DIY iisi sisustustaulu

21.7.2016

Kaikenlaisia koristeita ja härpäkkeitä lisäilemällä kämpästä saa kodikkaamman tuntuisen, tämän tietää kaikki. Jonkin aikaa mielessä pyöri idea tehdä itse jonkinlainen sisustustaulu, vaikken mikään kovin taiteellinen käsistäni olekaan, ja inspiksen saatuani tilasin Sinellistä kotiin tarvikkeet simppelille abstraktille väriblokkitaululle.

OI000033
OI000034

Maalarinteipin hinta unohtui ja postikulut toki tuli mukaan, eli jotain kahdenkympin tienoilla oli loppujen lopuksi kuvan budjetti. Siinä mielessä tämä on edullinen, että värejä ei kulunut tauluun lähes ollenkaan ja telatkin meni pesun kautta odottamaan seuraavaa inspistä, eli kertakäyttökamaa oli lopuksi vain canvas, joka ei sekään melko pienikokoisena maksanut kuin femman.

Halusin kaksivärisen blokkitaulun ja valikoin siihen pastelliset askartelumaalit vaaleanpunaisena ja -keltaisena. Teippasin satunnaisia kolmioita canvakselle ja minitelalla rullaillen levitin värit. Itse maalamiseen meni ehkä nelisen minuuttia, teippaamiseen ja maalin kuivuttua teipin poistoon yhteensä ehkä minuutti, eli mikään pitkällinen homma tämä ei myöskään ollut. Ja lopputulokseen olenkin tosi tyytyväinen! Jos telalla meinaa niin suosittelen aika varovasti maalaamaan teipin reunojen läheltä, itsehän vetelin aggrona menemään ja reunat meni joissain kohdin vähän plörinäksi.

OI000041
OI000002
OI000003

Mitään seinäänkiinnityshärpäkkeitä canvaksessa ei ollut enkä niitä siihen nyt lisännytkään - taulu näyttääkin söpöltä meidän ruokapöydän päädyssä seinään nojaten ainakin nyt alkuun. Mahdollisuuksiahan on aika lailla loputtomiin tällä blokkityylilläkin, nyt menin suurpiirteisesti kahdella värillä, ehkä seuraavaan panostan enemmän suunnittelua ja aikaa tekemällä yksityiskohtaisemman taulun monivärisenä pienemmillä kuvioilla.

Mitä tykkäätte?

8 kommenttia :

 1. Tosi ihana ja raikkaan näkönen taulu!

  VastaaPoista
 2. Pienellä vaivalla sai kivan näköisen taulun :) Täytyykin ottaa idea korvan taakse... onko jo liian aikasta alkaa suunnitella joululahjoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei laisinkaan! Mulla on aina viimeistään elokuussa suunnitelmat valmiina joululahjoihin :D tämmönen vois kyllä olla tosi kiva joululahjaidea!

   Poista
 3. Onpas kiva idea kyllä noinkin helpolla!! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! Innostuin tekemään työhuoneeseen kolme taulua kolmella värillä. Ja seuraavaankin huoneesee on jo suunnitelma

  VastaaPoista