SYNTTÄRIVIIKKO: Siskon silmin

22.10.2014

Hola hola ! Tällä kertaa teille kirjottelee Minea, eli Soffun tai Sohvin (tai ihan vaan Sofian) ainoa (eli paras) pikkusisko Buenos Airesista:)

1

Sofia pyysi mua kirjoittamaan bloginsa 2-vuotisviikolle postauksen, joka sattuu samalle päivälle, kun täytän pelottavat 20 vuotta. Soffun blogeja oon aina lueskellut ahkerasti, ihan xmeow-ajoista lähtien (jotkut varmaan muistaa!), ja sitäkin ennen kun Soffu teki lähinnä bändien faniblogeja... Ei niistä sen enempää :D!

Soffun kanssa meitä on aina tehnyt läheiseksi (monen muun asian lisäksi) se, että meillä on vaan vajaat 4 vuotta ikäeroa. Silloin kun mä olin pienempi, jotain 14-15, ikäeron huomasi paljon selkeämmin. Meillä oli ihan eri elämät ja porukat, eikä me oikeastaan puhuttu paljoa. Soffu oli ison osan teini-iästään muualla kuin kotona, ja mulla oli ihan omat kuviot. Kuitenkin me asuttiin pisimpään yhdessä kotona, ja kun mä tulin takaisin Meksikosta syksyllä 2012, me kurottiin ikäero umpeen ja alettiin lähentyä kunnolla.

2
3

Muistan, että me ollaan aina Soffun kanssa tultu hyvin toimeen, tai että ollaan samalla aaltopituudella ainakin tosi monessa asiassa. Kun jo alettiin keskustella enemmän kaikista maailman asioista yhdessä, alettiin huomata että me oltiin ihan niin kuin kaksi kaverusta, jotka kertoo toisilleen asioita ja juttelee kaikesta. Kun asuin Suomessa, olin monesti Soffula ja Nicolla esim. lauantai-iltapäivän hoitamassa Shiriä, juttelemassa ja juomassa kahvia (ja pelaamassa Simsiä *kröhöm* koska Soffuhan "varasti" mun Xboxin mun lähdettyä Meksikoon *kröhöm*...). Soffusta tuli mulle paras kaveri omalla tavallaan, koska tässä maailmassa ei varmasti ole yhden ainoata asiaa, jota en voisi Soffulle kertoa, oli se vaikka miten ällö tai hävettävä tai nolo. (Etenkin, jos se on nolo, aina piristää saada Soffulta "HAHAHAHAHAHAH NOLIS" -viesti :D)

5
6

...nyt kun meidän todellinen kauneus tuli esille, voisin jakaa pari hauskaa faktaa meistä kahdesta kauniista sisaruksesta:

*Mä synnyin 22/10, ja Soffu syntyi 22/01. Melkein sama luku!! Creepy.
*Meillä on 69 yhteistä fb-kaveria. Hehehe.
*90% meiän WhatsApp -keskusteluista on rumia kuvia tai huonoja vitsejä. Siis tyyliin yo momma's so fat when she walked past the TV I missed a whole season of Lost. Hehehe. (Paras läppä on, että meillä on tietenkin sama äiti..)
*Jos asuisin Suomessa, Soffu olisi mulle parasta baariseuraa. Vaikka ei koskaan päästykään kunnolla bilettämään yhdessä!
*Odotan innoissani sitä päivää, kun me nähdään maailman tällä puolen. (Ja ei, täällä ei ole aina +40 astetta ja aurinkoa. Asun niin lähellä Etelämannerta kuin fyysisesti voi. Ps. Soffu tuutko joulukuussa kun kaikilla on kesäloma, ja ollaan joulu rannalla?)

Meidän perhe on aina ollut läheinen. Ollaan matkusteltu paljon yhdessä (ja nyt ymmärrän kuinka arvokasta se kaikki on - matkustaminen on ainoa tapa tuhlata rahaa, jolla tulee monta kertaa rikkaammaksi (tai ehkei ihan ainoa, mut you know)). Soffun kanssa oon ollut Espanjassa, Marokossa, Hong Kongissa, Italiassa tuhat kertaa, risteilyillä ja sen sellaisilla, ja seuraava matka voisikin olla esim. Amazonin rannikolle !

7
8
9
10
11
12
13

Benignien pettämätön tyylitaju...

