L'Oréal Paris Casting Sunkiss Jelly review

23.7.2014

Koin hiljattain iloisen yllärin, kun postinkantaja pimpotti ovikelloa ja ojensi mulle paketin L’Oréalilta. Keväisen Indiedaysin bloggaajapäivän tiimoilta tein silloin tämän postauksen sieltä saaduista hiusväreistä, ja kiitokseksi sain pari meikkiä sekä L'Oréal Paris Casting Sunkiss Jellyn eli vaalennusgeelin. Mä en ollut ennen tästä tuotteesta itse asiassa edes muistaakseni kuullut, mutta innostuin heti testailemaan sitä, blondausprojekti kun on ollut päällä jo monen monta kuukautta!

P1010004
Shiri pääsi käsittelemään paketin ennen kuvausta..........

Hiushistoriasta sen verran kertausta, että värjäsin vuonna 2004 ihanan 13-vuotiaan teiniangstini uhmalla hiukseni mustaksi äidiltä salaa, enkä ole sen jälkeen nähnyt omaa väriäni kuin tyvikasvuna. Ennen mustaksi menemistä mulla oli sellaiset ihanat kullanvaaleat hiukset, mutta tyvikasvu näyttää nykyään lähinnä likaisen maantienharmaalta - shit. Kymmenen vuoden aikana mun hiuksissa on vilahdellut vaikka mitä väriä, yleisimpänä punaisen eri sävyt, mutta oon ollut niin blondi, monenlainen brune, mustahiuksinen kuin sekavärinen ja shokkivärinen. Tänhetkinen projekti on siis ollut jo pitkään pystyssä, haluaisin hiukseni sellaiseksi kullanvaaleaksi kuin ne muistan - ja aloitus oli mustanruskea. Koska mulla on luonnostaan kuiva hius (kiitti, iskä ja sen melkein-afro....) haluan päästä vaaleaksi hellävaraisesti, eli ollaan Idan kanssa vaalenneltu pikkuhiljaa raidoittamalla ja vaalennuspesujen avulla.


Tää antaa ehkä parhaan käsityksen siitä, minkälainen tukka oli kun tämän Jellyn kotiini sain. Kuva on juhannukselta Dublinissa, ja siinä on kontrastia ja valoa muokattu skidisti, mutta tilanne oli siis tämä - semivaalea, epätasainen (tummaa hiusten keskiössä, maantienharmaa juurikasvu, vaaleaa latvoissa ja koko hässäkkä aika punertava) ja varsinainen unelmavärini olisi tästä vielä jonkin verran vaaleampi ja vähän kylmemmän sävyinen blondi kuontalo. En oo oikeastaan päättänyt ihan satavarmana minkäväriset hiukset haluan loppujen lopuksi, sen näkee tässä matkan varrella!

Tököttiä piti siis tietenkin päästä testaamaan heti. Ohjeiden mukaan geeli sopii parhaiten luonnollisille hiuksille, mutta menkööt nyt tähän käsiteltyyn päähän. Se siis tulee tuikata kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, levittää joko raitamaisesti tai koko päähän, ja sitten vaan antaa olla - tätä ei huuhdota pois. Geelin luvataan vaalentavan hiuksia asteittain, kuin kesäaurinko, ja olevan hellävarainen, vaikka sisältääkin vetyperoksidia - mutta ei sisällä ammoniakkia, sen sijaan siinä on kameliaöljyä.

P1010009
P1010007

Ensimmäisen kerran laitoin tuotetta hiuksiin 17.pvä eli kuusi päivää sitten. Levitin sen kuiviin hiuksiin kauttaaltaan ja se tuntui vähän ällöltä - geeli on aika tahmeaa, ja pieni paniikki ehti iskeä, kun hiukset tuntuivat märiltä ja tahmaisilta levityksen jälkeen. Geeli kuitenkin kuivuu ylättävän nopeasti ja kuivuttuaan hiuksissa ei näy eikä tunnu se ollenkaan, mikä oli tosi positiivinen yllätys! Ohjeissa sanotaan, että tuotteen toimivuutta parantaa, jos antaa auringon tai hiustenkuivaajan lämmön vaikuttaa hiuksiin heti levityksen jälkeen. Ensimmäinen levitys tapahtui kuitenkin illalla eli en voinut kumpaakaan tehdä. Pari päivää myöhemmin otin kuvia tuloksesta:

tukka12

Koen ainakin itse, että jonkinlainen vaalennus on tapahtunut - tosin kuvat ehkä vähän vääristää, ja hiukset on vähän punaisemmat luonnossa. Punertavien hiuksien kanssa on niin hankala ottaa todenmukaisia kuvia, kun esimerkiksi juuri kuvanottohetken valaistus vaikuttaa hirveästi siihen, kuinka punaiselta hiukset juuri silloin näyttävät, kuten näistäkin kuvista jo huomaa! Kuvia en ole muokannut mitenkään muuten kuin laittamalla ne vierekkäin, mutta harmikseni tuo hiusten keskivaiheen tummempi kohta erottuu edelleen selvästi, eikä jyty tuntenut iskevän mitenkään tyvikasvuun.

Seuraavan levityskerran tein juuri ennen kuin lähdettiin useaksi tunniksi ulos aurinkoon eilen. Yritin antaa auringon imeytyä hiuksiin oikein kunnolla, jotta tulos olisi mahdollisimman intensiivinen. Otin kaksi vähän erilaista kuvaa - mulla oli hiukset koko päivän nutturalla, jonka avattuani harjasin vain vähän toisen puolen päätä. Harjaamattomissa hiuksissa tuloksen todellisuus näkyy paljon paremmin. Ensimmäisessä kuvassa koko hius näyttää paljon vaaleammalta, ja olinkin jo innoissani kuvan otettuani - mutta napsaisin myös toiselta puolelta päätä kuvan.

