Minä, feministi

1.10.2013

Tuskin on jäänyt ihmisiltä huomaamatta, että käsitän itseni feministiksi - tuon sitä melko usein esillekin. Feminismi terminä vaan on niin kovin väärinymmärretty että sen joutuu usein vääntämään rautalangasta.

Feministi ajaa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Feministi ei vihaa miehiä, ei pidä naisia parempana sukupuolena, ei tahtoisi naisten olevan korkea-arvoisempia kuin miesten. Feministi haluaa, että nainen on niin laillisesti kuin sosiaalisesti samalla viivalla miehen kanssa. Aina, ja kaikessa.

Puhutaan nyt siis stereotypioista. Valitettavan monelle feministi tuo heti mieleen kuvan lihavasta, vihaisesta lesbonaisesta, joka tahtoisi tappaa jokaisen miespuolisen vastaantulevan henkilön. Joka on vihainen ihan naurettavistakin asioista, kuten Blondin Koston hahmo, joka raivoaa sanasta "semester", koska se kuulostaa sanalta semen, sperma ja on siksi miehinen sana.

Toki tämä stereotypia ei ole täysin tuulesta temmattu, vaan tämänkaltaisia ihmisiä varmasti löytyy. Mutta jokaisen feministin leimaaminen miehiä vihaavaksi raivottareksi kertoo lähinnä leimaajan älynlahjoista, ei suinkaan feminististä itsestään. Vai mitäs sanotte -

Onko jokainen muslimi terroristi? Onko jokainen katolisen kirkon pappi pedofiili? Onko jokainen kristitty samanlainen kuin Westboron baptistikirkon jäsenet? Onko jokainen mies täysin sukupuoliviettinsä vietävissä oleva idiootti, joka ei kerta kaikkiaan pysty hillitsemään himojaan?

Ei, ei ole. Myöskään jokainen feministi ei mene siihen idioottimaiseen leimaan, joka nykyään kaikille feministeille otsaan lämäistään. Miten minä siis käsitän feminismin?


Feministinä unelmani on maailma, jossa mies ja nainen ovat todella, oikeasti, joka vinkkelistä katsottuna täysin samanarvoisia ja samalla lähtöviivalla. Kirjoitin naistenpäivän aikaan Rakkain terveisin, feministi-tekstin, joka on edelleen blogin toisiksi suosituin teksti, jonka ohitti vain A Beautiful Body-haasteen osallistumispostaukseni. Ehdotan lukemaan sen aikaisemman feministipostaukseni, koska aika ammentavasti selitän siinä, miksi feminismiä mielestäni nykymaailmassa tarvitaan. Pähkinänkuoressa toistaisin kuitenkin pointtini.

Feminismiä tarvitaan, koska naissukupuoli ei monella tapaa ole mitenkään tasa-arvoinen miehen kanssa. Naiset kohtaavat uskomattoman määrän salakavalaa seksismiä päivittäin. Joitakin suurimpia ketutuksen kohteitani:

- Raiskattu nainen on osasyyllinen raiskaukseensa, jos hänellä oli paljastavat vaatteet, tai jos hän oli humalassa, tai jos hän oli "antanut ymmärtää" tai jos hän oli lähtenyt baarista miehen mukaan. Eikö kellään todella tulee mieleen, että oli tilanne mikä tahansa, raiskaus on aina väärin? Edes sellaisten asioiden kysyminen tai esiintuominen saa mun vereni kiehumaan. Ai, sut raiskattiin, no mut olithan sä aika kännissä ja sulla oli se minihame, että oisko kannattanut vähän miettiä... Aijaa, että miehillä on vapaa pääsy jokaisen minihameisen naisen sisään?

- Abortin kieltäminen naisilta. Oli näkökulma asiaan mikä tahansa, abortin kieltäminen on myös feministikysymys. Tiesittekö, että jos kuolette, ruumiistanne ei saa ottaa toimivia ja terveitä elimiä eikä edes verta jos ette ole siihen erikseen suostunut ennen kuolemaasi, vaikka sillä pelastaisi kuolevan lapsenne? Sitä kutsutaan keholliseksi autonomiaksi, eli itsemääräämisoikeudeksi. Se tarkoittaa siis sitä, että jokaisella on oikeus päättää itse omaan kehoonsa liittyvistä asioista. Kuolleella ruumiilla on kehollinen autonomia. Mutta naisilta sitä yritetään viedä pois? Pölyiset vanhat miehet korkeissa asemissa päättävät, että koska pölyinen vanha kirja vihjaa näin, naissukupuolelta tulee poistaa oikeus, joka on jopa kuolleilla. Eikä kukaan näe tässä mitään väärää?

