Se hämmästyttää kummastuttaa pientä Sofiaa

21.5.2016


...miksi vaikkapa puoliksi suomalainen, puoliksi somalialainen täällä syntynyt ihminen kuvaillaan sanoilla "toisen polven maahanmuuttaja", mutta itse oon kohdannut "hirveet lesoiluu lol vähä noloo oot iha suomalaine pelle get over it"-asennetta vastatessani kyselyyn sukunimeni erikoisuudesta?

...eikö jatkuvasti negatiivisilla ihmisillä ole itsellään paha mieli? Jos joku valittaa koko ajan ihan kaikesta, hermostuu pikkujutuistakin ja levittää ympärilleen negatiivista hehkua ihan aamusta iltaan, eikö kyseisellä ihmisellä ole itselleenkin raskasta hengailla itsensä kanssa? Enkä tarkoita nyt masentuneisuutta tai vastaavaa ns. selitettävissä olevaa pessimistisyyttä, vaan ihan luonteenpiirteenä sellaista katkeraa kyynisyyttä ihan kaikkeen ihan koko ajan.

...miksi ulkona ilman lapsiaan olevalta äidiltä kysellään "mihin sä lapset jätit", "mitä ihmettä, mitäs sä täällä", "mikset oo kotona lasten kanssa", "onko isä lapsenvahtina", mutta ulkona yksin olevalle isälle ei kummastella mitään? Miksei äideillä ole yhtäläistä oikeutta olla joskus aikuisessa seurassa itsekseen? Miksi äidit ovat vanhempia ja isät lastenhoitajia?

...kuka voi ihan rehellisesti olla sitä mieltä, että lapsia pitäisi olla oikeus rankaista väkivallalla? Tiedättehän, tää "kyllä ennen vanhaan käyttäydyttiin paremmin kun sai vielä antaa tukkapöllyä ja piiskata vyöllä"-paska. Siis ihan oikeasti. Älkää lisääntykö. Ikinä.

...miksi maskuliinisuus on välillä niin heiveröistä, että esim. naiseksi kutsuminen on haukkumista, homoksi luuleminen maailmanloppu ja kaikista tuotteista pitää saada miehekkäät versiot, ettei vaan nolota kassalla tai kasva tissit sitä käyttäessä?

...vaikka aloittaa suunnittelun ajoissa, miksi aika loppuu silti kesken juhlia järkätessä? Tai loppuuko se edes, vai tuntuuko vaan siltä?

...miksen oo jo voittanut lotossa? Onko se siksi että lottoan ehkä kolme kertaa vuodessa?

...miksi taapero on yhtenä hetkenä ihana pieni enkeli, joka silittelee poskea ja sanoo "i love you mummy", mutta minuuttia myöhemmin kirkuu naama punaisena lattialla "MINÄ HALUSIN ITSE"-itkupotkuraivareita, koska päälle pukiessa äiti avasi tarralenkkareiden tarrat?

...onko kauhugenreen elokuvia tekevät ihmiset tahallaan tuhoamassa koko genreä? Vai miksi meidän genren rakastajien täytyy kahlata viidensadan miljoonan paskan keskeltä se yksi hyvä pätkä?

2 kommenttia :

  1. Tohon piiskaamishommaan liittyen, mua kummastuttaa se porukka, joka koko ajan jauhaa että meidän lapsuudessa ajeltiin ilman turvavyötä ja lastenistuimia, syötiin mitä haluttiin, röökattiin raskaana jne mutta silti selvittiin hengissä. Niin, se että sinä selvisit hengissä, ei poista sitä tosiasiaa että lapsikuolleisuus oli paljon korkeampi joskus 30, 40 tai 50 vuotta sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aijaa! Samaa mieltä. Tai että synnyttää pitäs ilman mitään apukeinoja ja lääkäreitä koska ennen vanhaan. Ennen vanhaan myös aika paljon enemmän kuoli sekä äitejä että lapsia synnytyksessä...

      Poista