Seksin ABC

30.6.2015

Seksi ja seksuaalisuus on kertakaikkiaan kutkuttavia aiheita. Seksuaalipsykologia on mielettömän kiinnostavaa ja seksi, ihan koko ideana ja tabuna, on mielestäni todella mielenkiintoinen keskustelunaihe. Aina välillä törmää kuitenkin ihan kummallisiin ennakkoluuloihin ja kertakaikkiaan vääriin käsityksiin asioihin liittyen, ja ne inspasi nyt sen verran, että päätin koota pienen nippelipostauksen. Seksuaalivalistusta a lá Sofia!

Neitsyyden menettäminen on sinänsä harhaanjohtava termi, koska eihän nainen oikeasti menetä mitään ekalla kerrallaan. Immenkalvo ei ole yhteinäinen pois tippuva seinämä, siinä on jo valmiiksi aukko. Ekalla kerralla aukko laajenee, joskus repeää - mutta nainen ei fyysisesti (eikä toivottavasti myöskään henkisesti) menetä siinä mitään.

Sukupuolitaudit voivat tarttua myös suojaamattomassa suuseksissä ja ne voivat tarttua jo ihan siitä ensi työnnöstä. On myös mahdollisuus, että tauti tarttuu, vaikka käyttäisi kondomia. Seksin harrastaminen on omalla tavallaan aina pieni riski, mutta kondomi on kaikista paras - ja myöskin ainoa - keino kunnolla vähentää tautien leviämisen riskiä. Käyttäkää aina kondomia, jos ette voi olla ihan varma kumppaninne taudittomuudesta. Muistakaa käydä testeissä, ainakin kerran vuodessa!Seksuaalisia suuntautumisia on monia. Kaikkia niistä ei tarvitse yrittää ymmärtää, mutta on todella loukkaavaa udella toisen seksielämästä vain normista poikkeavan suuntautumisen vuoksi. Puolituntemattomilta aletaan utelemaan kumpi on ottava osapuoli tai miten sitä seksiä nyt kaksi naista sitten voi harrastaa. Samaan kategoriaan menee udella transihmiseltä kummat sukupuolielimet häneltä löytyy. Jos sinä et kysyisi heteroihmiseltä sitä, älä kysy sitä muiltakaan.

On täysin ok nauttia seksistä ja omasta seksuaalisuudestaan. Tykkäätkö olla sinkku ja harrastaa yhden yön juttuja? Mahtavaa! Huolehdi ehkäisystä ja nauti täysillä. Sinulla on aina oikeus omaan kehoosi ja nautintoosi, eikä kenelläkään muulla ole siihen mitään nokan koputtamista. On myös täysin ok, jos ei nauti seksistä eikä halua sitä harrastaa - päätös on täysin sinun. Jos joku tuomitsee, jätä surutta kyseinen tyyppi omaan arvoonsa ja naura päälle.

Sinulla on aina oikeus sanoa ei. Ihan missä vaiheessa tahansa. Siitä voi olla montaa mieltä onko "epäkohteliasta" kieltäytyä seksistä kun ollaan jo alasti saman peiton alla, mutta seksi on sellainen asia, jossa molempien pitää olla mukana täysillä omasta vapaasta tahdostaan. Jos sinua alkaa ahdistamaan kesken kaiken, sinulla on oikeus lopettaa koko homma. Vastaavasti jos huomaat, että kumppanisi ei olekaan ehkä ihan yhtä tunteen palossa kuin sinä, kysymys "Haluathan varmasti tätä?" ei todellakaan ole iso vaiva eikä pilaa tunnelmaa. Jokainen ihminen muodostaa itse omat mieltymyksensä, himonsa, rajansa ja tapansa. Joku haluaa olla yksiavioisessa suhteessa, toinen avoimessa, kolmas on kolmen ihmisen moniavioisessa liitossa. Kaikkien tapa rakastaa on heidän omansa, eikä ole sinun asiasi tuomita sitä tai kuvitella, että sinulla on oikeus ilmaista loukkaava mielipide vain, koska et ymmärrä jonkun muun tapoja.

Ei ole mitään tiettyä määrättyä ikää, jolloin vasta/jo pitäisi olla valmis seksiin, vaikka tottakai on nyrkkisääntöjä. Lapsi ei pysty käsittelemään seksuaalisuutta, eikä seksi ole heidän asiansa, mutta jo nuoressa teini-iässä tilanne on jo eri. Tärkeintä on, että todella tuntee olevansa itse valmis, ei ole painostettu seksiin ja kumppanina on joku, jonka kanssa sitä haluaa. Hätäiset "äkkiä se nyt alta pois"-jutut eivät välttämättä jää kovin ruusuisiksi muistoiksi aikuisuuteen ekasta kerrasta.

Unohdinkohan mä jotain?

Ennen kuin joku yrittää tulla peeloilemaan, esimerkiksi pedofilia ja zoofilia eivät ole seksuaalisia suuntautumisia. Ihmiset, jotka kykenevät tekemään päätöksiä kehostaan ja seksielämästään omalla vapaalla tahdollaan, ovat tämän postauksen pointtina.

ccccccc

2 kommenttia :

  1. kiitos paljon tästä tekstistä... itse olen jo puoli vuotta etsinyt ymmärrystä omaa kehoa ja seksuaalisuuttani kohtaan... olen siis nainen joka normaalisti kiinnostunut miehistä mutta vasta nyt puolen vuoden aikana olen erityisesti alkanut kiinnostumaan seksuaalisuudestani(osa kiitoksesta kuuluu avopuolisolleni). tämä teksti auttoi minua ymmärtämään paljon enemmän itseäni ja käsittelemään seksuaalisuutta ja seksiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, että kommentoit, vaikka teksti onkin vanha. Parasta bloggaamisessa on ihan ehdottomasti tämmöset kommentit - kun ihmiset sanoo, että mun tekstini on vaikuttanut heihin. Mieletöntä, kiitos :)

      Poista