Läskiuskallus

9.5.2014

Jonkin aikaa luonnoksissa muhineena tänkin postauksen on nyt aika nähdä päivänvalo. Mä kuulun some-sukupolveen, joka jo esiteini-iästä saakka on lätkinyt netin täyteen kuvia omasta pärstästään. Selfie ei ilmiönä ole uusi, nimityksen leviäminen Suomeen vain on. Liityin IRC-galleriaan 13-vuotiaana, ja siitähän se sitten lähti.

En usko olevani ainoa, joka on vähän pelännyt laittaa nettiin kuvia kokonsa vuoksi. Kymmenen vuoden aikana niksit on tulleet tutuiksi - kuva otetaan vähän ylhäältäpäin, pään ja kropan asentoa vähän muunnellaan, ja voilá, sitä näyttää paljon hoikemmalta ja kauniimmalta kuin oikeasti on. Mutta eihän se itsensä myyminen somessa ole vain meidän isojen tyttöjen juttu - kaikenlainen muokkaaminen on ollut aina arkipäivää, nyt helppoa instagramin omien filttereiden ansiosta. Uskaltaisin väittää, että suurin osa selfieitä postaavista ihmisistä ei ota yhtä kuvaa suoraan edestäpäin ja julkaise sitä saman tien - siinä kestää, kuvia otetaan tusinoittain, asentoa ja ilmettä vaihdellaan, kuvakulmaa, kunnes löytyy se yksi hyvä, jossa vähän valoa ja kontrastia muutetaan photarilla tai filtterillä jotta näyttäis vähän paremmalta. Perushuttua.Kymmenvuotisen blogiurani aikana tämä on ensimmäinen blogini, jossa näkyy kokovartalokuvia. Jopa silloin sinkkuvuotenani kun olin aikuisiän hoikimmillani en kehdannut laittaa oikeasti kokovartalokuvia - kuvat leikkasi ihan viimeistään reisien kohdalla ja niissä oli huijattu asennolla ja kuvakulmalla rankasti. Ja jos huomasitte, blogin alkuaikoina ei hirveästi kroppakuvia näkynytkään.

Itsetunnon pikkuhiljaa kohotessa ja minärakkauden noustessa uskallus tuli. Uskallus laittaa kroppakuvia, jopa se rintsikoissa otettu haastekuva. Se oli mulle mieletön askel, vaikka joillekin saattaa tuntua ihan pikkujutulta.Mutta myönnän, kuten oon ennenkin myöntänyt, että kuvani on edelleen "huijattuja" - old habits die hard. Näytän kuvissani hoikemmalta kuin olen livenä, koska ne on edelleen otettu vähän yläkulmasta, leukaa työnnetty skidisti eteenpäin ettei vaan oo mitään kaksarin häivääkään, kädet jenkkiksiä peittäen. Pikkuhiljaa kuvani on ollut uskaliaampia ja aidompia, ja huomaan että nykyään en kroppakuvaa ottaessani kiinnitä huomiota siihen näytänkö mahdollisimman hoikalta, vaan yleensäkin siihen onko kuva edustavan näköinen ja nätti. Mutta tottahan se on, että hoikemmalta näytän netissä kuin livenä. Niinkuin ennenkin olen sanonut.

Viime aikoina kuvat kuitenkin on alkanut näyttämään aidommalta. Siinä missä ennen kokokroppakuvassa näytän oikeesti puolet pienemmältä kuin olen, nykyisissä kyllä näkyy, että kiloja on. On allia, reisiä, persettä, vatsaa ja pyöreitä muotoja muutenkin.

Mua lähinnä kiinnostaisikin nyt tietää, että olenkohan mä sittenkin ainoa, joka näin tekee - vai kehtaako muutkin myöntää vähän miettivänsä asentoja ja ilmeitä, että näyttäisi paremmalta?

22 kommenttia :

 1. Varmaan kaikki huijaa. Ainoat missä yritän olla huijaamatta on noi projektikuvat! :D Mutta kyllä niitä kuvia yleensä tulee vähintään viis otettua, että saa jonkun sopivan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ennen-kuvia mun koneella, jotka oon ottanu alusvaatteisillani ja ne on kyllä brutaalin aitoja kuvia musta alkutilanteessani :D oon päättänyt vaan, etten julkaise niitä ennen kuin oon tavoitepainossani.

   Poista
 2. Mä ainakin huijaan ihan täysillä kaikissa vartalokuvissa!

