HOUSE OF HORRORS - kauhufriikin märkä päiväuni

26.10.2015

Olen ollut kauhufriikki käytännössä aina, siitä asti kun olen ensimmäiset kosketukset kauhugenreen saanut katsomalla salaa kaverin luona Tiedän mitä teit viime kesänä-leffan herkässä 10-11 vuoden iässä. Kauhufriikkinä rakkauteni genreen ei rajoitu vain leffoihin, vaan koko alakulttuuriin. Ongelmana on, että en koe Suomessa olevan edes melkein tarpeeksi tarjontaa.

Vuosia olen haikeudella katsonut videoita mm. USA:ssa olevista aikuisten kauhutaloista. Ennen sisälle menoa pitää allekirjoittaa eräänlainen vastuuvapautuslomake, ja jopa tuntikausia kestävässä piinassa ihminen etenee teemaan koristellussa (...sotketussa?) talossa näyttelijöiden keskellä. Olen nähnyt pätkiä esimerkiksi taloista, joissa kävijää revitään hiuksista, suuhun tungetaan epämääräistä mönjää, päälle heitetään verta, paiskataan seinään ja korvaan huudetaan, että tapetaan.

2510horror01
Ja koska olen minä, olen halunnut päästä kokemaan edes jotain samantapaista. Joten kun bongasin Nyt.fi:n artikkelin Halloweeninä Helsingissä järjestettävästä After Dark House of Horrors-kauhutalosta, flippasin. Siis ihan oikeasti, miltei tärisin kotona mielessäni vaan "pakko päästä pakko päästä pakko päästä". Laitoin samalta istumalta heille mailia ja tänään täytin akkreditoitumislomakkeen - pääsen sinne blogin kautta testaamaan. Kuolen. Sähköpostiin kilahti virallinen kutsu. Kuolen.

Halloween-lauantaina siis yksi vuosikausien haave toteutuu, enkä yhtään tiedä mitä odottaa. Kokemuksen on määrä kestää korkeintaan tunnin, enkä usko (ehkä vähän toivonkin?) että se olisi yhtä intensiivinen kokemus kuin mainitsemani jenkkiversiot. Kutsu kuitenkin kuumotti mua jo valmiiksi tapahtumaa varten sopivissa määrin.

2510horror02
Sisällä en voi kuvata, mutta teen varmasti kokemuksestani postauksen jälkikäteen - fiilistelykuvilla sitten ulkopuolella ainakin. Kokemus järjestetään hylätyssä hotellissa itä-Helsingissä, joka istuu taas täydellisesti siihen, että American Horror Storyn hotelliteemainen tuotantokausi on paraikaa meneillään.

After Darkin sivuilta löytää lisätietoa kokemuksesta, mutta tällä hetkellä tapahtuma on täysin loppuunmyyty - mitä en ihmettele, viitaten tosiaan siihen, ettei meille kauhufriikeille Suomesta oikein tahdo löytyä kunnon meininkiä. En tiedä, mitä odottaa, mutta vatsanpohjaa kutittelee innostuksesta siihen malliin, etten tiedä miten jaksan odottaa ensi lauantaihin!

5 kommenttia :

 1. Luin Buzzfeed-sivustolta (http://www.buzzfeed.com/annakopsky/xx-haunted-houses-you-have-to-visit-before-you-die#.rapoZPQj9) näistä Jenkkien kauhutaloista ja oh boy, kun pääsisi johonkin kokeilemaan. Toisaalta luin kanssa kommentteja, joissa ihmiset kertoivat jälkikäteen tulleensa parturoiduksi, mätiä kananmunia syötetty ja silmät mustana. Mutta olen sitä mieltä, että jos allekirjoittaa moisen lapun, jossa ilmaistaan väkivalta ja kaikki muu, niin on turha sitten kitistä :--D toivottavasti sulle tulee ikimuistoinen kokemus Helsingin kauhutalossa. Seuraan tätä mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 2. Joo siis mä oon myös sitä mieltä että turha jälkikäteen itkeä, jos oikeasti on varoitettu! Meitä tosiaan nyt ainakin varoitettiin että meihin kosketaan, ollaan täydellisessä pimeydessä, vaatteet kastuu/likaantuu, tilanteet on väkivaltaisia/ahdistavia jne niin ei noista asioista voi ulos päästyään valittaa, kun itse allekirjoittaa lapun että se on ok ja tulee vapaaehtoisesti mukaan. Eri asia sitten jos olisi oikeesti niin ettei ole varoitettu :)

  VastaaPoista
 3. hyi hittto oon kuullu tosta, yks tuttu menee tonne töihin! En ikinä uskaltais ite!

  VastaaPoista
 4. Saa nähä miten mulla menee! :D mullakin on siellä periaatteessa tuttu, kaverin sisko siis :)

  VastaaPoista
 5. […] kirmasin suoraan metroon ja sillä syvälle itään tyyppaamaan After Dark House of Horrors-kauhutaloa, josta postasinkin jo hypetystä aiemmin. Aion tehdä kokemuksesta ihan oman […]

  VastaaPoista