P1010019
dsadasd

Kuten mainitsin, ollaan aiemmin raidoitettu Idan kanssa mun hiuksia, ja jo aiemmin vaalennetut raidat vaaleni huomattavasti. Kun harjaan hiukseni, raidoitetut kohat jäävät päälle, eli koko pää näyttää nyt paljon vaaleammalta - mikä on tosi ihanaa ja iso plussa. Mutta muut osiot taisi olla liian tummia geelille - tyvikasvuun ja tummempiin käsiteltyihin kohtiin se ei nimittäin purrut ollenkaan vaan ne näyttää ihan samalta kuin ennen geelitestailuja.

En siis teilaa enkä ylistä tätä tuotetta. Siinä missä se tosiaankin vaalensi paljonkin jo valmiiksi vaaleita kohtia, petyin aika paljon siihen, että vähän tummemmat kohdat ei vaalentuneet - paketissa, joka näkyy siis postauksen ensimmäisessä kuvassa, on nimittäin aika tumma tuo ensimmäinen väri, josta geelin kuitenkin luvataan vaalentaa. Paketin ohjeistus on siitä vähän huono, etten yhtään tiedä kuinka kauan vaikutusta pitäisi odottaa ja kuinka usein tätä päähänsä saa lätkiä, mutta nyt kuuden päivän ja kahden levityskerran jälkeen oon vähän niin ja näin tuotteen kanssa. En todennäköisesti tule ostamaan tätä, vaikka L'Oréalin tuotteita olenkin miltei pelkästään vaalennusprokkiksessani käyttänyt - ensi kerralla taas vaalennuspestään ja/tai raidoitetaan ihan värillä, ei geelillä. Uskon tosin, että etenkin käsittelemättömät korkeintaan keskivaaleat hiukset vaalenee tällä paljonkin - ja jos hiukset tuntuu itsestään tässä vaalenevan, mainitsen sitten kyllä tuotteen olevankin toimivampi kuin tällä hetkellä luulisin!

Onko joku teistä testaillut tätä? Miten on toiminut?

11 kommenttia :

 1. Mä oon melkei nii epätoivonen nyt oman pääni kanssa, et melkein voisin ensihätään koittaa tätä :D:D:D Vaikkakin epäilen kyllä toimivuutta raskaasti käsiteltyyn tukkaan jo lähtökohtaisestikin. Kyllähän toi sullakin näyttää osittain vaalenneen, mut... Osittain. Much help yes.

  Ehkä tää toimis sit myöhemmin sullakin, ku olis pohjja vähän tasaisemman vaalee? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiiä paljon tää maksaa, mut käsittääkseni tätä saa iha marketista etten usko et hinta päätä huimaa eli testaamaan ihmees :)

   Poista
 2. Asiasta kukka ruukkuun! Tässä koodailen blogia ja muistin sulla olevan noi "etusivu" ,"vanhemmat"-tekstit eri fontilla. Voisitko kertoa koodin siihen, kun en löydä mistään? Kiitos:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mä en muista, siitä on niin kauan! Pikagoogletin ja käytin muistaakseni tätä: http://www.codeitpretty.com/2013/06/customizing-older-and-newer-post-links.html mut jos ei toimi, niin googlettelemalla tota "blogger how to change older newer links" pitäs löytyy :)

   Poista
  2. kiitos, mä etsiskelin suomeksi ihan typerillä hakusanoilla:D

   Poista
 3. Jos tota laittaa vaaleanruskeisiin hiuksiin, joita ei ole värjätty koskaan, luuletko et muuttais hiuksia punertaviks tai keltaseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa varmaks sanoo mutten usko et ainakaan punertaa, kellertäväks saattaa muuttaa kun tässähän on tosiaan pointtina se että tästä tulee sellainen auringon vaalentama look :)

   Poista
 4. Hehee vähän vanha postaus mut suosittelen käyttämään swarchkopfin sellasta blonde spray juttua. Toiminu mulla omiin ja värjättyihin hiuksiin ja mun tilanne muistuttaa sun tilannetta lähes täysin. Kokeilin kans c-vitamiinilla värinpoistoa mutta omalla kohdalla en huomaa mitään eroa.

  VastaaPoista
 5. No jo on taas varsinainen järjen riemuvoittojen kokoontumisjuhla käynnissä..... Ensinnäkin; pakkauksessa sanotaan täysin selkeällä suomenkielellä, että tuotetta EI SAA KÄYTTÄÄ VÄRJÄTTYIHIN HIUKSIIN. Mitäpä veikkaatte Einsteinit, mahtaisikohan se tarkoittaa että tuotetta ei saa käyttää värjättyihin hiuksiin......? Eeeeei, ei se varmaan kyllä sitä tarkoita, joten ei muuta kuin läiskitään menemään. Ja sitten ihmetellään silmät kolmen tuuman tapilla "kun ei tästä tullu mitään". Ei voi kuin ihailla tätä älykkyyden määrää joka näistä testaajista suorastaan pulppuaa. Btw, hius vaalenee aina, siis AI-NA, punaisen kautta oranssiin, siitä keltaiseen ja vasta sitten ns. puhtaanvaaleaan. Se on kemiallinen reaktio jonka vaalennusaine (lue; vetyperoksidi) saa aikaan, eikä muutu siitä miksikään vaikka paketissa luvattaisiin hiusten muuttuvan kultaisiksi ja timanteilla koristelluiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt meni kyllä tujusti tunteisiin :--------D hengitä, me puhutaan hiuksista!

   Poista