10+1 vinkkiä onnellisempaan minään

22.5.2015

1. Unohda muut. Aloitetaan heti kliseellä - opettele olemaan välittämättä muiden mielipiteistä. Sinun elämäsi, sinun kehosi, valintasi, onnellisuutesi, mielipiteesi ja persoonasi ovat sinun ja sinulla on oikeus olla sellainen, kuin haluat olla. Miettimällä jatkuvasti mitä muut ajattelevat sinusta tai päätöksistäsi ja yrittämällä jatkuvasti miellyttää muita kulutat vain turhaan energiaa, stressaat itseäsi ja syöt onnellisuuttasi. Dr. Seussin sanoin - Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.

2. Älä tuhlaa aikaasi vääriin ihmisiin. Joskus elämässä pitää olla itsekäs, ja se on joskus täysin okei. En sano että pitää koko ajan miettiä vain omaa napaansa, mutta ei myöskään saa antaa itsensä päätyä eräänlaiseksi ovimatoksi. Jos koet, että elämässäsi oleva ihmissuhde syö sinua, on enemmän taakka kuin mukavuus, jos tuntuu, että joku ihminen elämässäsi ei tee sinulle hyvää - sinun ei ole mikään pakko kyseistä ihmistä sietää. Vaikka joku olisi ollut pitkään ystäväsi, vaikka teillä olisi paljon yhteisiä tuttuja, joskus vaikka olisitte sukua, omaa onnellisuutta ei tarvitse vaarantaa sellaisten ihmisten takia, jotka tahallaan tai edes puoliksi tahallaan tekevät sinulle hallaa. Älä jää huonoon parisuhteeseen, älä ole sellaisen ihmisen ystävä joka käyttää sinua vain hyväksi. Irrottaudu myrkyistä.

3. Treffaile itseäsi. Liian usein unohdamme pitää itseämme hyvänä. Moni unohtaa jo ihan itsensä ylläpidon huonoilla elämäntavoilla, mutta unohdamme myös helliä itseämme aika ajoin. Itsensä kanssa kun joutuu koko elämänsä viettämään, tekee välillä hyvää mennä vaikka yksikseen kävelylle, elokuviin, syömään ravintolaan. Joskus mielen tasapainoa parantaa hirveästi jo se, että voi olla ihan rauhassa yksikseen ja lukea vaikka hyvää kirjaa tai ahmia Game of Thronesia maratonina monta jaksoa putkeen. Jokainen ihminen, perheellinen tai ei, sinkku tai varattu, tarvitsee joskus rauhallista aikaa yksikseen, ilman stressinaiheuttajia tai häiriötekijöitä. Ja mitä parempaa keskusteluseuraa onkaan kuin oma mieli?

P1010022

4. Löydä omat apukeinosi. Jokaisella on joskus huonoja päiviä ja surullisia hetkiä, ja jokaisella on myös omat keinonsa selviytyä niistä. Joillekin auttaa vain iso kuppi kaakaota, joillain juoksulenkki, joku purkaa stressin itkulla, joku sopii tällit nyrkkeilysäkin kanssa. Oli keino mikä hyvänsä, pidä siitä kiinni äläkä nolostele sitä. Minä esimerkiksi olen niin korni, että voimaannuttavat sitaatit hienosti asetelluissa kuvissa oikeasti antavat puhtia ja tuovat paremman olon - monen mielestä ne ovat vain noloja, mutta se on minun keinoni monissa asioissa. Kirjoittaminen on taasen terapiamuotoni. Apukeinoja voi olla monia ja eri tilanteisiin erilaisia, mutta yritä löytää ne omasi!

5. Ole kova - ole pehmeä. Kasvata kova ulkokuori niille hetkille, kun joku yrittää pahoittaa mielesi - look at all the fucks I give, ei niillä ihmisillä ole tarpeeksi arvoa päästäkseen tekemään sinulle hallaa. Päästä kuitenkin läheisesi tarpeeksi lähelle - opettele tunnistamaan tunteesi ja niiden syyt ja kertomaan niistä. Siitä pääsemmekin seuraavaan kohtaan...

6. Pidä huolta ihmissuhteistasi. Niistä, jotka ovat sinulle tärkeitä. Esimerkiksi kumppanin kanssa on mielettömän tärkeää jakaa myös niitä negatiivisia tunteita ja päästää toinen sisimpään - puhumalla esimerkiksi harmituksesta heti välttyy aika monelta riidalta, kun asiat eivät pääse pään sisällä eskaloitumaan naurettaviin mittasuhteisiin. Kun rakastamansa ihmisen kanssa voi täysin pelotta puhua ihan mistä tahansa, suhde on oikealla tiellä - oli kyse sitten parisuhteesta tai ystävyydestä.