- Kun itsensä feministiksi lukevat ihmiset tuomitsevat naiset, jotka nauttivat naisellisuudesta, kotiäitiydestä, meikkaamisesta, ja miksei vaikkapa alistamisesta sänkykammarin puolella. Aito, perustavanlaatuinen feminismi ajaa naisten valinnanvapautta - eikä sitä ole se, että jokaisen naisen olisi pakko rikkoa normeja, vaikka kokisi sen epämukavaksi, ihan vain pointin tehdäkseen.- Naisten ja miesten asettaminen eriarvoiseen asemaan samasta käytöksestä. Tästä perusesimerkki se, miten paljon naisia sänkyynsä kaatava mies on ihailtava uros, kun taas paljon miehiä sänkyynsä kaatava nainen on kuvottava lutka. Ja viime ajan mediaesimerkki tästä on se surullisenkuuluisa Miley Cyruksen ja Robin Thicken esiintyminen VMA-gaalassa jokin aika sitten. Ihmiset pöyristelivät sitä, että Miley kehtasi hetkuttaa takamustaan itseään paljon vanhemman, naimisissa olevan miehen edessä ja häntä vasten - mutta kukaan ei pöyristellyt sitä, että naimisissa oleva mies hinkkasi haarojaan itseään huomattavasti nuoremman naisen takalistoa vasten.

- Moni tyttö fanittaa Justin Bieberiä, vaikka kakara ihan oikeasti on sanonut, että abortti on väärin myös raiskaustapauksissa, koska jumalalla on syy kaikkeen ja näin ollen myös raiskauksella on perimmäinen tarkoitus. Mulla sauhuaa savu korvista vain tätä kirjoittaessa.

- Naisten neitsyyttä pidetään jotenkin pyhänä asiana, jota tulee varjella, mutta miesten poikuus on häpeällinen juttu, josta tulisi päästä mahdollisimman pian eroon. Neitsyyden ihannointi on ihmisen luoma konsepti siitä, että naisen tulee olla "puhdas" mahdollisimman pitkään. Jokainen varmaan tietää, että ennen vanhaan (ja ikävä kyllä monissa paikoissa myös nykyään) morsiamen tuli hääyönään olla neitsyt, tai hän oli saastainen ja morsiameksi kelpaamaton. Breaking news: Nainen ei menetä mitään ensimmäisellä yhdyntäkerrallaan. (Immenkalvo ei katoa mihinkään, se väistyy.) Naisen neitsyys on ihan yhtä iso tai pieni juttu kuin miehen neitsyys.

- Käsitys friendzonesta. Sitähän siis käyttävät katkeroituneet miehet, jotka väittävät olevansa hyviä tyyppejä, mutta jotka ihastuvat sellaisiin naisiin, jotka eivät ihastu heihin takaisin. Nämä miehet olettavat, että naiset ovat seksirobotteja, jotka toimivat mukavuuskolikoilla - ole naiselle tarpeeksi kiva ja kiltti, niin johan aukeaa jalat. Ja jos ei aukea, nainen on idiootti ja kusipää, joka ei näe edessään olevaa "hyvää miestä". Ja yksikään näistä pelleistä ei edes pysähdy tajuamaan, että tämä koko ajatusmaailma vie koko hyvän tyypin tittelin kauas heidän luotaan.

- Kaksinaismoralismi, jossa naiselle iskostetaan päähän puhtaan neitsyen ihanne - nainen ei saa olla kevytkenkäinen, koska kuka nyt sellaisen naisen haluaisi? "Älä tee huorasta vaimoo"-tyyppiset paskalauseet? Ja kolikon kääntöpuolella naisen oletetaan uhkuvan seksiä ja seksiä mainostetaan maailman ainoana tärkeänä asiana. Fiksumpikin hämmentyy.

