Outoja tapoja

22.7.2015

Kaikilla meistä on jotain kummallisia tapoja, vaikkei niitä itsekään aina edes tiedosta. Monesti en ole yhtään itse ymmärtänyt, että jokin tapani onkin outo, kunnes muut ovat maininneet siitä - joten mikäs sen parempaa kun vähän nolata itteensä täällä blogin puolella ja jakaa teille mun outoja tapojani!

Aina, kun menen vessaan, otan pois isot pitkähihaiset. Eli siis en jotain ihonmyötäsiä 3/4-hihaisia cardiganeja, mutta esimerkiksi hupparin tai vastaavan "isomman" päällispaidan otan aina pois. En ollut koskaan käsittänyt tän olevan outoa, kunnes kaverini nauroi tavalleni. Ja tarkemmin mietittynä en todellakaan tiedä mitä se paita siinä pissatessa haittaa, mutta silti se pitää aina ottaa pois!

1436966913568

En ole mitenkään kovin järjestelmällinen tyyppi tosielämässä - en järjestele esimerkiksi kaappejani, vaatteet ei ole viikattuna kaapissa vaan mytyssä, ei haittaa pieni sotkuisuus. Mutta tekniikan kanssa olen aivan älyttömän tarkka. Sähköpostini jaan mukaan kansioihin (esim. yhteistyöjutut, salasanat...), on tietty järjestys johon laitan aina välilehdet nettiselaimessa, ahdistun jos työpöydällä on turhia ikoneita joten siirrän ne omaan säläkansioonsa, kännykässä/tabletissa ei saa olla turhia appeja ollenkaan ja niilläkin on tietty järjestys, jossa niiden pitää olla. Poistan turhien sähköpostien lisäksi aina myös heti turhat tekstiviestit, vaikka en tekstaakaan enää ollenkaan kun käytän WhatsAppia. Lisäksi kännykässä ei saa olla turhia ohjelmia auki taustalla, vaan sammutan kaikki ohjelmat aina kokonaan, joita en käytä.

Ärsyynnyn, jos mun Netflix-profiililla on katsottu lastenohjelmia. Shirillä on oma profiilinsa Kids-suojalla, ja mun suositukset jne menee ihan pilalle kun sinne kauhun ja hyvien sarjojen keskelle tulee "Sofia, suositeltu sinulle - katso nyt Mansikka-Marja!" En siis tietenkään ärsyynny Shirille, mutta muistan tietty aina mainita Nicolle, että muistaa vaihtaa profiilin Shirin omaksi seuraavalla kerralla.

IMG_20150718_114651

Herään aina, myös siis aamuina kun on muutenkin aikainen lähtö johonkin, vähintään tunnin ennen kuin pitää poistua kotoa, vaikka aamupalan syömiseen ja meikkaukseen/valmistautumiseen menee ehkä 20 minuuttia, maksimissaan puoli tuntia. Eli esimerkiksi jos mun pitää olla kello 9 jossain, tähtään että olen siellä viimeistään 8:50 eli esimerkiksi puolen tunnin matka-ajalla lähden kotoa 8:20. Tällöin ensimmäinenherätykseni on 6-6:15 aikoihin, torkutan 15-30min ja käytän suurimman osan ajastani ihan vaan jumittamiseen. Tarvitsen paljon aikaa ja kofeiinia, että herään! Herätyksiä pitää myös laittaa aina joku kuusi erillistä, vaikka torkutan niitä kuitenkin.

Vessaan mennessä pitää ensin sytyttää valot, odottaa että ne syttyy, ja astua sinne vasta sitten. Vaikka heitän vaan jonkun sukan pyykkikoriin. En tiedä miksi, koska en pelkää pimeää mitenkään erityisesti, eikä muissa huoneissa pimeys haittaa. Mutta vessassa on pakko olla valo ennen kuin sinne astuu sisään. Jos vessajutuilla vielä jatketaan, niin vessapaperirullan pitää olla niin päin, että se paperi tulee päältä, eli oikein päin. Käännän rullat jos käyn vessassa jossain, jossa se on eri päin - vieraillessa jonkun kodissa, töissä, yleisessä vessassa....

IMG_20150720_174647

Jos kuljen tietyllä kulkuneuvolla usein, valitsen sen oman paikan. Lapsuudenkotiin sporassa piti istua aina vasemman puolen soolopaikoilla, ratikan takaosassa, siinä tokavikassa jonka edessä olevan tuolin alla oli se musta laatikko, niin siihen sai jalat. Kentällä työskennellessä istuin bussissa aina takaovesta kaksi riviä eteenpäin oikealla puolella ikkunapaikalla. Jos mun paikka on varattu, valitsen toisen ja tuskailen mielessäni, ettei matka ole yhtä kiva.

Lakkaan varpaankynnet aina mustiksi. Ennen lakkasin sormetkin aina vain ja ainoastaan mustalla, mutta oon oppinut käyttämään välillä vähän muitakin värejä käsissä - mutta varpaankynnet ei voi olla mitään muuta kuin mustat. Oon niiden kanssa myös aika laiska, enkä kovin usein jaksa poistaa vanhoja ja laittaa uusia. Varpaat on mun mielestä myös ällöjä, Shirin varpaat on ainoat jotka ei aiheuta pientä pahoinvointia.

Mitä outoja tapoja teillä on?

ccccccc

4 kommenttia :

 1. Heh, tuttu homma tuo vessapaperirullan kääntö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ärsyttää mua tosi paljon koska sehän on oikeesti kaikista loogisin pitää oikeinpäin eli paperi ylhäältä, paperii saa otettuu helpommin eikä se ala roikkuu tai jää piiloon :D en ymmärrä miks joku pitäis väärin päin!

   Poista
  2. minä pidän vessapaperirullaa "väärin" päin kahdesta syystä: jos paperi jää roikkumaan päälle, kissa menee ja repii koko rullan sen takia tohjoksi. ja toiseksi koska rullanpidike on pönttööni nähden aika hankalassa paikassa eli heti pöntön oikealla puolella, niin saan yhdellä kädellä repäistyä paperia irti. jos rulla olisi toisinpäin, se ei onnistuisi yhdellä kädellä, ja vanhan käsivammani takia toinen käteni ei taivu ja toimi kovin hyvin, vaan joutuisin tekemään ihmeellisiä jumppaliikkeitä ja kiertämään koko kroppaani hankalasti.

   ärsyttää suunnattomasti, että vieraat, jotka tulevat minun kotiini, alkavat säätää tämmöisten juttujen kanssa, eivätkä tule ajatelleeksi että ehkä on syy miksi se rulla on niin päin. vasta kun olen alkanut uhkailemaan, että saavat siivota vessapaperisilpun lattioilta ja ostamaan uudet paperit, alkaa mennä asia perille.

   Poista
  3. Eikä, onneks meidän kissa ei revi vessapaperia! :D hankalahan se tottakai on ymmärtää aluksi, mulla ei esimerkiksi tulisi mieleen ettei saa yhdellä kädellä repäistyä jos on oikein päin! Mutta tilanteita on toki erilaisia :)

   Poista