  VastaaPoista
 3. Hep ! Tosin mun on vähän hankala huijata kun en jaksa räpsiä yksin itestäni kuvia joten jos musta on kuvia niin yleensä ne on jonkun muun ottamia, mutta nyt kun oon ottanut jopa ihan itsekin masusta kuvia niin kyllä sen ihmeellisen takajenkkiksen mieluummin kädellä peittää. :D

  Ja ne jotka väittää etteivät huijaa niin on kyllä pahimpia huijareita. :D Uskaliaasti kirjoitettu ♥ !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voisin allekirjottaa kyllä ton alarivin ekan osan :D mut musta tuntuu et moni ei välttämättä ees tajua huijaavansa! Ottaa 20 kuvaa joista valitaan se paras, koska siin on leuka sillee et kasvot näyttää hoikilta jne, niin onhan se huijausta :D

   Poista
 4. Ennen niin hoikkana tyttönä, on vaikea hyväksyä uusi ulkomuoto ja varsinkin valokuvissa. En ole itsestäni myöskään synnytyksen jälkeen laittanut paljoa kokovartalokuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä ton fiiliksen, mä en kans kestäny nähä kokovartalokuvia ittestäni vähän synnytyksen jälkeen!

   Poista
 5. joo o todellakin.... xd ei ois ehka pitanyt. kaverit ja perhe jarkyttyy ku tuun takasin taalta naiden kilojeni kanssa :DD mutta ainahan sita on harrastanut sellasta ja ottanut kuvia joissa nayttaa hoikemmalta. huomaan et nykyaan blogin myota oon _vahan_ rohkeempi ku ennen ja pystyn julkasemaan kokovartalokuvia :)

  hyva postaus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kyllä blogi auttanut olemaan vähän rohkeempi! Ja sä oot aivan upee, turhaan nolostelet ♥

   Poista
 6. Mä ainaki huijaan, tai sillee just kädellä monesti peitän jenkkistä tai sitte oon vaa semmosessa asennossa että näyttäsin mahollisimman hoikalta :D ja tottakai mä valitsen ne kuvat missä näytän omasta mielestä parhaimmalta, niinku varmaan kaikki :D

  VastaaPoista
 7. Huijaan huijaan huijaan ! Tai no, oikeastaan en ole nyt poikien syntymän jälkeen uskaltautunut edes julkaisemaan itsestäni kuvia. Se on jännä juttu, miten sitä pelkää ventovieraiden tuomitsevan. Tyhmää, mutta kun ei ole sinut itsensä kanssa niin ei halua uskoa muidenkaan olevan. Pitäisi vain olla rohkeampi, olla aidompi! :)

  VastaaPoista
 8. ihana postaus, niin totta!:DD itsekkin tulee aina huijattua. Hei muuten tää nyt liity asiaan mutta esittelit joskus sarjoja täällä ja yks niist oli My mad fat diary. Innostuin vaan silllon kattomaan sen ku se sattu olemaan yle areenassa kokonaan! No nyt huomasin että siitä on tehty toinen kausi ja sekin on kokonaan areenassa!!:D Jos et tiennyt ja kiinnostaa :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon jo nähnyt kakkostuottiksen! :D melkeen parempi ku eka<3

   Poista
 9. En ymmärrä mitä huijaamista on siinä, että poseeraa kuvissa itselleen eduksi? Eri asia sit photoshoppaukset yms., niitä voi jo sanoa huijaamiseksi. Jos ihmisillä on mahollisuus nähä sut aivan saman näkösenä livenä ku edustavassa kuvassa, ei se oo huijaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun sehän siinä just onkin, että eihän sitä näytä ihan samalta kuin livenä :) jos esimerkiksi ottaa kuvia sillee että näyttää paljon hoikemmalta kun livenä niin onhan se huijaamista.

   Poista
 10. Oot vaan niin paras <3 Ja kyl mun on pakko sanoa, että en mä sut eka kertaa tavatessa huomannu sun kokoa lainkaan , vaan suu auki ihmettelin et miten joku voi olla noin hauska ja miten jollain voi olla noin ihana nauru :D

  Oot huippu. Ja oot hurjan rohkee. Tsemppiä babe <3

  VastaaPoista
 11. Kyllä mäkin valitsen itsestäni ne parhaimmat kuvat enkä mitään missä on esim. huono ryhti ja silmät puoliks kiinni :D otan paljon kuvia ja yritän esitellä itseni ja vaatteeni mahdollisimman edustavasti, niinihän ne ammttimallitkin tekevät ja kyllä luultavasti jokainen valikoi itsestään ne edustavimmat kuva jotka julkaisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) välillä kyl naurattaa itteensäkin kun on ottanu joku 100 kuvaa omasta naamasta :-----D

   Poista
 12. Ihan mahti postaus! :D siis täällä on ainakin käsi ylhäällä! Totta helkkaris sitä haluu näyttää niin hyvältä, kun vaan voi, vaikka sitten vähän huijaten. Nimenomaan vähän yläprofiilista, pääkenossa, peppu pystyssä ja jalat jossain megahienossa model-asennossa xD vielä ku osais sen poseeraamisen paremmin ni vois huijata oikeen urakalla hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha munki pitää yrittää harjotella lisää! :D kiitoksia :)

   Poista