- Ylipäätänsä ajatus siitä, että toinen sukupuoli nyt vaan on parempi jossain kuin toinen. En kiellä sitä, etteikö tilastollisesti ole yleisempää, että esimerkiksi naisen hoivavaistot olisivat korkeammat kuin miehellä. En kiellä sitä, etteikö miehissä ja naisissa voi olla fysiologisia eroja, jotka vaikuttavat vaikkapa tunteiden käsittelyyn. Mutta kiellän sen, että nämä yleisyydet pitäisi asettaa jokaisen ihmisen kohdalle. Että tämä ja tämä työ on naisen työ, kun taas tämä on miehen työ. Että naiset nyt on sellaisia että ne enemmän tuntee kuin ajattelee, eikä siksi kelpaa johtajiksi, tai että miehet nyt on sellaisia että ei niistä oikein koti-isiksi ole, ellei ne nyt vähintään ole jotain homoja hei. Tämäntyyppisten yleistyksien myötä ei vain aseteta turhia ennakkoluuloja kaikkia kohtaan, vaan myös aiheutetaan epämukavia tilanteita ihmisille, jotka eivät kehtaa tai uskalla toimia päänsä mukaan, koska pelkäävät ulkopuolista painetta. Nainen, joka ei lähde miesvoittoiselle alalle, koska pelkää koko uran ajan jatkuvaa tytöttelyä ja alentavaa kohtelua - tai mies, joka ei naisvoittoiselle alalle, koska pelkää jatkuvaa pilkkausta "tosimiesten" taholta.- Mulla tämä ja feminismi kietoutuu niin paljon toisiinsa, että kiitän feminismiäni myös näistä mielipiteistäni - eli seksuaalisuuskysymyksistä. Moni varmaankin jo tietää, että olen ally, eli heteronaiseksi käsittäytyvä ihminen, joka kuitenkin kokee LGBTQ-asiat ja -oikeudet todella tärkeinä. Tasa-arvoa ajavana ajan myös seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa. Eniten ehkä feminismiin liittyvä ongelma onkin transsukupuolisten ihmisten kohtelu. Fysiologinen sukupuoli ja henkinen sukupuoli ovat kaksi eri asiaa, ja ihmistä tulisi kohdella jälkimmäisen mukaan. Ihminen, joka on puolivälissä muutosta yhdestä sukupuolesta toiseksi tulisi saada kohtelua tulevan sukupuolensa mukaan. Jos mies käsittää itsensä naiseksi ja on matkalla naiseksi muuttumisessa, häntä tulisi kohdella naisena, roikkui reisien välissä jotain tai ei. Suomessa on onneksi sukupuolineutraali hän-termi, mutta esimerkiksi englanninkielisissä maissa joillekin vain on ylitsepääsemätön ongelma sanoa she/her puhuessaan ihmisestä, joka on fysiologisesti mies mutta muuten nainen. Ja näissä asioissa muuten en hyväksy vastustavia mielipiteitä - yleensä ihminen saa mun puolesta olla ihan mitä tahansa mieltä, mutta nyt puhutaan ihmisoikeuksista ja vainosta tiettyä kansanryhmää kohtaan. "Mun mielestä tyypeiltä x pitäisi viedä oikeudet lapsiin ja avioliittoon, koska mä en käsitä niiden ajatusmaailmaa" on ihan yhtä sairas ajatus kuin "Mun mielestä tyypit x pitäisi tappaa, koska mä en tykkää niistä".

- Ikuisuuskysymykset naisten työllistämisestä tietyssä iässä koska "se saa kohta kuitenkin lapsia", naisten palkkauksesta miehen palkkaan verrattuna ja yleisesti oikeuksista ja kohtelusta työpaikalla.

- Naiset, jotka sanovat, että eivät ole feministejä eivätkä ymmärrä feminismiä. Todellako? Oikeasti? Oletko ihan varma? Okei, et siis ole feministi etkä ymmärrä mihin heitä tarvitaan. Luovu siis samalla työpaikastasi ja äänioikeudestasi. Varmista, että valitsemasi kumppani onkin vanhempiesi valitsema, koska naisena neitsyytesi on arvokas myyntivara vanhemmillesi. Ole hiljaa. Mene kotiin siivoamaan ja kokkaamaan. Kiellä kaikki, mitä feministit ovat tähän asti saavuttaneet.

On turhaa verrata naisten nykyasemaa siihen, mitä se on joskus ollut, ja käskeä meitä olemaan kiitollisia siitä, ettei enää eletä keskiajalla ja nainen on siis nykyään jo ihan tarpeeksi hyvässä asemassa. Feministinä en hae ihan tarpeeksi hyvää asemaa, vaan totaalista tasa-arvoa.

On täysin totta, että mä olen aivan kullanarvoisessa asemassa. Suomi on yksi maailman parhaita maita sukupuolten välisestä tasa-arvosta puhuttaessa. Mulla on erittäin hyvä tilanne, olen voinut valita itse milloin menen naimisiin ja milloin teen lapsia. Olen voinut valita, etten palaa työelämään heti (tulevaisuudessa näkee, mihin asti olen kotona). Olen naimisissa miehen kanssa, joka rakastaa ja arvostaa kaikkea mitä teen - miehen kanssa, jonka ajatusmaailma on hyvin samanlainen kuin minun, vaikkakin "kesympi". Olen voinut itse päättää kelle ja milloin menetän neitsyyteni, kenen kanssa tahdon seurustella. Olen etuoikeutettu. En ole kokenut paljoa sortamista minua vastaan sukupuoleni vuoksi.

