ROMA - PART 2

7.4.2015

Tänään on lähdön paikka! Istun tämän meidän mökkikodin keittiössä ja kirjoitan tätä aika haikeena, vaikka en jaksaisikaan millään odottaa huomisiltaan, että nään taas Shirin ja Nicon. Matkustellessa kyllä aina, etenkin täällä käydessä, iskee aina vähän suomiviha päälle - ei siis muuten, mutta ei vaan haluaisi ollenkaan tulla takaisin! Kuitenkin tossa viiden tunnin päästä pitää lähteä lentokentälle. Oon Suomessa vasta yöllä, bussi kotiin ei kulje enää eli menen yöksi vanhempieni kämppään ja sieltä aamulla töihin. Huomenna illasta pääsen siis vihdoin nappaamaan Shirin syliin!

WP_20150406_09_20_48_Panorama P1010013 P1010019 P1010030

Eilen tosiaan mentiin ensin illalla ulos ja yöksi menin serkkuni ja tämän poikaystävän luo, koska aamulla kymmenen aikaan lähdettiin ajamaan. Viisitoistahenkinen porukkamme oli jakautunut muutamiin henkilöautoihin ja matkattiin reipas pari tuntia vuorille - oltiin siis edelleen tietenkin Lazion alueen sisällä, mutta ei enää Roomassa. Pitkä ajomatka vei Lago del Salto-nimiselle tekojärvelle vuoristossa, jota käytiin ensin ihastelemassa porukalla ennen varsinaista määränpäätä.

P1010065 IMG-20150406-WA0006 P1010077

Roomassa oli eilen aurinkoista, mutta 500-800m korkeudessa koikkaroidessa oli tuulista ja aika viileää, pieniä lumihiutaleitakin tuli vastaan korkeimmassa kohdassa autolla suhatessa. Kuitenkin määränpäänä oli I Due Regni-niminen paikka - italiaksi sitä kutsutaan nimellä agriturismo, joka käännettynä tarkoittaisi maalaisturismia. Agriturismoja on käsittääkseni erilaisia, mutta I Due Regni oli siis erään perheen koti, jossa he tarosivat ruokailua ja majapaikkaa. Me mentiin ruokailun perässä tällä kertaa vain. Jotta kohdetta voi kutsua nimellä agriturismo, tulee tarjoiltavan ruoan olla autenttista lähiruokaa - eli nimenomaan heidän itsensä tuottamaa, suurimmaksi osaksi. Siispä suurin osa kasviksista ja lihasta oli itse kasvatettua ja siellä käsin valmistettua ateriaksi - perhe hoitaa tilaa, valmistaa ruoan ja tarjoilee sen pöytiin. Ruokailun jälkeen perheen poika tuli meidän kanssa pelailemaan pöytäfutistakin!

P1010087 P1010093 P1010091 P1010100 P1010113 P1010106 P1010129P1010141
Otettiin omistajaperhe mukaan kuvaan!

Ruoka oli mielettömän hyvää! Koko lysti maksoi 28€ per nenä, ja siihen sisältyi kolmen tunnin ruokailu ja kaikki juomat päälle. Aluksi oli erilaisia alkupaloja - leipää, lihaleikkeleitä, kasviksia... Kolmen tunnin aikana tarjoiltiin lisäksi mm. linssikeittoa, lasagnea, karitsaa, perunoita, salaattia, jälkiruokatorttua, kahvia, viiniä... periaatteessa siis todella halpa paikka, kun miettii että kolmenkympin ravintolakeissi harvemmin käsittää useampaa ruokalajia ja mielin määrin juotavaa. Oltiin siellä loppujen lopuksi tuntikausia, vasta yhdeksän jälkeen takaisin Roomassa. Ruokailu kesti italialaisittain tosi pitkään ja ruokalajien välillä oli taukoja, jälkiruoan jälkeen juotiin vielä kahvia ja pelailtiin pöytäfutista ja hengailtiin - ja käytiin vielä kerran katsomassa järveä.

P1010194 P1010165 P1010169 P1010200

Tälle päivälle suunnitelmia ei oikeastaan ole, olen vanhempieni kanssa täällä meidän kämpillä ja meinattiin käväistä lounaalla jossain ulkona ja kattella vähän tuliaisia kotiin. Mä lähden yksinäni tänään takaisin - kaikki meistä on täällä tosiaan vähän omia aikapätkiä, minä otin vain yhen palkattoman vapaan töistä eli tää oli tämmöinen pikarykäisy. Tuntuu oudolta lähteä jo kun tuntuu ettei ole vielä kerinnyt täällä edes olemaan, mutta ikävä on niin mieletön, että Shirin luo on pakko päästä. Kaikki lohduttelee että tekee hyvää saada joskus irtiotto, mutta en jaksa odottaa, että saan pusutella skidin puhki. Ehkä ensi vuonna tullaan tänne koko perhe!

IMG-20150407-WA0002

Ikävää on helpottanut paljon ihanat kuvat, joita Suomen päästä on koko reissun ajan lähetelty - Shiri oli mummilassa yötä ja sain tämän suloisuuden kännykkääni tänä aamuna, kuvassa siis Shiri ja tämän pikkuinen serkkupoika. Oon vähän pöllämystynyt tosiaan kun reissu oli niin lyhyt mutta ikävä on niin kova, toistan itseäni varmasti tosi paljon, mutta ehdottomasti jos joku on haaveillut matkasta Roomaan (tai Italiaan yleensä!), kannattaa se tehdä. Matkustelun puolesta nyt oon aina liputtanut, mutta kyllä etenkin suomalaisesta näkökulmasta täällä kulttuuri ja sosiaalinen puoli on jotain niin mieletöntä, että pakko se on kokea, mä jaksan aina olla ihan lääpälläni tähän maahan tuhannenkin visiitin jälkeen.

Huomenna koittaa taas tavallinen arki, mutta nyt nautin vielä tästä päivästä hetken!

ccccccc

4 kommenttia :

 1. Hugo huutelee täällä ku näki ton kuvan "SIRIIIII SIRIIII!" :D

  VastaaPoista
 2. Tää on nyt ehkä ihan hassu kysymys, mutta näkyykö mafian olemassaolo Roomassa tavallisen kadunkulkijan arjessa? Onko vaaraa että turisti tietämättään töppää jotain ja joutuu mafian hampaisiin? :D

  Haha mut asiasta toiseen, ihanaa että pääsit edes vähäksi aikaa Italiaan, näistä teksteistä niin huokuu sellanen onnellisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo koskaan missään päin Italiaa törmännyt ainakaan mihinkään semmoseen! :D en oo kauheen perehtynyt aiheeseen, mut ei oo ainakaan mulle mitenkään näkynyt.

   Poista