Operaatio oma väri ja DIY kesätukka taas

15.4.2016

Kuten oon blogissa aiemminkin tuskaillut, elän ikuisessa viha-rakkaussuhteessa hiusteni kanssa. Mulla on paksut hiukset, tukkaa on paljon, ja se on luonnostaan tuuhea ja kihara. Siinä ne positiiviset puolet - hiukseni ovat lisäksi luonnostaan kuivat, kiharat eivät ole millään muotoa edes melkein symmetriset ja en ole pitänyt omaa hiusväriäni sitten vuoden 2004.

Kaikki aina sanovat, että kiharaa hiusta ei saisi harjata, mutta siinäkin on ongelma - mun hiukset menee helposti tosi takkuun ja on ihan solmuilla etenkin aamuisin. Miten sitä ei voisi harjata ikinä?

Tykkään pitkistä hiuksista ja haluan omanikin pitää pitkänä, mutta hiusten kuivuus näkyy etenkin latvoissa, jotka ovat vielä sitä käsiteltyä hiusta. Omaa väriä olen kasvattanut nyt ehkä vuoden verran esiin, ja ollaan jo aika hyvällä mallilla. Viime kesänähän olin vielä blondi tujulla tyvikasvulla ja pätkäisin silloin hiusta pois - tässä postaus - joten nopeasti kasvavine hiuksineni uskaltauduin taas leikkaamaan käsiteltyä latvaa pois.

Kuvista mainittakoon, että olen ilman lävistystäni koska otin nämä ennen työvuoroa - ja näytän omasta mielestäni ihan kummalliselta. En myöskään muokannut kuvia pienennystä ja terävöitystä enempää, jotta sävyt tulisivat esiin.

P4150010
P4150010a

Tältä siis näyttää omat hiukseni aamuisen suihkun jälkeen, kun olen antanut hiusten kuivua luonnollisesti. Yleensä en sellaisina päivinä harjaa niitä, mutta nyt leikkausprojektin vuoksi sain aikaan tämän pörröpesän, jonka saa inhimilliseksi vain suoristinraudalla. Haluan kuitenkin yrittää välttää föönejä, suoristimia ja kaikenlaisia lämpökäsittelyjä suurimman osan ajasta. Oma värini on siis semitumma, olen kutsunut tätä itse maantienharmaaksi mutta ei se sitäkään oikein ole. Siinä missä siskoni perivät upeat tummat italialaishiukset, itse en perinyt niitä tai upeaa vaaleaa suomisävyä, vaan tämmöisen melko sävyttömän sekoituksen molempia.

Latva on siis vaaleampi ja kovin punoittava verrattuna tyveen - joten nips, naps, vessaan saksien kanssa. Asenteena "se on vaan tukkaa, se kasvaa kyllä jos menee pilalle", kuten aina kotiparturoidessani vuosien mittaan.

P4150033
P4150052

No hupsis! Ihan näin lyhyttä en kaavaillut, mutta mitä enemmän katselen sitä, sitä enemmän tykkään siitä. Aion siis kyllä kasvattaa pituutta takaisin, koska eniten pidän hiuksistani pitkinä, mutta kuten huomaatte, tälläkään pituudenpoistolla ei päästy vielä kaikesta vaaleasta ja punertavasta eroon. Hiukset onneksi kasvaa sellaista vauhtia, että uskoisin, että vuoden kuluttua päästään pienellä leikkauksella omaan sävyyn.

Nää yltää mininutturalle ja tuntuu ihanan ilmavilta, päässäni on ikäänkuin iso pörrö, joka on aika söpö, vaikka itse sanonkin. Jospa mä pian pääsisin eroon käsitellyistä hiuksista, värieroista ja pahimmasta kuivuudesta!

10 kommenttia :

 1. Iiiiiihana! Niin pirtsakka, tosi hyvä pituus sulle! :)

  VastaaPoista
 2. Sairaan hyvä lyhyempänä!!

  VastaaPoista
 3. Ihanat hiukset, ihana kiharat ja ihana väri noissa kutreissa. :) Ruskeathan ne on, ei maantienharmaat, ei vaaleat, vaan ruskeat. Mulla on myös aika lailla samanväriset ruskeat hiukset ja oon kyllä oppinut tykkäämään niistä, vaikka välillä haikailenkin jonkun muun värin perään. Iho on kumminkin niin herkkä, että en halua ylimääräisiä myrkkyjä päänahkaani enää pistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon yrittänyt just opetella tykkäämään tästä, koska oon aina ollut sitä mieltä et kauhee maantieharmaa :D mulla oli siis ihan pienenä kunnon elovenablondi, mutta se tummeni tosi paljon teini-iän alkuun ehtiessä ja siitä 13-vuotiaasta oonkin värjännyt aina vaan. En muistanut että tää oli ihan näin tumma, sinänsä kiva, koska viihdyn kyllä brunena :)

   Poista
 4. Tosi söpö tukka! Oon miettinyt itsekin että uskaltaisko vai kasvattaisko... Iiks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) ja aina se sieltä uusiks kasvaa!

   Poista
 5. Sullahan on tosi kiva, vähän epäsuomalainen hiustenväri. :) Liputan luonnollisen tukan puolesta! Pörröiset ja kiharat hiukset tykkää kosteuttavista hiustuotteista, ja kiharalle tukalle löytyy valikoimasta ihan omansa jotka ei lässäytä tukkaa vaan lisää hallittavuutta. Kantsii kokeilla jos niillä sais pörröisyyttä kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos vinkistä kans!:) tuntuu että on hirveen hankala löytää hyvät tuotteet enkä haluaisi tuhlata rahaa ostamalla kalliita tuotteita testiin, pitää yrittää arvostelujen jne kautta löytää jotain hyviä :D !

   Poista