BEING 25

22.1.2016

Puolikas viiskymppisestä. Neljännes vuosisadasta. Jos päivätkin lasketaan, nyt lähempänä kolmea- kuin kahtakymppiä. Kaksikymmentäviisi vuotta olen tällä pallolla palloillut. Mutta olenko oppinut mitään? Olenko nyt aikuisten oikeasti aikuinen? Kaksikymmentäviisivuotiaana...

P1190014

...olen ollut naimisissa n. 3,5v ja toukokuussa olen ollut kolme vuotta myös äiti.

...osaan tehdä sähkösopimuksen ja kaikki kodin yhteyksiin ja elektroniikkaan liittyvät sopparit, ottaa vakuutuksen, varata aikoja ja soittaa tärkeitä puheluita. Osaan tehdä CV:n, hakea päivähoitopaikkaa ja varata neuvolan ajoissa.

...osaan fiksata tökkivän netin ja temppuilevan tietokoneen.

...osaan puhdistaa ikkunat, tiskikoneen ja pesukoneen filtterit, liesituulettimen ja lattiakaivot.

...en osaa käynnistää autoa. Enkä siis tietenkään sellaista myöskään ajaa.

...osaan hoitaa itseni lisäksi myös lasta, varmistaa tälle parhaat eväät, jotka minulla on antaa.

P1190015

...mun huulet rohtuu kovilla pakkasilla aina ihan rikki eikä niihin auta mikään vedenjuonti tai huulirasvoilla läträäminen. Ei sinänsä liity aikuisuuteen, mutta häiritsee mua näissä kuvissa, heh!

...puhun kolmea kieltä sujuvasti, kolmea auttavasti ja, kiitos työkaverieni, osaan useita sanoja ja sanontoja bengaliksi. "Opiskelen" on/off espanjaa Duolingon avulla.

...en osaa ns. ylläpitosiivoamista, vaan meillä mennään syklillä kerralla siistiks -> levähtää vähän -> oho, nyt on paskasta... -> kerralla siistiks.

...nauran hulluna South Parkille, Family Guylle, Louis CK:lle, Tumblrille, Nicolle ja itselleni.

P1190016

...osaan kokata (aika hyvin, jos itse näin saan sanoa) mutta olen siinä loppujen lopuksi aika laiska. Siinä missä lapsuudenkodissani vanhemmat käyttää helposti kolmekin tuntia täydellisen aterian valmistukseen, selaan itse nettireseptit aina "Käytetty aika: Alle 30min"-kategorian alta. Ruuhkavuodet jne.

...en oikeastaan osa olla kovin self-conscious vaan mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen omaksunut sitä ihanaa hälläväliä-asennetta. Uskon tiedostavani itseni ainakin melkein täysin kokonaan niin hyvine kuin huonoine puolineni, ja sitä myötä itsetuntoni on todella hyvä. Pääosin.

...en omista luottokortteja. Osareja tosin löytyy, heh.

...osaan koota Ikea-huonekalut, maalata huonekaluja ja seiniä uuteen uskoon ja heittäytyä inspiraatiopuuskieni vietäväksi. En tosin oikeastaan osaa sisustaa! Tuskailen usein sitä, etten vaan keksi, miten saisin kotini tuntumaan kodilta. Se tuntuu siltä aina hetkittäin, mutta sitten alan hinkumaan sitä ja tätä. Ehkä oon vaan liian tuuliviiri.

P1190018

...nautin siitä, kun pelottaa - jos pelottaa oikealla tavalla. Rakastan kuumottua leffoista, sarjoista ja tarinoista. Luen Reddittin /nosleep-osastoa päivittäin. "Oikealla tavalla" meinaa nyt siis itse itselleni aiheuttamaa pelkoa näiden medioiden kautta. En tykkää pelätä esim. yöllä ulkona kävellessäni.

...olen löytänyt VIHDOIN, vuosien etsinnän jälkeen, täydellisen meikin kulmakarvoille. Anastasia Beverly Hillsin. Nyt on käytössä kulmakynä, seuraavaksi ajattelin kokeilla dip brow'ta.

...en lue enää kovin paljoa oikeita kirjoja, vaikka luenkin sitä Reddittin kauhutarinaosastoa paljon. Tää mua harmittaa todella paljon, mutta tuntuu, ettei aika vaan riitä kirjoille.

...olen sisältäpäin minä, siis juuri se oikea minä. Olen löytänyt itseni ja olo on mieletön.

2 kommenttia :

  1. Ihana analyysi! Kaikista eniten mua viehätti nuo viimeiset sanat: "Olen löytänyt itseni ja olo on mieletön." Se on loistava juttu ja voimakas voimavara, josta kannattaa pitää kiinni. Mä juhlin omia synttäreitäni tänään kans ja plakkariin tulee jo 27 ja se tuntuu tosi hyvältä. Onnea meille molemmille! 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos :) ja jee, onnea myös sinne tällee myöhässä! :'D <3

      Poista