Freesinä myös ravintola-alalla

8.7.2016

Allekirjoittaneella yksi suurimpia ongelmia meikin suhteen on sen pysyvyys - oon laiska korjaamaan meikkiä pitkin päivää, enkä etenkään töissä lähde tuhlaamaan aikaa mihinkään naaman viimeistelyyn. Yleensä olen vain mennyt fuck it-asenteella ja antanut naaman näyttää sulaneelta loppupäivästä, mutta pikkuhiljaa olen testaillut erilaisia tuotteita saadakseni pysyvyyden paremmaksi. Ihan vaikka jo siksi, ettei töistä lähtiessä peiliin vilkaistessa näytä vanhentuneen parikymmentä vuotta...

Blogissa esittelinkin aikanaan Vichyn Dermablend-meikkivoiteen, joka jäi ainoaksi käyttämäkseni meikkivoiteeksi heti ensitestin jälkeen. Sillä on hyvä peittävyys ja ihan hyvä pysyvyys jo omillaankin, mutta näin ravintola-alalla (etenkin fast food-puolella!) työskennellessä vaatii jo aikamoisia kikkoja pitää naama freesinä. Vaikka esimiesasemassa työskentelenkin, teen itse paljon hikeä nostattavia tehtäviä, puhumattakaan kuuman rasvan ja kuumien laitteiden lähellä hengaamisesta, eli pohjameikki alkaa helposti kulahtamaan.

Tänään tein kunnon testin löytämäni kombinaation toimivuudesta kuvamateriaalin kera - ja omasta mielestäni nyt on kyllä löytynyt aika hyvä kombo!


STAY01

Ylläolevat naamakuvat on siis otettu aamulla juuri meikin laitettuani ja se on aika tavallinen arkimeikkini. Puhdistetuille kasvoille levitän ensin pohjustusvoidetta (tällä hetkellä käytössä on Beauty UK:n primer, joka on osoittautunut aika hyväksi) ja sitten Vichyn meikkivoiteen. Tummia silmänalusia yritän peittää blendaamalla niille Wet'n'Wildin peitevoidetta ja sitten tuputtamalla Grimasin läpinäkyvää puuteria paksun kerroksen iholle paistumaan. Tässä välissä teen yleensä kulmat (joihin käytän Anastasia Beverly Hillsin dipbrow pomadea sävyssä caramel) ja sitten sivelen sudilla ylimääräiset puuterit silmien alta ja levitän puuteria koko kasvoille.

Grimasin puuteri on ihan luottotuote - tilasin sen Punanaamiolta ja se tuli päivässä perille ja maksoi noin kympin. Se muuttuu kasvoille levittäessä läpinäkyväksi ja tekee ihosta juuri täydellisen matan. Loput meikit laitettuani (aurinkopuuteria, luomiväriä, eyelineria, ripsiväriä ja huulipunaa) suihkutan vielä koko kasvoille Nyxin Matte Finish-kiinnityssuihketta, noin 2-4 suihkausta.

P7080001
P7080004
P7080007

Kuumuuden, ajoittaisen hikoilun ja yleisen duunipuurtamisen lisäksi mä en osaa kovin hyvin varoa kasvomeikkiä, eli esimerkiksi syödessä tai kasvoja pyyhkäistessä tulee sudittua pohjaa pois naamalta. Tänään mulla oli vajaa 8h mittainen työpäivä, joka pääsi siis pohjan testipäiväksi. Ennen kuin aloin käyttämään pohjustusta ja Grimasia töistä lähtiessä ei välillä ollut pohjaa oikestaan ollenkaan - leuka, otsa ja posket punoitti ja iho oli joskus jopa aika laikukas. Meikkivoide vaan suli ja kului pois naamalta päivän mittaan. Oon aika ilmeikäs tyyppi ja koko ajan äänessä, eli jo pelkästään naurut, irvistykset, kulmien nostelut ja yleinen sofiamaisuus liikuttelee pohjameikkiä.

stay04
stay05


Positiivisesti yllätyinkin siis, kun meikki pysyi näinkin hyvin naamalla! Pienet epäpuhtaudet näkyvät toki paremmin kuin aamulla ja tietynlainen kuluneempi look on tullut päivän mittaan, mutta naamani on lähinnä yksivärinen ja suttuvapaa. Huulipunaa (tosin eri sävyistä) lisäsin töistä lähtiessä, mutta muutoin en koskenut pakkelikerrokseeni. Tässä vaiheessa siis on tähän asti parhain kombo löytynyt - enkä toisaalta tiedä onko edes mahdollista löytää tuotteita, joilla naama näyttäisi oikeasti ihan vastalaitetulta koko päivän huolimatta alavalinnastani.

Minkälaisia tuotteita te käytätte saadaksenne meikin pysymään paremmin naamassa?

4 kommenttia :

 1. Mä tietyllä tavalla tykkään tosta "kulahtaneesta" versiosta, näyttää mun mielestä luonnollisen tasaselta mutta mitkään kiiltokohdat ei vielä häiritse. Muutenkin pohja on parhaimmillaan ehkä
  kun se on saanut vähän elää, ja 8h vuoroks on kyllä loistavasti pysynyt olosuhteet huomioon ottaen vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että on aidomman näköinen, mä jotenkin ite vaan tykkään semmosesta että iho näyttää livenäkin photoshopatulta :'D !

   Poista
 2. Mistä oot oikein ostannut tuon NYX:in matte finish tuotteen, koska itse en näytä löytävän sitä mistään :)

  VastaaPoista