Operaatio oma väri

23.6.2015

Mulla on ongelma. Aika ensimmäisen maailman ongelma. Nimittäin hiukset.

Älkää ymmärtäkö väärin - tykkään monista asioista mun hiuksissa. Tykkään siitä, että ne on tosi paksut luonnolliset kiharat, että ne kasvaa tosi nopeasti ja ne on melko helpot käsitellä. Asioilla on kuitenkin tietenkin myös kääntöpuoli - ne on luonnostaan värimerellisen kuivat, kiharani ei ole mitään symmetrisiä loogisia kiharoita vaan lähinnä sotkua ja solmua ja aaltoa joka aukeaa rumaksi melkein-aalloksi harjatessa, kesällä näiden kanssa on törkeän kuuma, menee ikuisuus suoristaa kunnolla ja väri. Väri on mun tän hetken pääongelma. Havainnoillistan postausta ja ongelmaani nyt hehkeillä, muokkaamattomilla kuvilla naama kukkien - pahoittelen jo etukäteen. Kuvissa hiukseni on vain harjattu.

P1010039

Vuonna 2004 värjäsin hiukseni mustaksi kaverini kanssa lapsuudenkodin kylppärissä. Sen jälkeen ei pääni ole nähnyt kampaajaa eikä omaa väriä. On ollut mustaa, ruskean eri sävyjä, blondin eri sävyjä platinasta kusenkeltaiseen, on ollut vähän pinkkiä, on ollut shokkipunaista, kestoväripunaista, erilaisia leikkauksia. Oon hiusteni suhteen todella tuuliviiri ja kyllästyn helposti, ja nyt on meneillään pahemman luokan kyllästymiskausi. Ennen kuin kynin itselleni kananpersetukan tai jotain muuta yhtä hirveää, päätin lähettää avunhuudon myös näin blogin kautta.

Pitkällisten punatukkakausien ja niiden päälle värjättyjen tummahiuskausien jälkeen aloitin piiiitkän prosessin saada hiukseni vaaleiksi. Punapigmentti oli jumahtanut todella tujusti kiinni ja meni aika paljon aikaa, että sain päästäni pahinta punerrusta edes jotenkuten pois. Esim. tässä postauksessa näkyy karu todellisuus siitä, mitä tummaksi värjätyn punaisen alta alkaa löytymään - epätasainen väri, länttejä, kirkuvaa punaista ja kuivaksi hampuksi muuttuvia hiuksia, kun epätoivoisesti yrittää mennä kohti omaa väriä.

P1010023

Viimeksi kun oman värini vuonna 2004 näin, se oli kullanruskea. Vaaleanruskea, vähän sellainen kullanruskea, joka tapauksessa käsitin itseni blondiksi vaikken lähelläkään platinaa ollutkaan, etenkin luonnostaan tummahiuksisten siskojeni rinnalla.  Nykyisen blondausprojektini aikana hiukseni on nähneet vaikka mitä tököttiä - vaalennuspesua, värinpoistoa, vaalentavaa väriä, hopeashampoota, C-vitamiinia murskattuna shampoon joukkoon, vaalennusgeeliä. Pituudet ja latvat on saatu aika vaaleiksi, joskin yhä edelleen ihan liian punertaviksi omasta mielestäni. Mutta uusi shokki paljastui, kun oma väri alkoi puskemaan kunnolla läpi - mähän oonkin brune?!

Kokemuksen syvällä rintaäänellä ja itseni tuntien tiedän, että jos värjäisin hiukseni samansävyiseksi tyvikasvuni eli luonnollisen värini kanssa, kyllästyisin ennätysajassa, koska omassa päässä tavallinen ruskea tuntuisi niin tylsältä. Haaveilen vähän kaikesta - pinkistä shokkiväristä, sinisestä, platinablondista, tuhkanvaaleasta, taas punaisesta koska ilmeisesti en koskaan opi. Nyt olen jumissa tässä, koska en tiedä, mitä näille pitäisi tehdä. En jaksaisi jatkuvaa värjäysrumbaa ja pääsyy tähän oman värin tavoittelussa oli juuri ainaisen värjäyksen lopettaminen.

