Voiko seinään rakastua?

30.9.2014

Yksi sisustusinspis taltutettu! Nicolla oli eilen duunissa pitkä päivä ja mä fiksuna tyttönä kekkasin, että mähän tosi näppärästi voin maalata olkkarin pitkän seinän yksin, girl power jne. Siispä Shiri vaunuihin ja matkaan Clas Ohlsoniin, jonne Veera vinkkasi ilmestyneen edullisia ja peittäviä seinämaaleja. Kampanjahintana oli nyt 20€, ja siihen päälle telasetti 4€, eli edullista todellakin - yksi suurin ongelma mulle seinien maalamisessa onkin maalien sikamaiset hinnat.

P1010186

Inspiksenähän oli maalata olkkarin pitkä seinä tummaksi, ja nappasin mukaani seinämaalin sävyssä 7 - Iron Ore. Näitä myydään Clasulla siis ihan käyttövalmiina suoraan purkissa, ei tarvitse kaupassa pyytää sekoittelemaan oikeaa sävyä. Juttuhan nyt siis tän maalaamiskerran suhteen on niin, että mä olen tasan kerran aiemmin elämässäni maalannut seinää, ja silloin en tehnyt sitä yksin, ja siitä on jonkin aikaa. Urheana kuitenkin halusin selvitä yksin - vaikka en meinannut yltää katonrajaa teippaamaan edes seistessäni sohvalla kolmen sohvatyynyn päällä....

Oon aika uusavuton mitä maalaukseen tulee, enkä tiedä siitä oikein mitään - vinkkejä kyselin Veeralta ennen kuin aloitin. Tein ensimmäisen kerroksen ja naureskelin miten epätasainen siitä tuli viivoineen kaikkineen, odottelin pari tuntia, tein toisen kerroksen ja kummastelin miksi se edelleen näytti raidalliselta. Tein kolmannen kerroksen taas parin tunnin päästä ja päätin, että jos neljäs tarvitaan, niin aamulla. Yön aikana maalin kuivuessa raidat tasoittui pois, eli luultavasti tähän olisi riittänyt kaksi kerrosta.

P1010167
P1010162
P1010160
P1010173

Ja ai että kun oon ylpeä itsestäni! Se on vähän rosoinen, roiskeilta vääriin paikkoihin ei ihan vältytty ja tarkemmalla syynillä näkyy vähän raitoja, mutta se on just hyvä näin. Enää en kyllä lähde yksin maalaamaan, tähän paloi ihan tuhottomasti aikaa ja tuntui käyneen kyllä treenistä kaikki tää kurottelu, mutta oon ihan rakastunut. Olkkari on paljon valmiimman ja täydemmän oloinen ja sävy on juuri sellainen kuin halusinkin. Ja sohva sopii siihen täydellisesti!

Maalia jäi vähän alle puolet vielä ylikin, eli meidän makkariin suunnittelemani samanlainen seinä tehdään samalla värillä, kunhan saan aikaiseksi hankittua valkoista sille kaveriksi. Ihanaa, että kauppoihin on tullut edullisia seinämaaleja, nyt pääsen sittenkin koristelemaan kotiani kunnolla!

Mitäs te tykkäätte?

8 kommenttia :

 1. ihana!! äää en malta odottaa että päästään muuttaa ja maalaaa seiniii :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul iski kans hirvee sisustuskuume nyt, tää vaan pahens sitä :'D pitäs joka paikka päästä maalaa ja väsää!

   Poista
 2. Eikös joku ollu rakastunu eiffeltorniinkin joten miksei? ;) Ei vaan, ihana, näin syksyllä tekis mieli itekkin vähäsen kikkailla sisustuksella ja väreillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niin joo, eikse ollu joku nainen joka halus luvan mennä Eiffelin kaa naimisiin? :'D

   Poista
 3. On oikeesti tosi hieno! Kun saamme uuden ausnnon, niin mäki ryhdyn tuunailee:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä et silloin kun asuin vielä vanhempien hoivissa mua ei kiinnostanut oikeestaan ollenkaan huoneeni sisustus, mut nyt oon koko ajan suunnittelemassa uutta! :D

   Poista
 4. Reunoille ja katonrajaan kuuluu käyttää eri työkalua, ei tarvii suojaa! Terveisin maalarin pikkusisko jota koulutettiin tässä just oman kämpän maalauspuuhissa. :'D
  Ihana väri!

  VastaaPoista