Ikioma blogikone

10.2.2015

P1010058

Kun muutettiin Nicon kanssa yhteen, päätettiin ostaa uusi pöytäkone kun mun pöytäkoneeni meni rikki pari kuukautta yhteenmuuton jälkeen. Periaatteessa uusi kone on myös mun, mutta Nico käyttää sitä enemmän. Oon aina ollut kovemman luokan datis, mutta jotenkin nykyään vietän mieluummin aikaa tehden jotain muuta - ennen saatoin tappaa aikaa muuten vaan koneella, nykyään olen siinä oikeastaan vain blogatessa ja lyhyesti jotain nettiselailua varten. En oo pelannutkaan aikoihin kunnolla!

Jotenkin, etenkin nyt duunissa jossa istun pöytäkoneen ääressä koko päivän, kotona saman tekeminen tuntuu ankealta. Aloin kaipaamaan omaa läppäriä, jotta voisin bloggailla rennommin missä kohtaa kämppää tahansa eikä siis tarvitse miettiä sitä tietokonella tuolilla nököttämistä vielä vapaa-ajallakin - ja yksi päivä vaan päätin, että nyt tilataan. Muutamaa päivää myöhemmin, eli eilen, Smartpost-automaatiin kilahti valkoinen Acer Aspire V3!

P1010091 P1010084 P1010067

Mä oon aivan palavasti rakastunut. Ennen kun pelailin enemmän olin ehdottomasti läppäreitä vastaan ja oon edelleen sitä mieltä että kodin päätietokoneena pöytäkone on ehdottomasti paras, mutta näin bloggailunäkökulmasta läppäri on ihan täydellinen. Voin pötköttää rennosti sohvalla tai napata tän mukaan vaikka duunimatkaa varten. Unelma-ammattina kirjailija oon aikamoinen päiväunelmoija ja haaveilen myös niistä kliseisistä hetkistä, kun läppäri edessä istun jossain kahvilassa kirjoittamassa kuin mikäkin oman elämäni Carrie Bradshaw.

Windows-tyttö oon aina ollut, eli osasyy nimenomaan tämän koneen hankintaan oli sen Windows 8-käyttöjärjestelmä. Muita mulle tärkeitä ominaisuuksia oli kaunis ja tyylikäs ulkomuoto, valkoinen väri, semipieni näyttö (ei miniläppäri, mutta ei sellainen isokaan - tässä on 13.3" kokoinen näyttö) ja melko kevyeen nettiselailu/bloggaus/kuvanmuokkauskäyttöön hyvät tehot ja muisti. Näppärästi kaikki yhdistyy tässä Acerissa, jonka maailman onnellisin omistaja tällä hetkellä olen!

P1010082 P1010103 P1010099

Näppärää on myös se, että Lumia 920-puhelimessani on myös puhelimien oma Windows 8, eli koneen käyttöjärjestelmä tuntui heti tutulta. Tässä on siis myös ihan tavallinen työpöytä ja tuo älypuhelinmainen valikko on lähinnä asetuksille ja erilaisille appeille (joita koneelle siis saa! Siistiä!) ja kaiken kaikkiaan kone on tällä mun lyhyellä testailulla tosi helpon ja näppärän tuntuinen. Taka-ajatuksena oli toki myös se, että mukana kulkeva kone (jossa pitää olla näppis, koska kosketusnäytöllä inhoan kirjoittaa mitään tekstaria tai tweettiä pidempää...) tulee tarpeeseen, jos ja kun tulee reissattua poissa kotoa ja haluaisi sinä aikana bloggailla tai kirjoitella muuten vaan.

P1010106 P1010127

On se jännä, että materiakin voi oikeasti ilahduttaa näin paljon! Tämän postauksen kuvat on muuten muokattu Picmonkeyllä tavallisen Photoshop CS6:n sijaan, koska CS6 mulla on tuolla pöytäkoneella. Yritin tsekkailla saisinko siirrettyä sitä tähän, mutten ainakaan nyt bongannut sellaista mahdollisuutta... Tietääkö kukaan ruudun sillä puolella?

12 kommenttia :

 1. Minä olen läppärityttö. Isimiehellä on taas pöytäkone, jolla en oikeasti osaa kirjoittaa! Siitä ei siis tule ollenkaan mitään. :D Läppärit on parhaita ja panikoin jo minun HP:n läppärin puolesta....se on alkanut antamaan luovuttamisen merkkejä. Pitäisi vissiin ottaa kuvista jälleen varmuuskopioita... :D

  Ihana läppäri! Itsekin ottaisin valkoisen. Minulla on kans valkoinen Lumia. Se joka on VIELÄ ehjä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää, että elektroniikka on kuitenkin aika lyhytkestoista! Oon yllättynyt siitä, että meidän pöytäkone on vielä toimintakunnossa, kun onhan se jo joku 3v vanha :D

   Poista
 2. mulla on sama kone! tai ainakin melkein sama (myös V3 mutta tää on jo 7kk vanha, että saattaa olla joku aikasempi versio) ja mun koneella pyörii Photoshop CC oikein hyvin, joka on 6 uudempi, joten ainakin sen pitäisi pyöriä siinä ihan hyvin. yleensä Photarin saa asentaa kahteen koneeseen, ellei oo esim joku opiskelija-alennuksella ostettu versio tms. mutta jos se ei onnistu niin pöytäkoneelta voi deactivoida photarin, jolloin se pitäisi saada asennettua ihan tavallisesti uuteen koneeseen. tästä löytyy varmasti ohjeita googlettamalla koska en oo ihan varma mistä sen saa tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mun pitää tsekkailla noi jutut! Kiitos :)

   Poista
 3. Joskus jossain messuilla Adoben adustaja kertoi mulle, että samalla lisenssillä ne ohjelmat saa kahteen koneeseen. Taisivat toimia kolmessakin, kun kerran kokeilin 😉 opiskelijalisenssi saattaa toki olla eri asia.

  VastaaPoista
 4. Hahaa, oon kattellut tota samaa konetta jo aika kauan! Vielä en oo uskaltanu tilata. Mä teen kaiken läppärillä!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa ostaa tuohon läppäriin sellainen tuuletinalusta, saattaa auttaa siihen että kone kestää paljon pidempään :)

  VastaaPoista
 6. Ihana! Mua alko instant hymyilyttää toi värioksennusnäytönsäästäjäruututila, joka meilleki vaihtui päivityksen myötä. En tiennyt, että Tapio oli päivittänyt koneen ja säikähdin ihan vitusti, et oonko väsyneenä astunut läppärin päälle makkarissa, kun yhtäkkiä näyttö oli täynnä väriviiruja ja näytti ihan omenaluurin näytöltä a few months back.

  Onneks ei. :'D

  VastaaPoista