä! Hyvä että käytännön asiat ovat järjestyneet skidin kannalta noin hyvin, ihanteellisempaa tilannetta erotapauksessa tuskin voisi olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen siitä tosi iloinen! :) ollaan ihan kavereita Nicon kanssa ja sovittu paljon käytännön asioita näkemisistä, raha-asioista sun muista. Tärkeää tietenkin lapsenkin kannalta ettei vanhemmat vänkää :)

   Poista
 3. Tsemppiä uuteen vaiheeseen elämässä, teistä tulee Shirin kanssa mahtava tehotiimi kahdestaankin :)

  VastaaPoista
 4. Höh, voi vitsi. Onpa tosi ikävä kuulla, että näin kävi, mutta tietysti positiivista, että saitte asiat hyvässä hengessä sovittua ja asiat on sillä tavalla mallillaan. Toivotan täältä suuren suuret tsempit teille molemmille ja myös Shirille - eiköhän asiat lähde rullaan oikein mallikkaasti kun kaikki ehtii tottua uuteen elämänvaiheeseen :)

  Peace n love <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) onhan se tietty harmi, tottakai sitä toivoo aina että suhde kestäisi ikuisesti. Mut joskus on vaan pakko myöntää tappio :)

   Poista
 5. Tosi ikävä kuulla mutt hyvä että tilanteeseen nähden kaikki kuitenkin hyvin :) lapset tottuu nopeasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että tottuu nopeasti :) uskon kyllä, kun kuitenkin tulee näkemään molempia vanhempia paljon. Näin pienelle asia on vielä aika helppo selittää :)

   Poista
 6. Mä jotenkin arvasin jo viime postauksen alusta. Katoin heti sen luettuani tuolta sivupalkista, että lukeeko sulla vielä siellä toi vaimojuttu...

  Tsemppiä teille tulevaan ja hyvää syksyä kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees muistanu sivupalkkia :'D ! Kiitos :)

   Poista
 7. Tsemppiä! Meillä sama tilanne, lapset 3,5v ja 2v. Hankalaa vain lasten takia,muuten yhteinen sopuisa päätös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ehdottomasti siis samat sanat takaisin! Hyvin me pärjätään 💪

   Poista
 8. Sofia, teidän lapsenne Shiri ei vielä tajua (ja varmaan jossain vaiheessa "kiukkuaakin" aiheesta), mutta joskus hän kiittää. Te teitte oikein, niin ihailtavan oikein, jos erossa voitte olla onnellisia ja kohdella toisianne kunnioittavasti. Kun jos ei se yhdessä ollessa enää onnistu. Olen elänyt koko lapsuuteni vanhempieni huonon suhteen jaloissa. Joka ilta toivoin, että he eroaisivat. He erosivat vasta kun olin about 17-18. Iso muutos ja iso asia teille kaikille, mutta niin oikea. Kiitos, että teidän ansiosta yksi lapsi saa pitää ehjän ja onnellisen lapsuutensa. <3 Teidän kaltaisenne ovat hyviä vanhempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uskomattoman mielettömän upea kommentti, herraisä! Kiitos, tästä tuli todella hyvä mieli, ihanaa että jaksoit jakaa tällä lailla tunteita, jotka tästä postauksesta heräsi. Uskon itsekin, että tehtiin oikea päätös, mutta tänkaltaiset kommentit kyllä vahvistaa sitä fiilistä entisestään. Kiitos ihan hirveästi.<3

   Poista