SYNTTÄRIVIIKKO: Tänään 2v!

23.10.2014

Heart Pumps Diesel täyttää virallisesti tänään kaksi vuotta, eli ajattelin tämän päivän kunniaksi tehdä pienen historiikkipostauksen statseineen päivineen! Paljon on pariin vuoteen mahtunut, mutta mitä kaikkea?

HPD on laskujeni mukaan yhdeksäs blogini. Ensimmäisen blogini pistin pystyyn vuonna 2004, omalla domainilla ilman bloggausalustaa joka nyt siis on Blogger - koodasin ihan kaiken alusta asti itse. Bloggasin tällä tavalla noin kahdeksan vuotta, melkein tauotta. Pari kertaa pidin muutaman kuukauden pituisia taukoja bloggaamisesta, mutta palasin siihen aina. Bloggaaminen englanniksi siellä omalla sivulla oli kuitenkin aivan totaalisesti eri asia kuin bloggaaminen suomeksi Bloggerissa - koko blogiskene on ihan erilainen ja myös oma panostus blogiin aivan eri maailmasta nykyään.

Miltä näytin, kun aloitin tämän nimenomaisen blogin vuonna 2012.


Alunperin tämän blogin nimi oli Fuck Yeah Sofia!, ja aloitin tämän lokakuussa 2012, kun halusin alkaa pitämään odotusblogia suomeksi. Ensimmäinen postaus oli aika ontuva, katsokaa... Pidin sillä hetkellä englanniksi fuckscars.org-osoitteessa kolmea blogia - yhtä lifestyleblogia, yhtä kauneus-/muotiblogia ja yhtä parisuhde-/seksiblogia. Pääsyy siihen, miksi halusin siirtyä Bloggeriin, luopua suuresta osaa koodausvapauksia ja siirtyä äidinkieleeni oli vertaistuki. Minulla oli ennestään lähipiirissä pari äitiä ja samaan aikaan raskaana Veera, mutta kaipasin isompaa verkostoa, josta löytää tukea, tietoa ja ystäviä. Kun löysin suomalaisten perhe-/lifestyleblogien maailman, tunsin blogini löytäneen oikean oman kotinsa.

Blogi on ottanut omaa muotoaan koko ajan ja koenkin oikeastaan kaikkien blogien olevan aina muuttuvia asioita kuten niiden kirjoittajatkin, mutta kategoriani on aina pysynyt samana - lifestyleblogi, jonka pääpiste on perhe-elämässä. Shirin kasvaessa yksityiskohtaiset postaukset hänestä tietenkin vähenevät pikkuhiljaa, mutta koska blogi kertoo mun elämästäni, neitonen täällä varmasti näkyy silti usein. Postauksia on laidasta laitaan - mielipiteitä, lapsiperhejuttuja, kasvatusjuttuja, tavallista arkea, vaatteita, plussakoon muotia, meikkijuttuja, elämää, musiikkia, erikoissarjoja (kuten kauhuleffakokoelmat joista kolmas on ollut luonnoksissa puolivalmiina rikollisen pitkään...) ja vaikka mitä. Yritän aina ottaa korvan taakse kaikki lukijoiden kommentit siitä, mitä kaikkea blogissa pitäisi tai ei pitäisi olla, toteuttaa toivepostauksia ja yrittää vuorovaikuttaa teidän kanssanne mahdollisimman paljon. Toivon onnistuneeni siinä!

Ensimmäinen banneri nimenvaihdoksen jälkeen


Bloggaaminen on edelleen mun rakkain harrastukseni, enkä usko että lopetan tätä ikinä. Kun jotain on tehnyt aika lailla tauotta kymmenen vuotta, siitä tulee niin iso osa itseä, ettei ilman oikein osaa olla. HPD on kaikista blogeistani ehdottomasti antanut minulle eniten - kokemuksia, ystäviä, vertaistukea, kasvumahdollisuuksia. Rakastan kirjoittaa ja rakastan blogata, ja toivon että se välittyy myös ruudun sille puolelle. Koen kehittyväni bloggaajana koko ajan, vaikka kehittymisen varaa tuleekin varmasti olemaan ikuisesti.

Entäs sitten ihan kylmät faktat blogiin ja teihin lukijoihin liittyen?

