Rakas tyttäreni,

13.11.2015

1311rakas01
Kirjoitan tätä sinulle mielessäni suunnitelma, että näytän tämän sinulle, kun täytät kahdeksantoista vuotta. Olen ennenkin kirjoittanut sinulle pieniä muistoja ylös, vauvakirjaan ja lapuille, mutta silloin olit pieni vauva joka vain nukkui ja söi. Tätä kirjoittaessani on 11.11.2015, sinä täytät ensi vuoden toukokuussa kolme vuotta. Ja persoonasi, luonteesi, sinä näyt niin paljon paremmin.

Olet puhelias, sosiaalinen, energinen ja aina niin iloinen. Uhmaikä toki näkyy välillä kiukutteluna, mutta suurimman osan ajasta olet iloa ja onnea hehkuva pieni energiapakkaus, jonka nauru ja kiljahdukset täyttävät asuntomme aamusta iltaan joka päivä. Naurusi on lempiääneni koko maailmassa.

Äidin rakkaudella ja ylpeydellä toivon tottakai, että menestyt elämässäsi ja onnistut kaikessa, mitä teet. Elämä ei kuitenkaan aina mene putkeen, eli toivon olleeni paikalla aina, kun pettymyksiä osui vastaan - halaamassa, silittämässä, kuuntelemassa, pyyhkimässä kyyneleitä ja piristämässä, lohduttamassa kunnes itku vaihtuu taas hymyyn. Toivon sinun tietäneen koko elämäsi ajan jokainen päivä kuinka paljon minä (ja kaikki muut läheisesi) sinua rakastavat, miten tuemme sinua, kannustamme sinua ja haluamme sinun olevan onnellinen.

Nyt parivuotiaana rakastat itseäsi. Haluat usein katsoa äidin puhelimesta videoita ja kuvia itsestäsi ja keimailet peilin edessä ihastellen itseäsi. Kehut ääneen itseäsi kauniiksi, söpöksi, ihanaksi ja komeaksi. Osaat nauraa itsellesi ja olet mielettömän empaattinen, pyydät itse anteeksi ja huolestut kovasti, jos joku sinulle tärkeä itkee. Kiidät lohduttamaan pusuilla, haleilla ja pienellä äänelläsi, "ei hätää!"

Toivon sydämeni pohjasta, että tämä rakkaus itseesi säilyy. Että kun tulee se ikä, jolloin niin moni kamppailee itsetuntonsa ja minäkuvansa kanssa, sinulla säilyy horjumaton usko omiin kykyihisi, viisauteesi, kauneuteesi. Olet niin älykäs lapsi ja haluan tukea tiedonjanoasi mahdollisimman hyvin.

Toivon, että tätä kirjetta lukiessasi istun edessäsi ja meidän välimme ovat pysyneet yhtä lämpiminä, läheisinä ja rakkaudentäyteisinä, kuin ne ovat nyt. Toivon olevani paras ystäväsi sillä tavalla kuin vain äiti voi olla - majakkasi pimeässä ja se ihminen, jolle voi aina kertoa mitä tahansa, pyytää apua, kysyä jos ei tiedä, koska olen täällä aina sinua varten.

Rakastan sinua enemmän kuin voin koskaan ilmaista ja toivon, että olet aina tiennyt sen ja tiedät sen edelleen.

Rakkaudella,

Äitisi, 24-vuotiaana, 11.11.2015

2 kommenttia :

  1. Aivan ihana teksti, luin kyyneleet silmissä. Osaat kirjoittaa kauniisti!

    VastaaPoista