Best Songs Ever vol 1

4.2.2014

Koska en mitenkään saisi tehtyä näin lyhyttä listaa kaikista biiseistä, olkoon tämä osa yksi ja jatko-osia tulkoon tulevaisuudessa! Tässä siis otsikon jo kertomana lyhyt lista mun mielestä joistakin maailman parhaista biiseistä. Mitkä on teidän?Charli XCX - You (Ha Ha Ha) on aika uusi rakkaus ja listalla koska on soinut lähes tauotta meillä parisen viikkoa. Jotkut biisit vain on sellaisia, että ne jotenkin iskee ja pääsee ihon alle vaikkei edes osaisi sanoa mistä syystä. Tää on sellainen biisi. Se kertoo päättyneestä suhteesta ja biisin tuoma fiilis on energinen, pirteä ja sellainen "fuck all of you"-asenne, erittäin hyvä biisi kuunnella just ennen treeniä.

Marilyn Manson - Tourniquet on ehkä lempparibiisini Mansonilta, jos olisi pakko valita, vaikka moni muu pääsee kyllä hyvin lähelle. En ole ihan varma miksi juuri tämä biisi. Se on ahdistava, se kertoo painajaisista ja huonoista suhteista. Ehkä teini-Sofia otti tän biisin niin lähelle sydäntä koska aikoinaan Mansonin elämänkertaa lukiessani herra kertoi nauhoittaneensa kuiskauksen "This is my most weakest moment" joka kuuluu biisin alussa takaperin.Marina & The Diamonds - Homewrecker (acoustic) on ihana. En oikeastaan tykkää biisin normiversiosta, mutta tää akustinen versio jotenkin vaan pääsee luihin ja ytimiin. Se kertoo kasautuvista epäonnistuneista suhteista ja suhteiden aluista, siitä miten ei kuulu kellekään, mutta vihjaa kuitenkin tahtovansa. I guess you could say that my life's a mess, but I'm still looking pretty in this dress. Se kertoo siitä, miten menneisyys voi kummitella ja miten leimat on jäädäkseen.

Blue October - Sway, ah! Oonkin aiemmin Blue Octoberista selittäessäni sanonut sen, että laulaja tekee levyistä tosi henkilökohtaisia ja hänen elämäntilanteensa vaikuttaa levyn yleisfiilikseen. Uusi rakkaus ja uusi lapsi muovasivat uudesta Sway-levystä positiivisen levyn, ja nimikkobiisi on IHANA! Sitä kuunnellessa iskee pakonomainen tarve vaan huojua puolelta toiselle silmät kiinni hymyillen. Se kertoo hetkistä rakkaan kanssa.Lana Del Rey - Gods & Monsters on neitosen paras biisi ihan hands down. Netissä on satoja eri teorioita siitä mitä biisi voisi tarkoittaa, mutta mä olen aina ymmärtänyt sen niin että se kertoo tietynlaisesta elämäntyylistä, johon kuuluu monenlaista riippuvuutta ja vähän kaikennäköstä tekemistä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Uskonnolliset vertauskuvat lienevät vain vertauskuvia, en usko että biisin tarkoituksena on oikeasti julistaa jumala kuolleeksi ja Lana enkeliksi pahuuden puutarhassa vaikka näitäkin teorioita löytyy ... Biisi itsessään on jumalattoman kaunis. (Pun intended.)

Dresden Ddolls - Missed me on ihanaa teatteria. Se on tarina tytöstä ja vanhemmasta miehestä, tytön rakkaudesta miestä kohtaan, miehen vastatunteista ja miehen vankilaan joutumisesta. Tätä on vähän vaikeampi kuvailla koska se ei ole mitenkään normaalilla tavalla rakennettu biisi, eli kannattaa vaan kuunnella!Lorde - Tennis Court on biisinä ehdottomasti Royalsia parempi, vaikka sekin toki on tosi hyvä. Tästäkin biisistä löytyy monenlaista teoriaa ja ne on toinen toistaan syvällisempiä mutta mun mielestä biisi ei ole erityisen syvällinen. Se kertoo tytön noususta kuuluisuuteen.

Die Antwoord - Evil Boy esitetään kolmella kielellä (englanti, afrikaans ja xhosa) ja tuli listaan, vaikka bändiltä on aika mahdotonta valita lempparibiisiä, sen merkityksen vuoksi. Musavideo on aiheuttanut aika paljon kohua, ja ihan aiheestakin, mutta se on hemmetin hyvä juttu - koska videon kuuluukin saada näkyvyyttä. Seuraava kertomukseni on Die Antwoordin jäsenen suusta kuultua tässä haastattelussa: biisillä mukana räppäävä Wanga on xhosa-heimoon syntynyt poika, jonka heimossa on tapana ympärileikata pojat heidän tullessaan 18-vuotiaiksi. Wangan verse sisältää lukuisia todella kovia loukkauksia heimoaan ja heidän tapojaan vastaan, joita voi haastattelulinkistä käydä tutkimassa paremmin. Wanga kieltäytyy ympärileikkauksesta jonka heimo uskoo tekevän pojasta miehen - evil boy for life.David Bowie - Five Years on biisi, joka luo elokuvan mieleesi jos keskityt siihen tarpeeksi. Se on tarina siitä, mitä tapahtuu, kun maailman kansalle selviää, että maailmanloppu tulee viiden vuoden kuluttua. Siitä, miten ihmiset reagoivat uutiseen. Aikanaan haastattelussa Bowie sanoi inspiraation tulleen unesta, jossa hänen kuollut isänsä kertoi hänen kuolevan viiden vuoden kuluttua. Äitini on kova Bowie-fani, eli tietynlainen lämpö herraa kohtaan tulee jo sieltä!

Ben E. King - Stand By Me ei varmaankaan tarvitse paljoa selittelyjä? Ihana, aina samanlaisen lämpöisen fiiliksen sisuskaluihin tuova klassikko ansaitsee paikkansa jokaisella best song ever-listalla. Leffaan yhdistettynä siitä tulee aina vaan ihanampi. Ja pakko vähän nyyhkyttää River Phoenixin puolesta! (Tiesittekö muuten, että leffassa päähenkilöä näyttelevä poika on aina välillä vierailevana tähtenä Big Bang Theoryssä omana itsenään?)Iggy Pop - Lust For Life on mahdollisesti parhaimpia kuulemiani biisejä livenä. Se toimii niin lavalla kuin nauhalta ja myönnän, että osasyy listallepääsyyn on rakkaassa Trainspotting-leffassa, mutta ei pidä unohtaa että laulu itsessään on oikeasti ihan mahtava. Se on oodi elämälle ja vaaralliseksikin menevälle hedonismille.

Awolnation - Sail on yksi niitä biisejä, joka vaan aiheuttaa tunnemyrskyjä. Ensi kuulemalta olin aivan rakastunut. Tästäkin on monia teorioita mutta loogisin mun korvaani on se, että se kertoo siitä, miten alkoholi- ja huumeriippuvuus voi kusta elämän. "Blame it on my ADD"-lausahdus ei tarkoitakaan tarkkaavaisuushäiriötä vaan Alcohol & Drug Dependancy. Oli tarkoitus biisin taustalla mikä tahansa, se on uskomattoman kaunis ja tunnelmallinen.

2 kommenttia :