Miten te olette selättäneet näitä ah-niin-ihanan-pinnallisia hiukriisejä? Mulla loppuu kohta usko, kun en keksi mitä näille voisi tehdä!

ccccccc

15 kommenttia :

 1. Mä kasvatin oman värini takaisin muutamassa (2-3) vuodessa enkä vois olla tyytyväisempi! Säästyy paljon rahaa, aikaa ja hiuksia kun ei koko ajan tarvitse olla värjäämässä tyveä. Siksipä voin ainakin omasta kokemuksesta sanoa, että neuvoisin sua kasvattamaan kärsivällisesti oman värin takas! Mun mielestä oma väri on kuitenkin melkein poikkeuksetta se, joka sopii parhaiten, enkä usko että sä olisit tässä poikkeus.

  Ja mullakin oli pienenä tosi vaaleat hiukset, nykyään melko tummat ruskeat. Monesti hiukset tummuu iän myötä, ja sulla kun on tota etelägeeniäkin! Värjättyä hiusta vasten oma väri tyvessä näyttää ihan kamalalta, mutta kun vaan kärsivällisesti jaksaa kasvattaa niin hyvä siitä tulee :) Tsemppiä, ei oo helppoo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä kallistun käytännössä kans tätä kohti, nyt toi tyvi vaan on aika tuju kun on niin vaalea muu tukka! :D mut pelkään että näyttäis vielä hönömmältä jos lähtis leikkimään jollain ruskean sävyllä, että yrittäis saada hiukset samanvärisiksi.

   Poista
 2. Yritin mäkin blondata sen.. kolme kuukautta? Meni hermot, meni rahat... Mutta sitten en raaskinut tummentaa koko päätä, niin sävytin siihen ihanan trendikkääseen harmaaseen ja tuhoutuneet latvat värjäsin mustaksi. Nyt yritän jaksaa ainakin kesän loppuun pitää samaaa väriä... :DDDDDDDDD Jooo hei! Katotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, en oo ainoo joka kyllästyy sekunnissa! :'D

   Poista
 3. Mä sanon että heitä tohon suoravärillä ruskeeta! Helppo muokata jos kyllästyy ;)

  VastaaPoista
 4. Ja ei varmasti näytä hönöltä, liukuvärjätyltä vain ;)

  VastaaPoista
 5. Hennavärit oli mun pelastus. Tasoitin ennen hennausta 20cm ja mun tukka ei oo koskaan voinut yhtä hyvin! Kaikki shampoot ja hoitsikat sekä muut pesuaineet vaihtui täysin myrkyttömiin yrtti- yms. luonnonmukaisiin tuotteisiin, myös lapsen. Henna hoitaa ja värjää samalla. Suosittelen lämpimästi! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo koskaan testannu hennavärejä, pitäsköhän! Oon miettiny kans sitä että lopettais hiusten pesun periaatteessa kokonaan, sehän kuulemma tekee hiuksista niin hyvinvoivat! :)

   Poista
 6. satsaa kampaajaan, esim omnian tai stadin ammattiopiston oppilastyöt maksavat jonkun 20―30€ jos et halua sen enempää laittaa. pyydä että tukkaa kevennetään ja kerrostetaan, jolloin se ei takkuunnu niin helposti ja suoristaminen helpottuu. pää kevenee, vaikka pituudesta ei varsinaisesti lähde.

  osta joku hiusöljy, esim. marketistavalle kympillä saa schwartzkopfin hiusöljyn, joka auttaa kuivuuteen ja tekee hiuksistä sileät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua en mä ohentaa tai kerrostaa halua! Hyväksyn sen että on vähän vaikeampi hoitaa jotta saan tän paksuuden :) pääasiallinen ongelma on se kuivuus, öljyt on aika jees mutta nekään ei tunnu korjaavan hiusta kuin hetkellisesti :(

   Poista
  2. ei se paksuus mihinkään häviä, vaikka vähän kerrostaisi latvoista...

   Poista
  3. Ei kai jos vähän, mutta käsitin sanan "keventää" niin että ohennetaan :)

   Poista
 7. Ohuita vaaleita raitoja tyveen, vähän ehkä tummia latvaan. Siit on helppo kasvattaa ku tyvikasvu ei oo niin selkee. Ei kyl onnistu ilman kampaajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pah, ekaa kertaa oon raidottanu kotona siskoni hiuksia joskus 15-vuotiaana. Helposti onnistuu jos haluaa :)

   Poista