Televisiosarjat rehellisesti

10.9.2014

Nicolla on tapana nauraa räkäisesti aina, kun selaan Netflixiä ja selitän ääneen sen valikoimaa. Mulla on tapana kuvailla aika rääväsuisesti erinäisiä sarjoja ja leffoja, ja meinasin nyt laittaa ne ihan postauksen muotoon, jos ne vaikka naurattaisi teitäkin - tosin kyllä mä nyt pikkusen sensuroin tätä blogiversiota, hehhe. Ekana ryyditykseen joutuu televisio-ohjelmat. Varoitan jo nyt, että nää sisältää spoilauksia - juonenkäänteitä, finaalijaksojen oivalluksia ja muuta, eli skippaa ne, joita et ole vielä katsonut loppuun. Oikeastihan mä tykkään melkein kaikista sarjoista joita tässä dissaan, eli ei saa ottaa liian henkeen ja vereen! Tunnistatko sarjan sen kuvauksesta?

O-ou, Frendit lopetettiin. Jotain on pakko saada tilalle. Hei, tehdäänkö sarja, jossa molempia sukupuolia sisältävä kaveriporukka asuu New Yorkissa? Ja setvitään niiden suhdekiemuroita? Ja tehdään niille kaikille tosi erottuvat ja ylilyövät persoonallisuudet, ja laitetaan ne välillä paneskelemaan myös toisiaan? Hmm, kuulostaa vähän liikaa nyt kyllä Frendeiltä... Mä tiedän! Laitetaan taustatarinaksi se, että päähenkilö kertookin tulevaisuudessa lapsilleen tarinaa siitä, miten tapasi näiden äidin! Mut ei keskitytä sinänsä siihen äitiin ollenkaan, eihän se ole tärkeä hahmo ollenkaan. Tuodaan se esiin vasta vikalla kaudella ja tapetaan se ennen kuin edes tutustutaan, että toi päähenkilö voi kuitenkin sit alkaa olee sen mimmin kaa jonka kanssa sekoili jo ekassa jaksossa. Koska hei, me tehtiin yhdeksän kautta sarjaa, annettiin ihmisten kiintyä sarjaan ja hahmoihin ja odottaa sitä äitiä ihan täpinöissään, mut sit loppujen lopuksi sen ekan jakson jälkeen ei ois edes tarvinnut tehdä enempää.

Tehtäiskö sellanen palkintojenhaalimissarja, jonka katsojat voi tuntea sellaista ihanaa ylemmyydentunnetta ja kelata olevansa tosi fiksuja, kun katsoo meidän sarjaa? Tehdään siitä kuitenkin tosi badass. Oisko hyvä idea, jos tavallinen kemianmaikka alkais vääntämään amfetamiinia asuntoautossa vanhan oppilaansa kanssa, koska sillä ei oo varaa syöpähoitoihin? Otetaan siitä Veljeni on nero-sarjasta se iskä näyttelee sitä opettajaa! Täähän on tosi hyvä idis. Olikohan toisaalta nyt tää meidän tarkoitus, että nyt muut länkkärimaat tajuaa, miten perseestä me jenkit ollaan - muissa maissa kun ei tän open ois tarvinnut maksaa kokonaan itse niitä hoitojaan eikä se ois alkanut tätä kamaa ikinä keittelemään...

lol1

Ootteko koskaan kuullut zombeista? Eihän niistä oo kauheesti tehty vielä leffoja, sarjoja, kirjoja ja muuta, eihän? Eihän ne oo yhtään kulutettu idea, eihän? No hyvä! Tehäänkö sarja jossa joukko eloonjääneitä yrittää selviytyä zombien asuttamassa maailmassa? Ja hei, alotetaanko se tosi originellilla tavalla, joka suinkaan ei ole 28 days later-leffassa, että päähenkilö herää sairaalasta jossa on ollut jonkun aikaa tajuttomana ja huomaakin että maailma on autioitunut ja yhtäkkiä tuleekin zombeja?

Hmm... Twilight on näköjään aika suosittu. Teinit tykkää nyt vampyyreista. Tehdäänkö joku viis uutta telkkarisarjaa vampyyreista ja ihmissusista, joita näyttelee hottikset pari-kolmekymppiset näyttelijät? Ideana nää myytit on ehkä jo vähän vanhoja, eli kun ei jaksa keksii tarinaa, niin laitetaan ne olee mahdollisimman paljon alasti. Loistavaa.

Näyttää siltä, että saippuaoopperat on aika suosittuja ulkomailla. Pitäisköhän meidän suomalaisten tehdä oma? Joo, tehdään! Mut muistetaan hei nyt käyttää kaikki saippuaoopperakliseet hyväksi, okei? Ja kun etitään näyttelijöitä, niin ei oteta niitä semmosia, jotka oikeesti osaa näytellä. Jos on liian hyvä näyttelemään niin lähetetään ne himaan. Juonenkäänteitä voitas yrittää keksiä esim. sillee, että vedetään jotain halluja aiheuttavaa ainetta ja kuunnellaan, mitä meidän takalistot juttelee meille.

