Psykopaattifetissi

30.3.2015

Viime aikoina oon tullut siihen tulokseen, etten ehkä olekaan täysin vinksahtanut tän... mieltymykseni vuoksi, joten uskaltauduin puhumaan siitä myös täällä blogin puolella. Mulla on tietynlainen mieltymys. Fetissi, jos sanaa haluaa käyttää vähän heppoisin perustein. Ehkä se liittyy jotenkin siihen, että olen mieletön kauhufani (mitä sairaampi, sen parempi) - mutta oli syy mikä tahansa, mulla on psykopaattifetissi.

Tiedättehän, että joillain on esimerkiksi raiskausfantasioita - sitä fantasioi asioita, joita ei oikeasti haluaisi kokea, oikeassa elämässä, oikeina asioina. Mun psykopaattifetissini on vähän sama juttu. En todellakaan halua elämääni sarjamurhaajia tai muuten vaan kieroon kasvaneita yksilöitä, mutta jokin niissä sytyttää fiktiivisissä jutuissa niin maan jumalattomasti.

En oikeasti osaa selittää tätä kunnolla, mutta jokin vaan on ihan jumalattoman seksikästä sellaisessa hahmossa leffassa, sarjassa tai kirjassa, joka on mielisairas. Eikä nyt siis ihan millä tahansa tavalla mielisairas, vaan nimenomaan sadinistinen, psykopaattinen, tunnekylmä, ehkä sarjamurhaaja, ehkä vaan jotenkin psykolta vaikuttava. Oon niihin hahmoihin aina aivan lääpälläni.

american_psycho (1) american_psycho
iwan-rheon-interprete-le-role-de-simon-bellamy Iwan-Rheon 14fe6922ad3fa572737f7af5009026ef

Ehkä ensi kertoja huomasin tän piirteen itsessäni, kun katsoin American Psychon ekaa kertaa. Christian Bale on muutenkin un "holy shit hot stuff"-listallani aika kärkipäässä, mutta missään muussa roolissa pikkarit ei mee läheskään yhtä pahasti solmuun kuin Patrick Batemaninä. (Ja jotta vaikutan mahdollisimman hullulta, pakko sanoa, että Bale Machinistissä oli myös aika hot stuff. Jollain sairaalla tavalla, jota en osaa selittää.)

Sitten on Iwan Rheon. Sweet, sweet Iwan Rheon. Misfitsissä vähän psykovibaa alussa levittävänä Simonina jo pölli mun sydämen pitkäksi aikaa, mutta ai jumanklavita kun tuli vastaan Game of Thronesissa umpipsykoottisena kiduttajana. Luotan siihen, että Evan Petersiä AHS:n ykköskaudella Tate Langdonina ei tarvii sen kummemmin selitellä. Tai Evania muutenkaan. Mut jos nyt etenkin AHS:ssä.

Esimerkkejä on lukemattomia muitakin, muunmuassa erinäiset vankilasarjat ja -leffat joita kuolaan (Kylmä Rinki on loistava sarja monestakin syystä...), koska täähän on ihan järjetöntä omalla tavallaan. En koskaan tosielämässä haluaisi rinnalleni ihmistä, joka olisi sadistinen, psykopaatti, murhaaja, linnakundi... Mutta fiktiivisinä hahmoina ne on jotenkin ihan uskomattoman ihania.

Sanokaa nyt, että joku tunnisti itsensä tästä postauksesta!

10 kommenttia :

 1. Täällä bingo! AHS:n Evan Peters, Batmanin Jokeri(t) ja lista jatkuu ja jatkuu :D
  -Raakapäärynä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO siis Heath Ledger Jokerina on kyllä <3__________________<3 ja myös Candyssä!

   Poista
 2. Haha, täällä myös sama fetissi ja pelottavan vahvana! Kauhuleffoja itsekin pienestä asti fanittaneena ne sekopäähahmot - oijoi. :D

  VastaaPoista
 3. Mä taas on semmone "hyi apua joku hullu tulee ja tappaa mut" - tyyppi ja en voi ees kattoo tommosii ohjelmii/leffoi koska jään pelkää niit tyyppei oikeesti ihan sika pitkään. pelkäsin sika kaua salkkari-aaroo :D

  VastaaPoista
 4. Siis mulla on tää ihan sama! xD ja tuntuu et monet pitää sitä jokseenkin outona "fetissinä". Mun lemppareihin kuuluu mm. Dexter, Funny Gamesin pojat (varsinkin jenkkien versiossa) ja Javier Bardem leffassa No Country for Old Man. Kiva etten oo ainoo :D t.venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIIS!!! Michael Pitt Funny Gamesissa, oh lord <3______________________________<3

   Poista