Why so fragile, masculinity?

26.5.2016

Maskuliinisuus käsitteenä tuo suurimmalle osalle  meistä mielikuvia mm. fyysisestä voimasta, henkisestä vahvuudesta, testosteronista, hienhajusta, lihaksista, kuntosalin painonnostonurkkauksesta, murahtelusta ja partakarvoista. Maskuliinisuus, miehisyys, on jotain vahvaa ja voimakasta, kuin suuri karhu, karjuva leijona. Kylmä kalja ja jarruraidat.

Kuitenkaan ei tarvitse tutkailla kauaa huomatakseen, että maskuliinisuus on monella tapaa myös hirvittävän heiveröinen idea, jota on pakko suojella hysteerisesti koko ajan ettei se tahriinnu esimerkiksi femininiisyydellä.

Maskuulinisuus kärsii, jos joku sanoo homoksi. Homo nyt ylipäätänsä on haukkumasana, tottakai, ja Miehinen Mies™ reagoi siihen ärähtäen, koska olisi maailmanloppu, jos joku luulisi homoksi. Siksi Miehinen Mies™ ei voi esimerkiksi pitää vaaleanpunaisia vaatteita, käyttää ihonhoitotuotteita tai ylipäätänsä mitään kosmetiikkaa (dödöä ehkä juuri ja juuri), tykätä akkojen leffoista, akkojen musasta tai mistään akkojen hömpötyksistä.

Jos Miehinen Mies™ ostaa jonkin tuotteen, on sen oltava Miehinen Tuote™. Jos tuote on epämiehekäs, voi joku vaikka (perkele soikoon) luulla, että Miehinen Mies™ on joku homo, transusvestiidi tai muuten vaan vähemmän Mies™. Katsokaa vaikka.

fragilemasculinity01
fragilemasculinity02
Kuvia napsittu täältä ja täältä


Kukaan itseään kunnioittava Miehinen Mies™ ei voi käyttää tavallisia tuotteita. Niiden pitää olla Miehisiä Tuotteita™. Jos käyttää kukalta tuoksuvaa deodoranttia voi muuttua homoksi. Jos pesee kasvonsa tavallisella puhdisutusemulsiolla voi yön aikana kasvaa rinnat. Ja kyllä viimeistään silloin, kun tunkee korvaansa tavallisia akkojen vanupuikkoja, kivekset tipahtaa irti ja Miehisyys™ on kadonnut iäksi.

Jos joskus sattuukin kohdalle ihka oikea homomies, pitää Miehisen Miehen™ pitää turvallinen hajurako kyseiseen yksilöön. Ei siis sillä että homoissa nyt mitään pahaa olis, muttakun ei Miehinen Mies™ itse ole homo, niin pitää varoa ettei toinen homo yritä pokata. Sehän nimittäin olisi ihan uskomattoman oksettavaa, jos mies josta ei ole yhtään kiinnostunut yrittää flirttailla. Eikö niin?

Ja eihän mikään ole pahempaa kuin se, että joku kyseenalaistaisi sinun Miehisyytesi™. Siksi aito Miehinen Mies™ ei myöskään ikinä puhu ongelmistaan. Se, että Miehet™ tekevät huomattavasti enemmän itsemurhia kuin akat ei ole ongelma, kunhan Miehinen Mies™ säilyttää miehisyytensä eikä vaan ala miksikään tunteistaan jaarittelevaksi puoliakaksi.

Vai olisiko ehkä sittenkin niin, että raivokas maskuliinisuutensa suojelu kertoo vain koko käsitteen hataruudesta? Minä en tiedä vastausta, koska vaginani puolesta en ole Miehinen Mies™.

(Psst - erittäin hyviä linkkejä aiheeseen liittyen: Buzzfeedin artikkelit yksi ja kaksi, LA Timesin syvällisempi juttu, Tumblr-blogit yksi ja kaksi.)

10 kommenttia :

 1. Hei mitä ihmeen väliä, vaikka joku mies haluaa olla "miehekäs" mies tuotteiden kautta? :D Antaa kaikkien toteuttaa itseään ihan rauhassa ja haukkumatta.

  PS. Mites esimerkiksi tämmönen naisten tee jota saa aika monelta eri merkiltä:
  http://www.mandragora.fi/ayurveda-naisten-100g-p-220.html
  https://www.hyvinvoinnin.fi/yogitea-luomu-naisten-tee
  http://www.lapcream.com/product/85/naisten-tee
  (Tai mikä tahansa suihkusaippua ym. jossa lukee "for women" tjsp.)

  Miten tuo on yhtään vähemmän naurettavaa, kuin vaikka se miesten tee tahi suihkusaippua?
  Why so fragile, femininity?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sehän onkin ihan naurettavaa, että tuotteita sukupuolitetaan, oli ne sitten miehille tai naisille :D sehän tässä pointti onkin. Naisille suunnatuissa on vielä enemmän ongelmaa koska ne on usein myös kalliimpia vaikka olisi ihan samanlaisia kuin miesten versiot - googlaa "pink tax". Why so fragile femininity ei nyt ihan toiminut niinkun toivoit :'D

   Äläkä hei ota niin itseesi, ei kyse oo siitä saako joku haluta olla miehekäs. Tottakai saa. Kyse on siitä miten naurettavan noloa tämmönen sukupuolittaminen on :D ihan samanlaisia listauksia löytää esim. teemalla "things women can finally do" - jes, naisten käsisaippuapala! Vihdoin saippua, joka mahtuu heiveröiseen pikku tyttökätöseeni!

   Peace & love :)

   Poista
  2. Fug, point being miksei femakot tee tällaisia naisten tuotteista, vain miehisistä, joten aika hyvin sopii myös fragile femininity tähän siksi, kun naisille markkinoituja tuotteita ei haukuta postauksissa :D

   Poista
  3. Femakot. Lol.

   Ja siis tehdäänhän:D niitähän tehdään paljon, ja enemmän kun näitä, mainitsin jo viime kommentissakin sen. Esim. lelujen sukupuolittamisesta on ihan viime aikoina noussut kohu Anttilaan liittyen. Jos sä oot missannu ne jutut, se ei tarkoita ettei niitä tapahdu.

   Poista
 2. Ostin juuri Garnierin shamppoota ja hoitoainetta. Hienosti luki tekstissä "koostumus on kehitetty sekä miehille että naisille.". Hyvä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostais tietää millä lailla miesten ja naisten hiuskarvat eroaa toisistaan :'D

   Poista
 3. Eikä, ihan huippu postaus, nauroin tälle ääneen!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos, pilke silmäkulmassahan tää on kirjotettu! :)

   Poista