Saatanallinen alttari

6.10.2015

0610alttari01
0610alttari02
0610alttari03
No ei vaiskaan! Sellaisen lempinimen meidän olkkarin uusi nurkkaus tosin kaverien puolesta on saanut, mutta ei hätää, ei se sellaiseksi ole tarkoitettu. Pikkuhiljaa ollaan saatu meille kotiin miltei kaikki ne huonekalut, jotka halutaan, eli pikkuhiljaa innostun myös ihan sisustushärpäkkeistä - siis tiedättehän, siitä, mikä tekee kodista kodikkaan. Olkkari meillä oli melko tyhjän oloinen kirjahyllyn lähdettyä, ja yksi päivä mä vaan päätin alkaa hommiin. Shirin kummitädiltä irtosi meille ylijäänyt seinähylly ja mimmi hurautti meille porineen päivineen.

0610alttari04
0610alttari05
0610alttari06
Aiemmin tällä seinällähän ei siis ollut yhtään mitään muuta kuin nuo kaksi hääkuvaa. Siinä oli aiemmin Ikeasta hankittu taulu, mutta se on alkanut ajan kanssa olemaan koko ajan epämiellyttävämpi mun silmissä, joten sen oli aika poistua olohuoneesta iloa pilaamasta. Koska seinälle tuli musta seinähylly, päätin hakea valopilkuksi aiemmin keittiötä koristaneen pinkin taideteoksen, jonka Shirin kummisetä teki tälle 1-vuotislahjaksi. Clas Ohlsonilta hankitut paperipallovalot oli aiemmin Shirin huoneessa verhojen ylärajassa, mutta ei niitä sieltä ikinä päälle laitettu, joten niillekin keksin hyödyllisemmän paikan.

Hylly on ihan koristeeksi tarkoitettu, mutta koristeita siihen en heti keksinyt - joten nehän piti tehdä. Mustamusteisen kuulakärkikynän kanssa keskiyön jälkeen googlasin eläinten pääkallojen kuvia ja törmäsin kuvaan, josta sitten piirsin mallista tämän vuohenpään ja hain seuraavana päivänä siihen kehykset Clas Ohlsonilta. Mulla lojuu kotona myös puinen viinilaatikko odottaen sitä, että keksin sille tuunaustavan ja käyttötarkoituksen - nappasin siitä kannen, sudin siihen useamman kerroksen valkoista kuultomaalia ja mattoveitsellä raastoin mustasta kartongista sanoituksenpätkän Marilyn Mansonin "Tourniquet"-biisistä: "I wrapped our love in all this foil, silver tight like spider legs." En ole yhtään kynttiläihminen, mutta löysin kuin löysinkin tuikkuja ja tuikkukippoja!

0610alttari07
0610alttari08
0610alttari09
Kello on myös oma tuunaukseni - idea tuli itse asiassa siitä, että joskus alkuvuodesta tilasin ebaystä kaukaa Aasiasta roomalaisilla numeroilla tehdyn "diy-kellon", eli osissa tulevan seinäkellon jonka osaset voi itse lätkiä seinään. Kellohan tuli tottakai ilman viisareita, kiinnitysmatskua tai oikeastaan mitään elintärkeitä osia - muovisia roomalaisia numeroita, jotka oli puolet pienempiä kuin odotin, tipahteli kuoresta ja siinä se. Nyt nappasin meidän parin euron Ikea-seinäkellon, irrotin siitä viisariosan (ei muuten meinannut lähteä hyvällä, piti hakata saksilla ja riuhtoa ja repiä sormet ruvella) ja mattoveitsen kanssa taas leikkelin kartongista roomalaiset numerot 1-12 ja kiinnitin koko höskän sinitarralla. Numerot näyttää kaukaa paremmalta....

Ja tadaa, nyt on olkkarissa väriä ja enemmän fiilistä! Alin kuva on ihana, Shiri siis hyppi jaloissa kuvatessani tätä postausta varten vaatien, että otan kuvia myös hänestä. Tätä kuvaa mimmi vaati sanomalla "äiti minä leikin että minä nukun, ota kuva kato nyt nyt kato!"

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti