NEW LOVE: Melanie Martinez

30.1.2016

mel5

Aina välillä bongaan mulle uusia nimiä musiikin saralla, ja aina välillä ne saa sydämen läpättämään - ja silloinhan ne pitää tottakai laittaa jakoon, anna hyvän kiertää jne. Kun kuulin ensi kertaa Melanie Martinezista (thanks again, Tumblr) en itse asiassa syttynyt erityisemmin, mutta tiesin, että aivan varmasti jossain vaiheessa rakastun. Ja niinhän siinä kävi, eikä edes kestänyt kauaa.

mel2
mel4

Melanie Martinez on parikymppinen laulaja USA:sta, joka nousi alunperin pinnalle osallistuttuaan jenkkien The Voice-laulukilpailuohjelmaan. Martinez ei voittanut, mutta koska karsastan näitä kilpailuohjelmia, olen siitä todella onnellinen - en usko kilpailuohjelmien voittosopparien olevan kovinkaan vapaamielisiä, ja Martinez on todellakin uniikki tuulahdus musiikkibisnekseen.

Keijumainen lauluääni sekoittuu pehmeään elektroniseen taustaan. Alakuloista, tunteita ja ajatuksia herättävää settiä, joka ui ihon alle ei pelkästään surullisuutensa vaan myös sydänjuuria tökkivien melodioiden avulla - Wikipedia kuvailee musiikkia genreillä electropop, alternative pop ja dark wave.

mel1
mel3

Mun ihastukseni on Martinezissa ihan kaikessa - persoonassa, imagossa, äänessä, musiikissa, musavideoissa. Rakastan kaikkea outoa ja "way out there"-kamaa, ja Martinezin taide on sitä juuri sopivissa määrin. Rakastan ylisöpön, tyttömäisen ja lapsellisen yhdistämistä rosoisuuteen, tatuointeihin, vahvoihin meikkeihin ja neonhiuksiin. Martinez on uskomattoman kaunis juuri sillä parhaalla tavalla, eli itsevarmasti ja vioistaan välittämättä.

Koska upotukset aina kusee jollain tasolla, en linkkaa tähän postaukseen hänen biisejään - tähän asti on tullut yksi studioalbumi, eli musavideoitakin on se kourallinen, ja ne on kaikki ihan kultaa. Eli päädyttepä Spotifyhyn tai YouTubeen (suosittelen jälkimmäistä, koska ne musavideot!), ihan mikä tahansa biisi on hyvä esittelybiisi.

2 kommenttia :

  1. Näköjään kannatti taas kuunnella että millaista musiikkia kys. nainen on tehnyt, löyty uutta kivaa kuunneltavaa! Oon saanut sulta ennenkin hyviä musiikkivinkkejä, Die antwoordin tutustuin ja ihastuin myös vinkkisi kautta, että kiitos vain ja lisää odotellessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JES ! Ihana kuulla et joku oikeesti löytää uutta kuunneltavaa näistä! :)

      Poista