Kun muutin Argentiinaan, ainoa kerta kun itkin hyvästellessä oli kun sanoin moikat Soffulle ja Shirille. (Okei, valehtelin. Itkin kun lähdin sieltä, koska vihaan itkuhyvästejä sydämeni pohjasta.) Kun tajusin, etten pitkään aikaan tule lojumaan Soffun olkkarin sohvalla Lucifer sylissä ja Shiri leikkien lattialla. Ja kun tajusin, että monen vuoden etäisyyden jälkeen meille oli muodostunut side, niin kuin siskoksille ja parhaille ystäville käy, juuri ennen kuin muutin 15 000 000 km päähän. Mutta siskojen kanssa parasta onkin se, että aina jatkaa siitä, mihin jäätiin. Itse koen olevani maailman huonoimpia chattailijöitä niin WhatsAppin kuin Facebookin kuin kaiken kanssa, joten Soffun kanssa on parasta vaan lähettää joku tyhmä ruma kuva ja tietää, että toinen nauraa ihan yhtä lujaa kuin jos olisi vieressä istumassa.

14
15
16
17

Meidän fb-historia ei ole kaunista katseltavaa...

Shirin synnyttyä, ja jo sitä ennen, Soffussa huomaa älyttömän suuren muutoksen. Kun Soffusta tuli äiti, samaan aikaan siitä kasvoi aikuinen, muttei sellaisella tylsällä tavalla (heh) - Sofia on kypsä, syvällinen ja osaa ajatella monelta kannalta ja monen eri ihmisen näkökulmasta. Tiedän, että jos tarvitsen apua tai henkistä tukea jonkin asian kanssa, voin aina laittaa viestiä Soffulle tai soittaa Skypessä ja puhua kaikesta. Ja on joku, joka ymmärtää. Vaikka itselläni ei ole lapsia, Soffun kanssa voin jakaa niin hulluja kokemuksia, bileitä ja seikkailuja, kuin myös salaisuuksia ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Suhde, joka toimisi vaan yhteen suuntaan, saattaisi kuivua kasaan paljon helpommin.
Parhaimpia asioita, mitä Soffu on mulle opettanut, on että pitää olla sellainen ihminen, josta itse tykkää ja jonka kaveri haluaisi itse olla. Tottakai mekin välillä tapellaan tai ollaan eri mieltä ja saatetaan huutaa toisillemme keuhkojen täydeltä. Mutta sen jälkeen kaikki palaa aina itsestään ennalleen ja on ihan yhtä hyvin kuin aiemminkin. Soffu on samaan aikaan nörtti ja hipster, girly girl, aikuismainen, lapsellinen, hauska ja vakava, ja kaikkea mitä ikinä siihen väliin mahtuukaan. Soffu on sellainen tyyppi, jonka kaveri mä haluan olla, ja joka opettaa mulle myös uusia puolia itsestäni eikä ikinä lopeta tsemppaamista eteenpäin.

18
19
20

Kaiken kaikkiaan mun mielestä on ihan älytöntä, että neljä nuorta tyttöä jotka elää ihan eri elämiä ihan eri maissa voi tuntea toisensa kuitenkin niin lähellä. Mulla ei ole mitään hajua koska me ollaan kaikki neljä samaan aikaan samassa paikassa, mutta tiedän, että ne on aina siellä. Vaikka katoaisin viidakkoon kolmeksi vuodeksi, sen jälkeen voisin istua jälleen Sofian sohvalle juttelemaan kaikesta kahvikupin kanssa, eikä mikään olisi muuttunut. Enkä olisi varmasti uskaltanut muuttaa näin kauas, ellen tietäisi, että Sofia on aina odottamassa mua kotona hymyillen.

Jos jotakuta kiinnostaa lukea mun blogia elämästäni Argentiinassa, se löytyy osoitteesta www.elladicebiutiful.blogspot.com , ja jos joku haluaa kirjoitella ja vaikka kysyä ulkomaille muutosta tai sellaisesta, niin ihan vapaasti ! :) Älkää antako unelmien olla unelmia, vaan tehkää niistä tavoitteita, koska elämästä ei ikinä tiedä, mihin päätyy ja kenen kanssa...

Paljon onnea Heart Pumps Diesel ja ihanaa syksyä kaikille lukijoille! Ja iso pusu parhaalle Soffupoffulle maailmassa, oot paras toilet ikinä, ethän unohda että ensi viikolla nähdään <3

-Minea

4 kommenttia :

 1. ohoh, olipa nätti kirjoitus siskoltasi :) kivaa että ootte läheisiä nyt sitten, kun se ikäerokaan ei oo paha. :)

  hei onko sulla sofia, hääpostausta missään? ;o en mahtanut löytää ja onko sulla ask-tunnus käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla, http://www.heartpumpsdiesel.org/2013/03/haat.html ! :) Askia en enää käytä :(

   Poista
  2. ööö, sun aksi jutut oli ihan parhaimpia :D tsekkaan sun blogii päivittäin että ootko päivittänyt tms. ja jos et niin menin askiin nauramaan sun jutuille!

   oi kiitos, oon vähän hölömö ku en tahdo löytää välillä blogeista noita juttuja...

   Poista
  3. mä kyllästyin siihen! ei tullu niin usein kysymyksii ja sit tuntu et suurin osa oli vähä hölmöjä :D mut kiva kuulla et viihdytän! :D

   Poista