Kulmakarvaevoluutio

30.5.2016

Bff lähetti jokin aika sitten tylsyyksissään väsäämän kuvakollaasin kulmakarvojensa evoluutiosta - eli siis vaihtelevista tyyleistä, joilla kulmiaan on meikannut vuosien saatossa. Oma kulmahistoriani on aika, eh, monimuotoinen, eli päätin itsekin kyseisen historiikin muotoilla ja ladata someen. Ja se nauratti teitä jo niin paljon IG:ssä, että pitihän sille oma postauskin tehdä! Kollaasin ensimmäisessä kuvassa olen siis 14, viimeisessä 25. Pahoittelen laatua!

IMG_20160529_083413

Teininä mun tyylini vaihteli radikaalisti vähän väliä kaikennäköisenä ernuiluna, ja 14-vuotiaana sain loistoidean sheivata kulmakarvani kokonaan pois piirtääkseni eyelinerilla niiden tilalle uudet. Ennen tätä mun kulmakarvani oli siis aika karseat - mun alkuperäiset kulmakarvani on tummanvaaleat, hajakarvoja vaikka muille jakaa ja ne on leveällä alueella mutta eivät erityisen tummat tai tuuheat. Eyeliner-kulmia ylläpidin on/off pari vuotta, minkä vuoksi mulla ei nykyään kasva enää tasaisesti kulmakarvat. Siis ei ihan oikeasti kasva - vasemmassa kulmassa on korkeimmassa kulmakohdassa rako, ja sen "häntä" on huomattavasti harvempi kuin oikeanpuolimmaisen.

Jossain täysi-ikäisyyden kynnyksellä päätin vähän normalisoida naamaani (luojan kiitos...) ja meikkasin kulmiani vain vähän, vetäen kynällä niille vain ehjän muodon. Tähän tylsistyin melko pian ja aloin piirtämään ylisuuria pökälekulmia, jotka sitten kauniisti koristivatkin naamaani parisen vuotta. Käytin edelleen vain kulmakynää: piirsin ensin ääriviivat, reippaasti yli omien kulmien, ja väritin kynällä. Kynä vaan tuppaa näkymään läpi aika pahasti. 2011 pidin hetken taas ohkaisia kulmia, sitten värjättyäni hiukset taas tummiksi käytin tummempaa sävyä ja taas vähän isompaa mallia.

2012 siirryin vähän luonnollisemman kokoisiin laatikkokulmiin, edelleen halpiskulmakynällä piirrellen. Tänä vuonna päätin lopulta panostaa kunnollisiin setteihin, ja ostin Anastasia Beverly Hillsin kulmakynän ja sittemmin brow pomaden, josta ei ole paluuta! Kunnon sivellin olisi vielä hakusessa, mutta pitkästä aikaa olen oikeasti tyytyväinen kulmiini. Teen ne edelleen vähän luonnollista karvankasvua isommiksi, mutta caramel-sävy mätsää täysin hiuksiini ja pomadella ylimenevä osio ei samalla tavalla paista kuin kynällä tehty. Tykkään kulmissa laatikkomaisesta muodosta sisäkulmissa, korkeasta kulmasta ja ohkaisesta hännästä.

Kulmakarvat on yllättävän suuri osa kasvoja, kuten ylläolevastakin kollaasista ehkä huomaa - ne muuttavat oikeasti aika paljon ulkonäköä. Omani eivät ole ihan täydellisen defined, mutta muuten olen niihin nykyään oikein tyytyväinen.

Mietin tässä lähinnä, mitä mun päässä on liikkunut vuonna 2005...

5 kommenttia :

 1. Mietin ihan samaa kun sinä viimeisessä lauseessa :D Ah oot niin kaunis nykyään <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :'D ja siis tommoset eyeliner-kulmat ei oo aina huono juttu! On aivan upeita goottityyppisiä tyyppejä jotka tekee todella kauniita ja niille hyvin sopivia kulmia, mut mun tyyli oli enemmän glamrock tohon aikaan enkä todellakaan osannu piirtää niitä hyvin :D ja hii apua kiitos <33

   Poista
  2. Se voi olla kyllä joo, mutta ei vastaa kyllä ihan semmoisia meitsin omia mieltymyksiä :) Itse en osaa kyllä kulmia laittaa vieläkään joten ei ole paljon varaa arvostella hahahha :D

   Poista
 2. Viikatekulmat, kahvikuppikulmat ja siittiösolukulmat check! :D On oikeasti hämmentävää joskus käydä ihan ammattilaisen meikattavana ja nähdä mihin suuntaan he kulmia värkkäilee. Niille omille valinnoilleen kun on tekohetkellä sokea ja vasta vuosien päästä herää tuohon "mitähän ihmettä"-todellisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mitä on kahvikuppikulmat! :D ja niinpä, noita taiteillessani olin aina sitä mieltä et noi on tosi makeet :'D

   Poista