9, 10, never sleep again

1.3.2016

Varmaankin aika moni on joskus törmännyt netissä creepypastoihin eli pähkinänkuoressa kauhutarinoihin. Selasin niitä itsekin vuosia ja kuumottelin kotona valot päällä erityisen karmivan tarinan lopetettuani - mutta varsinaisen innostuksen kauhutarinoihin sain vasta löytäessäni Redditin NoSleep-maailman. Ja pitäähän se tottakai jakaa ja vinkata kaikille!

Niille joille Reddit ei ole tuttu - se on sivusto, jossa on lukemattomasti eräänlaisia kategoriasivustoja, jotka erikoistuvat erilaisiin teemoihin. NoSleep on Redditin osa, joka keskittyy nimenomaan kauhutarinoihin. Kuka tahansa voi kirjautua käyttäjäksi ja lisätä omia tarinoitaan, joita muut käyttäjät sitten peukuttavat tai alapeukuttavat. NoSleepissä on sääntöjä - esimerkiksi se, että kaikkien tarinoiden oletetaan olevan totta ja kommenteissa ei saa siksi yrittää todistaa tarinoita epätodeksi - ja yhteisöllisiä juttuja, kuten kerran kuussa ja vuodessa julkaistavat voittajatarinat ja oma ebook, johon voittajatarinoita kerätään.

Käyttäjiä on paljon, ja tarinoita tulee kymmenittäin joka päivä. Selaan itse NoSleepiä lähinnä puhelimella, jolloin helpointa on selata aina sen päivän (kyllä, selaan NoSleepin läpi yleensä 1-3 kertaa päivässä...) kuumimat tarinat läpi. Pituudet vaihtelevat parin minuutin lukukokemuksesta pitkiin sarjatarinoihin, joista yksi henkilökohtainen lempparini on jatkunut jo vuosia - siitä lisää alempana linkeissä. Mun on pakko myöntää, että yksi pääsyy siihen, miksi luen nykyään harvoin kirjoja on NoSleep. Tarinoita tulee lukuisilta eri kirjoittaijilta ja kännykällä muutaman minuutin lukukokemus on niin paljon iisimpi kuin kirjaan keskittyminen. Damn you, NoSleep!

Siispä suosittelen ihan kaikille vähänkään kauhusta tykkäävälle ihan ehdottomasti NoSleepin selailua, näin itsekin koukkuun jääneenä. Alkuun pääsee hyvin joko ihan etusivulta, jossa voi navigoida esimerkiksi sinne päivän/viikon/kuukauden/vuoden/kaikkien aikojen eniten ääniä saaneisiin tarinoihin, mutta haluan myös vinkata henkilökohtaisia lemppareitani seuraavaksi. Ja pikkuvinkkinä koneella oleville - sivupalkista voi vaihtaa "Night mode" ja "Day mode", jolloin sivustoa voi selata joko tummalla taustalla ja vaalealla tekstillä tai toisinpäin. Itse tykkään enemmän vaaleasta taustasta tummalla tekstillä.

Joitakin lempikirjoittajiani ovat iia, jonka erikoisuus ovat harvinaisen ällöttävät lyhkäiset tarinat; EZmisery, jonka 1%-sarja on koukuttanut mut täysin; DoubleDoorBastard, jolla on vain muutama stoori NoSleepissä mutta jonka kirjoitustyyli on ihan mieletön; sleepyhollow_101, jonka kirjoitystyyli on niin karmiva ettei ole ihmekään, että melkein kaikki hänen tarinansa saavat satoja/tuhansia upvoteja; ja bloodstains, jonka ihan mieletön sarja on siis tosiaan jatkunut jo vuosia. Sarja on periaatteessa erinäisiä virallisia haastattelutranscriptejä ja muita tekstejä, joista koostuu vuosien varrelta harvinaisen kuumottava tarina. Sarja ei ole vieläkään loppu ja edellisestä osasta on kulunut kolme kuukautta.

Jokainen ylläoleva linkki vie kirjoittajan profiilin yleiskatsaukseen, sieltä voi navigoida lukemaan vain heidän lisäämiään postauksia kommenttien sijaan. Selasin kaikkien aikojen kuumimmat-listaa ja valitsin sieltä lempitarinani tähän alle - mutta en aio kertoa niistä enempää, koska se ei mene niin. NoSleepiä selatessasi et saa kirjan takakantta saadaksesi jotain ideaa siitä, mistä tarina kertoo, vaan klikkaat otsikkoa ja sukellat mukaan.

Penpal (linkit kaikkiin Penpal-tarinan osiin)

2 kommenttia :

  1. Noi metsänvartijatarinat on aivan saakelin pelottavia! Luen niitä kello kymmenen aamulla matkoilla tropiikissa ja mua pelottaa aivan sairaasti! Esim. joku Nuuksion metsä tuntuu nyt niinku kauhujen multihuipentumalta kun mietin et oisin siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niin on, eka reaktio oli et en IKINÄ mee Shirin kaa metsään:D ja jos oon lähelläkään puuryhmittymää ja nään portaat, vedän sulavan uukkarin enkä mee lähelle!

      Poista