7. Tunnista omat huonot puolesi. Omien huonojen puoliensa tutkiskelu ja tunnistaminen on rehellisesti aika kipeä prosessi. Kuka nyt haluaa miettiä omia virheitään ja epäkohtiaan? Kuitenkin niiden tiedostaminen on tärkeää, koska se jo ihan ensimmäisenä auttaa luomaan todenlaisen minäkuvan. Yksi minun huonoja puoliani on se, että olen liian räjähtelevä luonne - ja tarkoitan nyt nimenomaan kiukkuista. Olen parantanut siinä tapojani jo paljon, mutta edelleen on niitä päiviä, kun Nicon ei tarvitse edes tehdä mitään erikoista kun alan tiuskimaan. Ei todellakaan tuntunut hyvältä alkaa tunnistamaan tätä puolta itsessäni, myöntää että käyttäydyn väärin ja yrittää tietoisesti muuttaa sitä. Mutta koen, että sekä suhde että minä itse voimme paremmin nyt, kun yritän päästä siitä piirteestä eroon.

P1010025

8. Panosta kokemuksiin. Jokainen käyttää tietenkin rahansa ihan miten haluaa, mutta mietitään nyt, että olemme kuolinvuoteillamme. Muistelemmeko todennäköisemmin esimerkiksi matkojamme ulkomailla ja hetkiä perheemme kanssa, vai omistamiamme laukkuja, autoja ja vaatteita? Ymmärrän varsin hyvin materialismionnellisuuden enkä peräänkuulutakaan tässä nyt mitään askeettista elämäntyyliä, mutta kannattaa muistaa panostaa myös kokemuksiin sen materian lisäksi. Reissut ulkomaille ja omankin maan sisällä, erikoiset tapahtumat, uudet kokemukset... ne kaikki avartavat mieltä ja tekevät sinusta onnellisemman.

9. Ole positiivisempi. Ei, en tarkoita nyt sitä, että kaikesta pitää väkipakolla yrittää löytää se hopeareunus. Jotkut asiat ovat perseestä, piste, mutta ihan oikeasti positiivisuus ja negatiivisuus vetävät samankaltaisuutta puoleensa. Testaapa joskus, kumpana päivänä sinulla on parempi olla - sellaisena, kun olet muille ystävällinen ja yrität pitää positiivista asennetta yllä, vai sellaisena, kun valitat kaikesta ja tuomitset muita mielessäsi? Ylenpalttinen valittaminen ja kaikesta huonojen puolien esiin repiminen ei aiheuta mitään muuta kuin negatiivisuutta ja pahaa mieltä niin sinulle kuin sinua ympäröivillekin ihmisille. Hymyile.

10. Mitäs pienistä, kun ei nekään meistä? Ihan joka asiasta ei tarvitse ottaa kuumaa eikä stressiä. Pienet asiat helposti kertyvät ja niistä tulee yksi iso asia joka ottaa päähän, mutta niistä pienistä yksittäisistä ei tarvitse hermostua jokaisesta eriksee - joo, on ärsyttävää huomata, ettei kumppani olekaan vienyt roskia aamulla, vaikka lupasi. Ei kuitenkaan ehkä kannata laittaa perään vihaista tekstaria. Yksittäin, yksittäistapauksena, se ei ole iso asia. Kun pienet asiat oppii suodattamaan harmittomina, ei energiaa pala turhuuksista valittamiseen ja huolehtimiseen.

+1 Lähde kävelylle kaatosateessa! Mä rakastan sadetta. Inhoan toki sateen huonoa ajoitusta jos on meikannut ja laittanut hiukset ja vaatteet ja on pakko mennä ulos ja lapselle pitää pukea kaikki sadevaatteet ja sateenvarjo unohtui kotiin ja ja ja ja ..... Mutta kun sataa ja on mahdollisuus, pue päälle jotkut runttavaatteet ja lähde yksin kävelylle. Kuuntele tilanteeseen sopivaa lempimusaa ja anna sateen kastella, älä välitä siitä. Jokin siinä vaan tuntuu niin vapauttavalta ja rentouttavalta että aina kunnon sateen sattuessa hingun ulos kävelemään.

ccccccc

8 kommenttia :

 1. Oot niin ihana<3<3 t. Voldemort (you know who, HAHAH)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, tälläsiä on niin kiva lukea sulta! :) Jos saa sanoa postaustoiveita, niin olisi kiva kuulla, miten oot konkreettisella tasolla parantanut itsetuntoasi. Ja miten tsemppaat itseäsi huonompina aikoina tai silloin, kun itsetunto ei oo ihan korkeimmillaan. Sulla on ainakin sun blogin perusteella niin hyvä itsetunto, että olis kiva tietää, onko sulla mitään "parannuskeinoja" sellasille päiville tai ajoille, kun usko omaan itseen on hakusessa. Jos sellasia siis on, mutta uskon että kaikilla on :) Toivottavasti osasin selittää tarpeeksi epäselvästi ;)

  Kiitos mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos! <3 voin tehdä, oon ennenkin postannut siitä mutta voin tehdä sellaisen ns. "parannellun" version :)

   Poista
 3. Ihana postaus! :) Mulla on samasta aiheesta postaus tekeillä ens viikoks - ei varmaan haittaa jos linkkaan tän kanssa loppuun? :)

  VastaaPoista