Pieneneekö venytykset?

10.7.2015

Yleisin kysymys venytettyihin korvalehtiin liittyen on, mitä aion tehdä, kun ne alkavatkin kaduttaa. Tähän olen aina pyöräyttänyt silmiä ja sanonut, että jos joskus tahdon ne pois korvistani ottaa, niin sitten otan ja katsotaan, pieneneekö itsestään. Jokaisella on toki omat urbaanilegendansa millimääristä jonka jälkeen korvat eivät pienenä enää koskaan milliäkään, mutta ne kannattaa aina ottaa pienellä lähdekritiikillä vastaan.

Ekaa kertaa venytin toisen korvalehteni teininä, muistaakseni 15-vuotiaana, 16mm asti. Se tulehtui malttamattomuuteni takia ja otin sen pois, ja se näytti ihan karmivalta, mutta pieneni aika lailla vanhoihin mittoihinsa. Ei ihan pieneksi korvisreiäksi, mutta ehkä 2-3mm levyiseksi. Muutama vuosi sitten aloin pikkuhiljaa venytellä molempia korvalehtiä, ja nyt olen pitkään pitänyt korvissani 20mm venytyksiä molemminpuolin.

ear1

Rakastan venytettyjä korvalehtiä, omaa silmää ne hivelee ja mielestäni venytetyt korvalehdet (koruilla, tottakai...) on ihanan näköisiä. Kuitenkin nyt on alkanu kalvaa kova korvisikävä - en itse ole pitänyt mitään normikorviksia korvalehdet venytettyäni, koska ne eivät näytä mielestäni hyvältä yhdessä. Oon alkanut kaipaamaan normaaleja korvakoruja, etenkin roikkuvia, ihan jo somisteeksi saadakseen asuihin vähän jotain lisää. Siispä otin venytyskoruni pois!

Olen nyt ollut reippaan viikon ilman korujani, ja korvat on pienentyneet huomattavasti. Ennen sain etusormeni kokonaan reiästä läpi, nyt ei sormenpääkään mahdu kunnolla. Kokeilin laittaa vanhaa 20mm korua takaisin eikä se mene mitenkään päin vähääkään enää vanhalle paikalleen. Sinänsä haikeaa, koska venytyksistä tykkään niin paljon, mutta innoissani odotan pienenisikö korvareiät itsekseen tarpeeksi, että voin alkaa taas hamstraamaan korvakoruja.

P1010049

Kai se voi olla kyllästymistä, kyllästyn melko helposti ja siksi esimerkiksi hiuksilleni olen aina vähän väliä tehnyt jotain muutoksia. Mutta yleistä luuloa vastaan en missän nimesäs kadu korviani venyttäneeni, ne näyttivät ihanalta ja ehkä joskus innostun venyttelemään uudestaan - mutta juuri nyt kaipaan "normaalimpaa" korvakorukokoelmaa kuin silikoniplugini. Tällä hetkellä, kuvat otettu muutama päivä sitten, korvareiät siis näyttävät about siltä miltä kuvissa - odotin niiden näyttävän tuhannesti pahemmalta! Toivon, että nämä pienenisivät taas sinne max muutamaan milliin ihan itsekseen. Tällä hetkellä ainakin näyttää lupaavalta.

ccccccc

7 kommenttia :

 1. okei tää on niin ällö kysymys, mutta haiseeko korva mädälle ku sitä venyttää?! :D oon ollut tällaista juttua enkä ikinä kehtais kysyä päin naamaa keltään joten, sori, joudut nyt uhriksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis :D se riippuu vähän. Venytysvaiheessa voi olla et haiskahtaa vähän ja sit haisee jos tulehtuu, mut ku on päössy päämääräkokoon ja käyttää oikeita koruja ei haise ollenkaan :) esim. silikonikoruilla ei haise ollenkaan. Pitää tietty muistaa kans putsata säännöllisesti :)

   Poista
 2. Heih, omat korvalehdet on kutistuneet 6mm ja 4mm aina takaisin normaaleiksi. Ja sekös mua kaduttaa... Siis se että oon ottanut kyseiset pois! :< Pistä kyllä ne lähipäivinä takaisin! :) Mutta, niin kauan kun mä asun vanhempien luona niin mulla ei saisi olla mitään ns. kehoa pilaavaa metallia/mustetta kropassa. Harmittaa, haluisin näyttää itseltäni mutta en taho pilata välejä heihin! :P

  Toivottavasti sun korvat palautuu ongelmitta takaisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, meilläkin oli kotona sääntö että tatskoja ja läväreitä naamaan ei ennen ku on 18v! Luistin vähän läväreissä tosin ite :D mut ehtii sitä kun asuu omillaan, ei oo kiire :)

   Poista
 3. heippa! mulla oli 14mm monta vuotta ja otin korut pois pari vuotta sitten. Nyt ne on luokkaa 4mm, otin korut pois koska halusin käyttää peruskorviksia. Hypin innosta kun törmäsin Espanjassa tarroihin jotka on tarkoitettu juurikin meille: tarra on läpinäkyvä soikion muotoinen ja laitetaan reijän taa ja sen läpi laitetaan ihan normaalisti koru etupuolelta. Korvalehti ei ''roiku'' korun painosta ja näyttää ihan tavalliselta. Kun tarrat loppuivat, ostin apteekista ihoteippiä ja nykyään teippaan reijän takaosan ja pujotan taas korun siitä. Oli pakko jakaa vinkki, joka on jokseenkin tyyliä ''daa miksen heti tajunnut''. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!!! Kiitos ihan tuhannesti vinkistä, koitin nimittäin eilen yhtä roikkuvaa korua ja näytti kamalalta kun korvalehti roikkui :D jee, ihoteippiä siis hankkimaan!

   Poista
 4. Mulla on kans toisessa 20mm ja toisessa 14mm, venytin kans joskus teininä enkä kyllä oo katunukkaan. :D Monet väitti että yli 10mm ei palaudu koskaan takasin enää normaaliksi, mutten osaa sanoa itte ainakaa mitää ku en oo ottanu pois. Hiuksia en pidä koskaan kiinni niin olkoot ne edelleen korvissa. Ja timanttihulluna niin saan ainakin enemmän timantteja korviin ;D

  ja joo kyllähän venytykset haisee, mutta niiku sanositkin nii joillakin matskuilla ei haise. Esim puu on hyvä ja muut semmoset jotka hengittää.

  VastaaPoista