Silmänruokaa

17.1.2014

Äskettäin tekemäni Style Icons-postauksen henkeen on vuorossa taas vähän pinnallista paasaamista. Jäin miettimään postauksen väsättyäni, että käsittelin siinä vain sellaisia vaatetyylejä, joita käyttäisin mielelläni itsekin - ja päätin tällä kertaa kyhätä juttua siitä, minkälaiset tyylit miellyttävät mun esteettistä silmää muissa ihmisissä. Toki nääkin voi suurimmaksi osaksi lukea sellaisiksi joita käyttäisin myös itse, mutta pääasiassa tyydyn ihailemaan muita ihmisiä, jotka näihin tyylilajeihin jollain lailla lukeutuvat.

Surullinen mielipiteeni on, että kaduilla näkee ihan liian vähän oikeasti tyylikkäitä ihmisiä. Sellaisia, joilla on sellainen wow-efekti. Paljon on mitäänsanomatonta ja taidan sellainen olla itsekin. Mutta tän näköisiä ihmisiä on kiva aina välillä nähdä:


Yksi syy siihen, miksi olen niin kärsimätön saamaan hiukseni jo blondiksi on se, että tahdon päästä leikkimään pastelliväreillä hiuksissa! Shokkiväreillä ennen paljon leikkineenä en ole kuitenkaan koskaan ollut pastellipää, vaikka rakastuinkin siihen tyyliin jo aikoinaan, kun Trashy Life oli vielä hengissä. Pastellisävyyn yhdistetty tummanpuhuva vaatetyyli on niin upean näköistä, että aina jos näen pastelligootteja (älkää syyttäkö mua tästä kategoriasta, kaikki asukuvat löytyy pastel goth-hakusanavariaatioilla!) huokailen ihastuksesta. Olisimpa jo hattarapää!


Asukuvat tällä kertaa löytyi hakusanoilla nu goth, tumblr goth ja hipster goth ja mua vähän naurattaa. Mutta tällä tyylillä tarkoitan sitä modernia tummanpuhuvaa tyyliä, joka mustine huulipunineen ilmeisesti jonkin sortin goottityyliksi lasketaan. Tykkään kuitenkin nimenomaan tästä nykyotteesta siihen, jota Tumblr pursuaa äärimmilleen ja joka on oikeastaan vähän sama juttu kuin aiemmin mainittu pastel goth. Mustaa, nahkaa, pitsiä, revittyä, lyhyttä hametta tai mekkoa, pillifarkkuja, maihareita.


Tästä ei sitten tarvitse asianomaisten loukkaantua, mutta tätä tyyliä olen aina päässäni kutsunut nimellä "perustytöt" - ja tarkoitan tällä sitä tyttömäistä tyyliä, tyylikästä ja muodikasta, joka kaikessa söpöydessään ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen uniikki lookki. Tosin nykyään on aika hankala olla mitenkään uniikki muutenkaan, meitä kun tällä pallolla alkaa olemaan liikaa, mutta kuitenkin. Girly-tyylejäkin on tosi monenlaista erilaista, enkä osaa varsinaisesti selittää mikä niistä varsinaisest muhun iskee, mutta kuvista saa ehkä jonkinlaista osviittaa. Tyttömäinen tyyli, suloinen ja tyylikäs muttei liian räikeä tai kovin huomiota herättävä (lukuunottamatta joissain tapauksissa asusteita) ja tyyli, jota välttämättä en itse koskaan pitäisi ylläni mutta joka näyttää aivan ihanalta oikean tytön yllä. Kukkaa ja eläinkuviota, lyhyitä hameita ja mekkoja, korkeita korkoja ja herkkiä sävyjä.


Unohtamatta kolmijalkaisia vahvistuksia, kollaasia tehdessäni mua alkoi naurattamaan että miesten tyylistä mun makuuni parhaiten istuvaa voisi ehkä kuvailla sanalla "douchebag". Ehdoton lempiasuni muutenkin hyvännäköiselle miehelle on ehdottomasti pillifarkut, maiharit, t-paita ja puvun takki. Hyvänä kakkosena muuten samanmoinen mutta puvun takin tilalla nahkatakki & huppari, huppu takin päällä, oih. Oon kuitenkin aika kaikkiruokainen miesten tyylin suhteen, kunhan se on tyylikäs - kuka nyt ei tykkäisi siitä, että mies näyttää siltä että on käyttänyt edes pikkuisen aikaa ulkomuotoonsa. (En muuten myönnä, että kollaasissa vilahtaisi One Directionin jäsen............)Minkälaisista tyyleistä te tykkäätte?

4 kommenttia :

 1. oii pinkit hiukset on nii ihanat ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ♥ etenki tämmöset pastellipinkit!

   Poista
 2. Sulle vois kyllä toi musta huulipuna sopia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh mul tuli täst hauska juttu mielee :D ku olin 13 oltiin perheen kaa Lontoossa ja mulla oli sellanen käsitys et siellä kaikki on punkkareita. Ekana päivänä ostin mustan huulipunan, Sex Pistols-paidan ja niittikaulapannan ja ihmettelin miks mua katottiin vinoon :D

   Poista