Lastenohjelmat ja sairas mielikuvitus

4.12.2015

Olen blogin puolella aiemminkin pilannut ihmisten lapsuuksia mm. postauksilla satujen alkuperistä ja lastenleffojen teorioista, joten miksei sitten taas lähdetä samalle linjalle ihan kunnolla - tiedättehän, etsitään karseita juttuja lapsille suunnatuista jutuista. Tällä kertaa nää on kaikki ihan allekirjoittaneen omia keksintöjä. Lapsen kanssa tulee aika äkkiä koluttua lapi aika paljon lastenohjelmia, plus tietty ne mitä on itse pienenä katsonut, ja mulla on paha tapa keksiä aina jotain kyseenalaista kaikesta - ja etä sais pidennettyä postausta, seassa on myös ihan muiden keksimiä teorioita netin syövereistä. Eli, aloitetaan. Pahoittelen etukäteen.

0412sairas01
Pocoyo lienee monelle Netflix-tunnarit omaavalle vanhemmalle tuttu ohjelma - siinä pieni Pocoyo-poika (suomeksi Napero) elelee valkoisessa maailmassa mm. ystäviensä Elli-norsun, Ankan ja Luppa-koiran kanssa. Pocoyolle ja ystäville juttelee kertojahahmo, joka välillä rohkaisee myös sarjaa katsovia lapsia auttamaan Pocoyoa tämän kommelluksissa. Mun teoriassani kaikki ei kuitenkaan ole ihan ruusuista. Kuka tämä aikuinen mies on, joka juttelee katsojalle näkymättömissä pojalle, jonka ystävät ovat eläimiä ja tavarat mielikuvituksellisia, ja joka elää maailmassa jossa kaikki on valkoista ja mitään taustaa tai ympäristöä ilmestyy vain tarvittaessa? Mies on kidnappaaja ja pieni Pocoyo tämän uhri, joka elää mielikuvitusmaailmassaan paetakseen todellisuutta. Tosiasiassa valkotaustaista maailmaa ei ole, vaan Pocoyo on luultavasti kertojamiehen kellarissa tai vastaavassa sellissä vankina.

0412sairas02
Pikku Prinsessa on pieni tyttö, joka elää linnassa kuninkaallisten vanhempiensa ja erinäisen palvelusväkensä kanssa. Jokainen hahmo on kuitenkin jollain tavalla sekaisin päästään - yhdellä on puuhevonen jonka kanssa tyyppi juttelee ja jota hän peittelee sänkyyn, yksi leikkii lammessa sotaa leluveneillä uimarengas yllään... ja Prinsessa itse kiukuttelee kaikesta ja juttelee taas näkymättömissä olevan kertojan kanssa. Mitä, jos kertoja onkin psykiatri, ja Prinsessa kavereineen kaikki potilaita mielisairaalassa?

0412sairas03
Lapsuuteni ehdottomia lemppareita oli Cartoon Networkin Courage the cowardly dog. Ohjelman mukaan Courage-koira asuu eläkeikäisten omistajiensa kanssa tönössä keskellä ei mitään, mutta eräs teoria on vähän surullisempi - sen mukaan Couragen omistajat ovat niin vanhoja, etteivät koskaan vie koiraa kodin ulkopuolelle, joten tavallisessa kaupungissa asuva koira luulee asuvansa keskellä ei mitään. Koska ei koskaan näe kotinsa ulkopuolta. Auts.

0412sairas04
Muistatte varmaankin Rugrats-sarjan (suom. Ipanat)? Sarjassa seurataan erinäisten lapsihahmojen ja heidän perheittensä elämää. Eräs netissä kovin suosittu ja sitäkin pimeämpi teoria kertoo, että koko sarjan keskipisteenä on Angelica (suom. Annika) - hän on ainoa sarjan oikeasti olemassa oleva lapsi. Teorian mukaan Chuckie-vauva kuoli äitinsä kanssa, minkä johdosta Chaz-isä on aina niin hermostunut ja rikki. Angelican oma pikkuveli Tommy taas syntyi kuolleena, minkä vuoksi heidän isänsä Stu on jatkuvasti kellarissa valmistamassa leluja pojalle, joka ei koskaan elänyt. DeVillen pariskunta teki abortin, ja koska Angelica ei tiedä kumpaa sukupuolta lapsi olisi ollut, hän kuvitteli heille kaksoset. Angelica on teorian mukaan skitsofreeninen lapsi, joka teini-iässä alkaa käyttämään erinäisiä huumeita, ja elää koko elämänsä uskoen kuvitelmiensa olevan totta - ja sarjan kuvaavan tätä Angelican omaa todellisuutta.

Teorioita löytää netin syövereistä kaikenlaisia ja ihan melkein kaikesta - mm. Powerpuff Girls-sarjasta on teoria, jonka mukaan tytöt ovat kaikki yksi tyttö jonka persoona on jakautunut kolmeen, ja Dexter's Laboratory-sarjan Dexter olisi niin antisosiaalinen kaikessa nerokkuudessaan, että kuvittelee itselleen laboratorion ja verivihollisia jaksaakseen yksinäistä elämäänsä.

Musta tämmöisten tutkaileminen on oikeasti aika hauskaa!

2 kommenttia :

  1. rugratseissa tommy ei ole angelican pikkuveli. ja mua ihmetyttää se että miten porukka jaksaa keksiä jostain lastenohjelmista tollasia teorioita, ja vielä ihan päästään :D hohhoijaa

    VastaaPoista
  2. Anna ihmisten viihdyttää itseään:'DDD

    VastaaPoista