Blogivinkki: Photoshop Actions

17.8.2014

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa teidän kanssa taas vähän vinkkejä bloggailuun liittyen - tällä kertaa keskitytään kuviin ja tarkemmin niiden muokkaamiseen. Itse tykkään ehdottomasti lukea eniten sellaisia blogeja, jossa on panostettu edes jonkin verran kuviin. En sinänsä harrasta valokuvaamista, eli ostin Olympus PEN Lite E-PL5-järkkärini aika lailla täysin blogin takia. Kuvien ottamisessakin on paljon kikkoja joilla niistä saa laadukkaampia ja esteettisempiä, vaikkei varsinaisesti valokuvausta harrastaisikaan, mutta yksi juttu joka ehdottomasti auttaa blogin kuvia on niiden käsittely.

Mulle on henkilökohtaisesti ihan sama kuinka paljon joku muokkaa kuviaan - siis että poistaako joku vaikkapa finnejä naamastaan ennen julkaisua. En kuitenkaan tarkoita nyt sellaista muokkausta, vaan kuvien parantelua, jotta ne olisi blogissa kivemman näköisiä kuin muokkaamattomat. Mulla ei mitenkään superharjaantunut silmä ole, mutta fakta on, että vähän parannellut kuvat on paljon kivemman näköisiä kuin muokkaamattomat. Valoja, varjoja, värejä, kontrastia ja yleistä fiilistä kuvassa voi helposti parantaa.

Itse käytän kuvanmuokkausohjelmaa Photoshop CS6, joten kaikki kuvanmuokkaukseen liittyvät vinkkini onkin aina sen pohjalta. Tällä kertaa halusin esitellä photoshop actions-nimisiä kikkoja, joilla täysin photariin tutustumatonkin voi iisisti tehdä kuvistaan ihanan näköisiä! Actionsit ovat pähkinänkuoressa ladattavia toimintasarjoja kuvanmuokkaukseen. Lataat actionin photariisi, klikkaat kerran ja taikaiskusta kuvasi on muokkautunut aivan uuteen uskoon itsestään. En oo käyttänyt näitä ite blogin puolella koska tylsänä korjaan yleensä vain valoa ja kontrastia, mutta latailin näitä tänään vähän lisää vanhojen käyttämättömien rinnalle.

Ensin pitää actionit tietenkin ladata. Itse oon vaan googletellut "free photoshop actions", ja löytänyt sitä kautta valtavan määrän erilaisia actioneitä, joita niiden tekijät laittaa nettiin ihan ilmaiseksi ladattavaksi ja vapaasti käytettäväksi. Action ladataan netistä, ja sitten ladataan photariin seuraavasti:


Eli kun Photoshop avataan normaalisti, oikealla laidalla on erinäköisiä valikoita. History-laatikossa pitäisi olla myös actions-välilehti, jota klikkaamalla saa action-listansa esiin - siellä ne mun lataukset näkyykin, nimettynä muokkaustyylinsä mukaan. Actions-välilehti aukinaisena painetaan oikean yläkulman nappulaa, ja aukeavasta valikosta "Load Actions". Sitten valitaan action sieltä, mihin sen on netistä ladatessaan laittanut, ja se ilmestyy listaan. Helppoa kuin mikä!

Actionia käytetään seuraavalla tavalla:Usein actionit ladattessa tulevat ryhmittyminä, eli lataat siis kerralla useamman actionin. Actionit ovat listassa kansioissa, jotka saa auki klikkaamalla kansiokuvan vasemmalla puolella olevaa nuolta. Kansion sisällä on kaikki erilaiset actionit, jotka valitaan klikkaamalla, ja sitten painetaan laatikon alalaidassa olevaa play-nappulaa. Ja se siitä - kuva on muokattu!

Actionien käyttäminen ei siis todellakaan ole hankalaa, ja niillä saa tosi kivan näköisiä juttuja aikaan ja oikeastaan ihan mitä haluaa, jos jaksaa kaivella nettiä tarvitsemansa perässä. Tässä Miley Cyruksen kuvalla joitakin esimerkkejä noista mun photarissa olevista actioneistä:

esim1
esim2
esim3
esim4
esim5
esim6

Actioneita on netissä vapaana riistana tosi iso määrä, ja ne vaihtelee pienistä tarkennusparannuksista ihan sellaisiin kunnon efekteihin, joiden jälkeen valokuva näyttää lyijykynäpiirrokselta. Bloggaamisen kannalta tämmönenhän helpottaa tosi paljon, etenkin jos ei hirveesti oo opetellut photariaan käyttämään - ja tottahan se on, että etenkin kun muokkaa miltei päivittäin blogiinsa kuvia, niihin tulee helposti se oma tyyli ja kaikki muokkaukset näyttää melko samalta. Actionit on oiva tapa testailla ihan uuden näköisiä muokkauksia!

6 kommenttia :

 1. voitko linkittää mistä nuo 3 ylimmäistä on? Itellä on actioneja vaikka kuinka paljon, mutta nuo olisi kiva lisä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua ne on just niitä jotka latasin ajat sitten :( ! Photariin nimetkin oon muuttanut mut jos en ihan väärin muista niin ainakin yks on punk-rose.com - sivustolta!

   Poista
 2. Onko sulla se maksullinen photoshop vai onko niitä ilmaisiakin? No, googlettamallahan se selviää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On maksullinen jonka sain lahjaks, mut ei sitä kai ilmaseksi saa? :( ne on aika hintavia, mut ehdottomasti hintansa arvoisia jos tykkää muutenkin muokkailla kuvia. Ilmaseks ei laillisesti ainakaan saa :D

   Poista
 3. Hei kiitos hirveesti tästä postauksesta ja selkeistä ohjeista! Pitääpä alkaa tutustumaan kyseisiin vinkkeihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, kiva että oli hyödyks! :)

   Poista