Soy un estudiante

25.6.2015

Espanja on aina ollut mun korvaan niin kaunis kieli - kaikkine murteineen päivineen. Koska puhun italiaa toisena äidinkielenäni, olen automaattisesti ymmärtänyt espanjaa jonkin verran, mutta viimeistään siskon karatessa Argentiinaan päätin alkaa opettelemaan espanjaa enemmän. Ajatus muhi päässä, kunnes sain Nicolta silloin lahjaksi Android-pohjaisen tabletin, johon pystyin lataamaan monelta taholta suositellun Duolingon.

P1010002P1010003

Duolingo on siis ihan ilmainen appi, joka toimii käsittääkseni vain Android- ja iOS-laitteilla - ainakaan mun WP8-puhelimeeni sitä ei saa. Duolingon avulla voi opiskellam mm. ranskaa, hollantia, englantia, espanjaa, saksaa ja italiaa. Opiskelukielenä toimii englanti, opiskelen siis tabletillani espanjaa englannin kautta. Suomea ei ainakaan tietääkseni siihen saa opiskelukieleksi, eli jonkinlainen englannintaito pitää tietenkin olla, että osaa kääntää haluamaansa kieltä englanniksi ja toisin päin.

P1010004P1010011

Oon pitänyt nyt taukoa muutaman kuukauden opiskelusta, lähinnä laiskuuttani, mutta nyt innostuin uudelleen. Duolingossa aloitetaan tekemällä lyhyt testi nykyisen kielitason näkemiseksi, jonka jälkeen edetään kategoria kategorialta eteenpäin. Tehtävissä käännetään kirjoitettua kieltä eng-esp ja esp-eng, kirjoitetaan ylös kuuleman mukaan, lausutaan ohjelman perässä, käänetään lauseita valitsemalla sanavaihtoehdoista. Jos myöhemmissä kategorioissa tekee paljon virheitä liittyen aiempaan kategoriaan (esimerkiksi vaikkapa verbien esimerkkilauseissa menee väärin ruokaan liittyviä sanoja) ohjelma kehoittaa vahvistamaan kielitaitoa aiemmassa kategoriassa.

P1010007 P1010008

Pienenä lisänä on vielä se, että opiskellessa keräilee pisteitä, joilla voi ostaa lisäkategorioita, kuten flirttailun alkeet, tai söpölle Duolingon pöllölogolle vaatekerran. Vaikka mulla on vähän puolueellinen mielipide kun ottaa huomioon sen, että espanjan oppiminen on mulle kaksikielisyyden vuoksi todella helppoa, tykkään Duolingosta kovasti. Opin sillä oikeasti aika paljon, koska sen opetus on niin monipuolista - puhut, kirjoitat, käännät, luet, muodostat lauseita itse. Sisko saa sitten testata mun kielitaitoa Skypen välityksellä...

Halusin siis vaan ehdottomasti vinkata teille tästä ohjelmasta, koska tää on niin mahtava! Duolingo on myös täysin maksuton, eli jos vaan oikeat laitteet löytyy, kannattaa ihmeessä alkaa opiskelemaan uutta kieltä. Kielitaito on aina vaan plussaa!

ccccccc

6 kommenttia :

 1. Vitsit, mäkin joskus viime vuonna kun mulla oli android, opiskelin tän sovelluksen avulla espanjaa. Sitten unohdin tän ihan kokonaan kun vaihdoin iphoneen ja piti uudelleen ladata kaikki appsit. Enkä oo koko sovellusta muistanut ennen tätä postausta, kiitos muistutuksesta :D täytyykin ladata tää ja alkaa taas opiskelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä että postaus oli hyödyks! :D

   Poista
 2. Minullakin samainen sovellus löytyy ja espanjan kieltä opiskelen :) olen muutaman kuukauden opiskellut ja ystäväni joka asuu Ecuadorissa on ihan ihmeissään että miten noinkin pienellä oppimäärällä olen oppinut näin paljon :D tietysti kun kieli on minulle intohimo opiskella niin senkin takia tietysti varmasti opin nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kyllä oppii yllättävän nopeasti! Tän kanssa on niin kiva kuluttaa aikaakin, tulee helposti vedettyä vaikka kuinka monta harjotusta putkeen :)

   Poista
 3. Ainakin mun lumia 920 sai ladattua Duolingon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AAAAAA KIITOS!!! Viimeks ku katoin ei saanu, mulla siis sama puhelin. Nyt latasin 8) meillä kävi muutenkin kämmi ton tabin kaa eilen, näyttö meni vähä rikki :'D

   Poista