Rähjäiset seksittömät kotiäidit

5.11.2015

Aina vähän väliä erinäiset ulkonäköön liittyvät aiheet nousee pinnalle ja jakaa jengiä kärkkäisiin leireihin toisiaan vastaan. Yksi ehkä näin oman vanhemmuuskuplan ympärillä eniten puhuttava on nimenomaan äitien, ja nimenomaan vielä kotiäitien, ulkonäkö.

Lähtökohtaisesti itse kuulun niihin äiteihin, jotka puunaa ja maalaa naamaansa joka päivä, yleensä ihan sinne leikkipuistoonkin mennessä. Lieneekö kompensoimista runsaalle ruholle, mutta pidän omista kasvoistani eniten meikillä korostettuina, ja siksi meikkaankin myös esim. lähikauppaan mennessäni. Mun arkinen meikkirutiinini vie kuitenkin vain noin 10-15min, eli mitään tuntikausia peilin edessä ei tule vietettyä. Vaatteissani oon yleisesti sellainen, että mukavuus voittaa ulkonäön - farkkuleggarit ja maiharit forever.

Argumentteja on laidasta laitaan, kuten tottakai myös mun mielipiteeni asiaan (kursivoidulla).

joskus näin...

Jos haluaa pitää parisuhteensa kunnossa, pitää panostaa ulkonäköönsä. Paitsi että jotkut ihmiset eivät pidäkään ulkonäköä parisuhteen tärkeimpänä asiana. Ja ihmisillä on myös eriäviä makuja ja näkemyksiä - siinä, missä joku ei kestä katsoa naista ilman meikkiä tukka sekaisin, toisen mielestä nainen on silloin kauneimmillaan, koska on luonnollinen.
Kaikki aika, joka käytetään meikkaamiseen, on pois ajasta lapsen kanssa, senkin paskamutsit. Paitsi että monelle meistä äitiys on elämän tärkein juttu, muttei kuitenkaan ainoa juttu. Lapseni ja aika lapseni kanssa on mulle maailman rakkaimmat ja tärkeimmät asiat, mutta tulisin hulluksi, jos jokainen elämäni sekunti olisi pelkästään lapsijuttuja. Vartti päivässä meikkaamiseen ei todellakaan traumatisoi lasta.

Lapselle opetetaan jo pienenä, että naisen pitää meikata ollakseen kaunis. Tämä on itse asiassa pyörinyt mullakin mielessä - mutta toisaalta, oma äitini meikkasi vain juhliin, ei ikinä arkena, ja silti aloin itse teininä meikkaamaan päivittäin. Tähän asti Shiri on seurannut kiinnostuneena mun meikkaamista ja olen ns. leikkimeikannut häntä (sutinut tyhjällä puuterihuiskulla poskia), mutta olen kertonut Shirille, että meikkaaminen on tapa sekä miehille että naisille, jotka sitä itse haluavat tehdä. Näin aion opettaa myös jatkossa, vaikkei meikkaavia miehiä esimerkkeinä lähipiiristä paljoa löydykään.

Likainen, haiseva, meikitön ja takkuinen kotiäiti on ällöttävä. Meikittömyys ja verkkarit ei kylläkään tarkoita huonoa hygieniaa, hien hajua tai muutenkaan spurgumaista ulkomuotoa. Se usein tuntuu siltä, jos on tottunut näkemään jonkun meikattuna ja hienosti puettuna - yhtäkkiä kollareissa ja naturellinna kyseisen ihmisen nähdessään tämä tuntuu hirveän homssuiselta, koska kontrasti totuttuun puunattuun ulkomuotoon on niin suuri.

Joillakin meistä on prioriteetit kunnossa, eikä todellakaan mietitä mitään ulkonäköä kun on lapset ja koti hoidettavana. Mutta eihän nämä asiat poissulje toisiaan millään lailla! Tottakai saa olla meikkaamatta ja näyttää ylipäätänsäkin juuri siltä kuin haluaa, mutta jos jotakuta harmittaa ja kokee näyttävänsä homssuiselta, ei siihen oikeasti vaadita paljoa aikaa, että näyttää huolitellummalta. Prioriteeteistä ei voi edes puhua, koska hereilläolotunneista vaatteiden vaihtoon ja meikkaukseen käytetty aika on hyvin pieni prosentti. Käyt luultavasti paskalla pidempään.