Tehtäskö sellanen teineille suunnattu kauhusarja, jossa tutkitaan yliluonnollisia juttuja? Kummituksia ja demoneja ja kaikkee tollasta. Mitenköhän me tehtäis tästä suosittu sarja? Onko kellään ideoita? Hei, mä tiedän, hankitaan kaks aivan törkeen hyvännäköistä miespääosaa, ja laitetaan ne olee aina välillä ilman paitaa! Vähän vois olla taustatarinaa kans, demonijuttuja ja kuolleita äitejä ja tämmöstä. Mut keskitytään pääasiassa siihen, miten kuumia nää meidän päähahmot on.

lol2

Pitäs tehdä sellanen sarja, joka vähän voimaannuttas naisia. Sarja, jossa puhutaan naisten seksuaalisuudesta avoimesti, jossa naiset on vahvoja pääosia, hyvin tienaavia ja menestyviä uranaisia. Mut tehtäskö kuitenkin niin, että tehdään niistä naisista kuitenkin vähän sillee stereotyyppisiä? Vähän kuiteski semmosia ärsyttäviä nalkuttajia ja turhasta suuttujia? Ainiin, ja niiden pitää tietty asua New Yorkissa. Koska millä muulla me voidaan ylläpitää maailmassa sitä mielikuvaa, että USA on maailman mahtavin ja upein valtio, jos ei hehkuttamalla sitä telkkarissa?

Hei, toi alkuperänen CSI näköjään menestyy aika hyvin. Tehäänkö kourallinen lisää, mut jotka sijoittuu eri kaupunkeihin ja joista ei tehdä läheskään yhtä hyviä kuin alkuperäisestä? Ja tehtäskö saman tien kolme triljoonaa muutakin rikostutkintasarjaa? Kaikki tapaukset voi olla aika samanlaisia keskenään, ei niillä niin väliä, kuhan tehdään paljon semmosia siistejä superlähikuvia jostain verisoluista ja näytetään, miten mikroskooppi toimii. Ja laitetaan kaikille jotkut siistit futuristiset hologrammi-kosketusnäyttö-tietokoneet.

Sitcom-tyylistä komediaa on telkkarissa kauheen paljon. Sit nää itteään intellektuellina pitävät ei kato niitä kun ne on vähän sellasta hömppäkomediaa. Pitäskö meidän tehdä niille oma sitcom? Semmonen, jossa ois vaan nörttejä ja tiedevitsejä? Mut sit tätä kattois vaan nörtit... Hei, laitetaan sinne yks hottis blondi, joka on tosi tyhmä eikä käsitä mistään mitään ja jota ne kaikki muut aina dissaa! Tarinan ei sinänsä tarvii paljoa edetä, jos nyt jotain suhdekiemuroita ehkä vähän?


6 kommenttia :

 1. oliks nää nyt olevinaan jotain rääväsuisiakin heittoja :D kiinnostais tietää et mitkäköhän sitten on sun mielestä oikeasti hyviä tv-sarjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea ihan ajatuksella koko postaus ennen kuin kommentoi :) mainitsin sekä sensuroineeni postausta varten että tykkääväni melkein kaikista tän postauksen sarjoista :)

   Poista
 2. Mun mielestä tää oli hyvä postaus! Tosin Supernaturalin ja Breaking Badin skippasin koska niitä oon vielä katsomassa:'D Liityin myös lukijaksi! Tosi kiva blogi:-)!

  www.laurasiemek.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaks :) itte asiassa niissä kahessa en spoilaa mitään mikä ei ekassa jaksossa tulis ilmi! :)

   Poista
 3. nauroin ehkä liikaa tolle Breaking Badille :DD

  mut TBBT:tä suunnitellessa ne on kyllä ollu että hei tehään sarja nörteille niin et ne voi ensin tuudittautua siihen et hei jee vihdoinki hyvä sarja nörtti-kulttuurista. ei meijän tarvii mitään hyvii vitsei kirjottaa, kyl ne nörtit nauraa jo jos me vaan mainitaanki doctor who tai star trek. ai ei naura vai? no ainaki kaikkien muiden mielestä nörtit on hauskoja luusereita ni kyllä tätä ainaki puol amerikkaa kattoo. kaikki tykkää nauraa nörteille. parempi viel jos huijataan nörtit nauraan itelleen. ainiin laitetaan mukaan se kuuma naishahmo ja pilkataan samalla vähän naisiakin..

  okei ehkä oli selvää että vähän inhoon The Big Bang Theoryta :DDD

  xx Stu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo nyt tuli kyllä aika selväksi :'D mä ite tykkään sarjasta kyllä, sitcom-kategoriassa se on aika maittava, mut uskon vakaasti että ilman Sheldonin hahmoa se sarja ois ihan paska, eli vois olla nimeltään vaikka The Sheldon Show :D

   Poista