Blogi on nykyään osa Kaksplussan blogiyhteisöä. Se tarkoittaa sitä, että blogia voi lukea joko sen omasta .org-osoitteesta tai Kaksplussan kehyksissä, klik! Aiemmin blogi on kuulunut Blogirinkiin ja Indiedays Inspirationiin. Kaksplussa tuntuu kohteena kaikista loogisimmalta blogille, onhan se perheblogiyhteisö - mutta tykkäsin ja tykkään edelleen kaikista blogin kodeista ja mua on kohdeltu kaikkialla hyvin.

Blogia/meitä voi seurata Facebookissa, Bloglovinissa, Blogilistalla, Twitterissä, Tumblrissa ja Instagramissä. Kommentteja on kahdessa vuodessa kertynyt yli 6700, ja kävijämäärät ovat edelliseen vuoteen nähden kasvaneet yli puolella.

Blogin suosituin postaus kautta aikojen on hiusten vaalennus C-vitamiinilla. Siihen tulee jengiä viikottain, joko googlen kautta tai jonkun linkatessa sitä esim. FB-ryhmissä tai keskustelupalstoilla.
Toisiksi suosituin on How to say I love you? - humoristinen ystävänpäivän korttikokoelma.
Pronssia saa Rakkain terveisin, feministi. Tämä oli myös tasan vuosi sitten kolmoissijalla.

Blogiin tulee eniten kävijöitä seurantamahdollisuuksien lisäksi Demin ja Karon blogeista. Yleisimpiä hakusanoja on blogin nimi, minun nimeni, erilaiset variaatiot hakusanoista "c vitamiini vaalennus" ja "hiusten vaalennus kotona" sekä, hehheh, "seksiasentoja". Voi teitä, jotka tolla vikalla haette ja tänne päädytte... Blogia luetaan eniten Suomessa, mutta muista maista kävijöitä tulee eniten järjestyksessä USA:sta, Venäjältä, Saksasta, Israelista, United Kingdomista, Argentiinasta, Ukrainasta, Australiasta ja Kiinasta. Osasta tunnen ihmisiä, osasta en, eli moi vaan kaikki ja kivaa kun luette! Eniteni blogia luetaan Chromella, toisiksi eniten Firefoxilla ja kolmanneksi eniten tableteilla - eniten Windows 7:lla, toiseksi eniten iOS iPadillä ja kolmanneksi eniten MacOSX:llä.


Blogin nimi tulee tästä biisistä!

Mä tykkään itse hirveesti lukea kaikkia näitä statseja teistä ja ylipäätänsä blogiin liittyviä juttuja, vaikka enhän mä sinänsä tee mitään esimerkiksi sillä tiedolla, mitä selainta käytetään eniten blogin lukemiseen. Silti tykkään hirveästi välillä näitä tsekkailla ja etenkin näin kerran vuodessa tehdä vähän yhteenvetoa!

Viime vuosi on ollut blogin ja itseni kannalta täynnä onnea, iloa, uusia juttuja, kasvua ja kehittymistä. Olen kasvanut ihmisenä, oppinut mielettömiä asioita niin itsestäni kuin elämästä, kasvattanut luottamusta itseeni äitinä ja kaikenkaikkiaan tullut onnellisemmaksi, vaikka takapakkejakin on ollut. Kiitos teille, jotka olette olleet mukana meidän elämässä, olettepa blogia sitten seuranneet pitkään vai vasta vähän aikaa! Toivottavasti ensi vuosi on vielä parempi kuin tämä ♥

6 kommenttia :

 1. Pus pus, oot ihana! <3

  Hohoo, itsekin luenoman blogin kaikkia mahdollisia statseja, koska jostain syystä ne vaanon mieleniintoisia vaikkakin aika turhia tietoja. Kivaa etten ole ainoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oot<3! Ja joo, en tiedä miks mua kiinnostaa niin paljon joku niinkin turha juttu ku millä selailemma blogia useimmiten luetaan :D mut kiinnostaa!

   Poista
 2. Ja rakastan tätä mun läppärin näppäimistöä, jota saa hakata, että tulee kaikki välit ja kirjaimet.. Haha!

  VastaaPoista
 3. Sun blogi on ensimmäinen, jota aloin lukea. Jäin seurailemaan teitä silloin, kun odotin sun kanssa samaan aikaan. Tästä tuli tärkeä. <3

  Hah Samuel pussasi tota sun kuvaa alkuajoilta, kun se ilmestyi tähän tabletille. Kun toi biisi aloituskuvineen tuli näkyviin, Sam sanoi "isi"... öhh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihana <3 kiitos että oot ollut messissä noin kauan & terkkuja pikkumiehelle! ♥

   Poista