Lapsien jälkeen suhteesta loppuu seksi aina muutenkin, mut eipä siinä paljoa auta kotiäiti joka näyttää 10v vanhemmalta silmäpusseineen. Ihan jo ylipäätänsä - jos huomaat kumppanisi olevan jatkuvasti todella väsynyt, niin väsynyt ettei jaksa pitää itsestään huolta, ehdotan hienovaraista asiaan puuttumista ja lastenhoidon/kodinhoidon avun tarjoamista, pällit. Mutta mitä tulee suhteen seksin loppumiseen, se on ihan pariskunnasta itsestä kiinni, onko seksiä vai ei. Jos seksi loppuu lapsien tultua, olisi se loppunut muutenkin. Ja toivottavasti suurin osa ihmisistä ei ole sellaisia, että suostuu paukuttamaan kumppaniaan vain tämän ollessa meikattu, laitettu ja puunattu.
...joskus näin!

Tärkeää olisi, että itse kukin olisi tyytyväinen itseensä juuri sillä lailla, kuin haluaa olla. En pidä itseäni mitenkään ylirumana ilman meikkiä, mutta koen olevani nätimpi laitettuna - jolloin koen täysin oikeutetuksi käyttää hetken meikkaamiseen joka aamu. Tätä kirjoittaessani on päikkäriaika ja istun itse verkkarit jalassa, ilman rintsikoita, hiukset nutturalla yön jäljiltä ja ilman meikkiä naamassani. Päikkäreiden jälkeen lähdetään ulkoleimaan ja sosialisoitumaan, eli piakkoin vaihdan vaatteet, meikkaan ja harjaan hiukset. Kumpikaan olomuoto ei kerro mun äitiydestäni yhtään mitään.

En ole täysin kotiäiti ollut aikoihin, mutta osarina olen edelleen ison osan ajasta Shirin kanssa joka ei ole päivähoidossa, joten koen kotiäitikeskustelut jotenkin omakseni joka tapauksessa. Ja tämä aihe, niin kulutettu kuin se onkin, osaa aina paljastaa ihmisistä niin juntteja puolia.

Ei, et ole parempi kuin muut, koska et meikkaa. Et myöskään ole parempi kuin muut jos meikkaat. Meikkisi tai meikittömyytesi, vaatteesi, korusi, asusteesi, kenkäsi, hiuksesi ja olemuksesi yleensä ei kerro yhtään mitään siitä, minkälainen vanhempi olet tai mihin priorisoit aikasi.

Jospa siis keskityttäisiin kaikki siihen vanhemmuuteen eikä toisten äitien naaman pakkelimäärän ruotimiseen?

4 kommenttia :

 1. Tiedätkö mitä? Mä en jaksa. Olen astunut äitimaailmaan viime maaliskuussa, kun poikani syntyi ja olen typertynyt kaikista näistä äitijutuista enkä jaksa ymmärtää noita argumentteja, joihin sinäkin otit kantaa.

  Nii, en siis tarkoita, etten jaksa kirjoitustasi, tämä postaus oli todella hyvä, mutta en jaksa sitä, miten äidit kilpailevat keskenään ja ruotivat toistensa äitiyttä ja paremmuutta mitä erinäisimpien asioiden kautta. Tämä meikkausasia varsinkin on saanut minut hämmästymään... Minä en ymmärrä, miten nainen muuttuisi niin älyttömästi, kun hänestä tulee äiti? jos joku (kuten minä ja sinä) on meikannut aina, niin hän todennäköisesti meikkaa lapsen saatuaankin. Ja meikittömät tuskin alkaa meikata tultuaan äideiksi.

  Olisko jollakulla antaa sellainen standardimalli äidistä, josta ei olisi mitään pahaa sanottavaa suuntaan eikä toiseen? :D

  VastaaPoista
 2. Oon sun kursivoiduista kommenteista samaa mieltä, mutta pakko ihmetellä et ei kai ihmiset nyt oikeesti istu paskalla varttia päivässä? Jos oikeesti on paskahätä niin se kyllä tulee ihan parin minuutin ponnistuksella ulos ja jos hätä ei ole niin mitä sitä sitten pytylle ponnistelemaan menemäänkään :DDDD

  VastaaPoista
 3. Mä kans pidän sitä nopeana toimituksena, mut kyl jotkut saa siihen kulutettuu aikaa :D mut uskon että iso osa ajasta ei oo enää itse toimitusta vaan tyylii netin selaamista puhelimella :D

  VastaaPoista
 4. Mäkään en ymmärrä sitä, miksi pitäisi muuttua kokonaan! Mä ymmärrän että suomalaisuuteen jotenki kuuluu moni negisasia kateudesta siihen että onni pitää kätkeä, mut tää vertailu äitien välillä on kyllä todella uuvuttavaa.

  VastaaPoista