Sarjavinkki: Sense8

13.6.2015

Rakkaat Netflix-addiktoituneet kanssaihmiseni, mulla on teille taas sarjavinkki kyseisen palvelun original-sarjoista. Tämä upouusi sarja pyöri suosituksissani ja valikon etusivulla melko pitkään ennen kuin vilkaisin, mistä oikeastaan on kyse. Luin sanan scifi ja huomasin, että Netflixissä on jo koko kausi eikä siis jakso viikossa-meininkiä - eli olin jo myyty. Twitterissä mua seuraavat onkin jo pienen annoksen mun hehkutustani saaneet...

6a00d8341c730253ef01b7c7952ed5970b

Lito, Mexico City - näyttelijä, joka ei uskalla paljastaa homoseksuaalisuuttaan koska pelkää menettävänsä uransa

Googlettelin vähän ja kiinnostukseni heräsi entisestään. Sense8 on siis upouusi scifisarja mm. Matrixin tekijöiltä, joka lähestyy scifigenreä kuitenkin ihan uudelta kannalta. Scifigenressä melko vähän esiintyy mitään valtavirran seksuaalisuudesta poikkeavaa, mutta Sense8 esittelee päähahmoina mm. kaapissa olevan homomiehen ja sukupuoltaan vaihtaneen transnaisen, joka seurustelee naisen kanssa. Sarjassa sivutaan myös kysymyksiä mm. uskonnosta, joka ei ole kovin yleinen teema scifissä yleensä. Jo pelkästään nämä jutut tekee sarjasta aika virkistävän lisän rakastamaani genreen!

164734

Wolfgang, Berliini - työskentelee lukkoseppänä, mutta tienaa kassakaappivarkaana

Mutta itse asiaan - sarja kertoo kahdeksasta ihmisestä, keskenään kovin erilaisesta ihmisestä, jotka asuvat ympäri maailmaa, jotka huomaavat olevansa telepaattisessa yhteydessä keskenään. Eikä pelkästään telepaattinen niin, että voivat jutella toisilleen ilman elektroniikkaa, vaan he voivat ilmestyä toistensa vierelle, tuntea sään heidän kotimaassaan, maistaa paikallista ruokaa - tuntea ja kokea ja aistia kaiken, jonka toinenkin voi. He ovat kuin yksi minuus, joka on jakautunut kahdeksaan osaan.

capheus-tiene-una-nueva-mision

Capheus, Nairobi - ajaa Matatu-minibussia tienatakseen rahaa lääkkeisiin AIDSia sairastavalle äidilleen

En tietenkään halua spoilata tapahtumia tai juonta kovin paljoa, mutta eihän tästä sarjaa saisi, jos jotain ei menisi myös pieleen. Kahdeksikkoa auttaa hämärä hyvä-vai-huono-tyyppi-Jonas, jolla on samanlaisia taitoja, mutta joka ei kuulu päähenkilöidemme kahdeksikkoon. Ja tottakai maailmalla riehuu myös pääpahis, joka Jonaksen tapaan omaa samat telepaattiset taidot olematta osa pääoktettiamme. Sanotaan nyt niin, että shit goes down kun päähenkilömme yrittävät selvittää kykyjensä alkuperää, suojella toisiaan vaaroilta, selvittää kuka pääpahis on ja mitä hän haluaa ja selvitä tämän kynsistä. Siispä vaikka sana scifi tuo monelle ensimmäisenä mieleen avaruusoliot ja muut örkit, sarjan fiktiivinen tiede keskittyy nimenomaan tähän yhteyteen ja kykyyn.

maxresdefault (1)sense8-ep4

Riley, Lontoo - islantilainen DJ, joka muutti Lontooseen karkuun traumaattista menneisyyttään
Sun, Seoul - kickboxaaja, taloustieteen maisteri ja vaikutusvaltaisen bisnesmiehen tytär

Ehkä pääsyy siihen, miksi rakastuin sarjaan niin kovin, on hahmot. Mä olen katsojana sellainen, joka kiintyy nopeasti hahmoihin ja tarvitsee katselunautinnon saavuttamiseksi ainakin yhden sellaisen hahmon, johon koen edes jonkinlaista samaistumista tai sellaista empatiaa, että olen sen hahmon puolella. Sense8 tarjoaa kahdeksan hahmoa, joihin voi rakastua saman tien. Hahmojen yhteyttä vahvistetaan mm. laittamalla pystyyn heidän välisen telepaattisen karaoketuokion että telepaattiset orgiat.

maxresdefaultSense8-Trailer-Netflix-Original-Series

Kala, Mumbai - yliopisto-oppinut farmaseutti, jonka on määrä mennä naimisiin miehen kanssa, jota ei rakasta
Will, Chicago - poliisi, joka on ehkä osoittanut kykyjä jo lapsena

Vaikka välillä tulee pudisteltua päätä action-kliseille - miljoona laukausta ja nolla osumaa, räjähdyksiä ilman varsinaista aiheuttajaa - pääasiassa sarja kantaa tarinaa hyvin. Hahmojen mielenkiintoisuuden lisäksi salaaliittotyyppiset jutut scifigenren jutuissa on aina plussaa, etenkin kun kerrankin salaliiton keskiössä on hyviä tyyppejä. Päätin kuvittaa postauksen hahmoilla ja heidän miniesittelyillään juuri kiintymiseni vuoksi!

Netflixs-Sense8-introduces-transgender-character-Nomi

Nomi, San Francisco - haktivisti ja transnainen, jonka äiti itsepintaisesti kutsuu tytärtään alkuperäisellä pojan nimellä. Vasemmalla tyttöystävä Amanita. Sarja sai papukaijamerkin heti siitä, että otti transnaisen rooliin oikean transnaisen.

Ahmin ensimmäisen tuotantokauden vauhdilla, Nico kun sopivasti teki pari iltavuoroa putkeen eli Shirin nukkumaanmenon jälkeen jäi mainiosti aikaa katsoa muutama jakso putkeen, ja nyt olen surullinen kun se loppui. En jaksaisi yhtään odottaa kakkoskautta!

Onko joku muu ehtinyt katsoa sarjaa? Mitä tykkäätte?

ccccccc

3 kommenttia :

 1. Näin tämän pari päivää sitten Netflixin etusivulla ja mietin alkaisko kattomaan. Tuli siis ihan hyvään saumaan tää arvostelu! Mielenkiinto heräsi ainakin enemmän kuin sen Netflixin oman pienen selostuksen jälkeen. Kaipa sitä voisi vilkaista pari jaksoa nappaako :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on huono kun on niin vähän tilaa esittelylle! Mut suosittelen ainaki tsekkaa, mä tykkään kovasti! :)

   Poista
 2. Mäkin mietin kun näin etusivulla että vois tsekata tän. Nyt on ainakin katottava!

  VastaaPoista