Mutta se ei tarkoita, etteikö minun pitäisi välittää muiden asemasta. Se, että minä olen onnekseni saanut elää naisena vapaasti ei tarkoita sitä, ettenkö saisi olla vihainen siitä, miten sukupuoltani ympäri maailmaa sorretaan.

34 kommenttia :

 1. ♥ miälettömän hyvä teksti ja aevan ihana sinä! myönnän stereotyyppisen ajatteluni feministejä kohtaan, kiitos kun osoitat sen vääräksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru ♥ ja ei kukaan oo aina täydellisenä ajatusmaailmaltaan, lipsahtelee multakin välillä näitä tämmösiä Nico teetkö ton kun oot vahvempi... Mut puolustaudun sillä, että se oikeasti on! :D

   Poista
 2. <3
  Oot Sofia ihana. Jos tuntisin sut, halaisin sua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus näät mut niin saa tulla halaamaan ♥

   Poista
 3. Ei vitsi sä oot kyllä ihana. Rakastan lukea sun tekstejäs, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Joku joskus kysyi: eikös olekkin hieno sellainen avain jolla voi avata maailman kaikki lukot? Mutta entäs sellainen lukko joka aukeaa jokaisella avaimella?
  Samassa pöydässä oli telaketjufeministi joka hermostui kysymyksestä jopa liikaakin.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä maailman paskin läppä ikinä tähän asiaan ja myös harvinaisen mielikuvitukseton :D voihan ton kääntää ympärikin!

   Teroitin, joka teroittaa minkä tahansa kynän, on hyvä teroitin. Mutta teroitin, joka ei teroita kuin yhtä kynää, on paska teroitin.

   Poista
  2. Mut terotin tylsyy, jos antaa kenen tahansa terottaa kyniään sillä. Kun taas jos terotat vaan sitä omaa kynääs sillon kun se sitä kaipaa, niin terotin kestää hyvänä paljon pidempään ja terottaa paljon paremmin.

   Poista
  3. Ja avainkin ruostuu. Jos vaan puhuttais asioista niiden oikeilla nimillä?

   Poista
 5. "Raiskattu nainen on osasyyllinen raiskaukseensa, jos hänellä oli paljastavat vaatteet, tai jos hän oli humalassa, tai jos hän oli "antanut ymmärtää" tai jos hän oli lähtenyt baarista miehen mukaan. Eikö kellään todella tulee mieleen, että oli tilanne mikä tahansa, raiskaus on aina väärin?"

  Ainakaan jonkun Ruotsin hovioikeuden mielestä ei ole.. http://rahmispossu.net/2013/09/29/15-vuotias-tytto-kommentoi-hovioikeuden-tuomiota/
  Jokseenkin leukani loksahti kun luin ton jutun tänään (kuulin tosta tapauksesta ekaa kertaa), en voi uskoa että noin vitun typeriä ihmisiä on oikeesti olemassa.

  "Immenkalvo ei katoa mihinkään, se väistyy."

  Mi.. mitä? :D Meille sanottiin aina koulussa että immenkalvo "menee rikki"/tms, ja oon aina kuvitellut että se ikäänkuin... poksahtaa, niinkun finni. ::DDD (Ällöttävä mielikuva, siksi en ajattele sitä!) Mutta seriously, se väistyy? MIHIN?? :DD t. opiskelin bilsaa viimeksi lukion kakkosella

  "Se, että minä olen onnekseni saanut elää naisena vapaasti ei tarkoita sitä, ettenkö saisi olla vihainen siitä, miten sukupuoltani ympäri maailmaa sorretaan."

  Tämä! + se, että vaikka olen kiitollinen siitä kaikesta mitä feministit kauan ennen mua on saavuttaneet, ei tarkoita sitä että olisin tasan tyytyväinen nykytilanteeseen ja että tästä ei voisi mitenkään mennä paremmaksi. Kyllä voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttävä toi uutinen, mäkään en ollut ennen kuullut! Ja tota tapahtuu vielä ihan jatkuvasti. Jenkeissähän oli just tää Steubenville-tapaus, missä pikkukylän paikallisen collegen jenkkifutisjoukkue oli kimpparaiskannut täysin tiedottoman tytön, mm. kussut sen päälle myöskin, ja kuvannut koko jutun. Nettiin levisi video yksi näistä ihmisperseistä nauramassa, että se muija on varmaan kuollut kun ei herännyt vaikka panin sitä perseeseen, hah hah haa. Kun juttu tuli ilmi, siitä ensin vaiettiin, koska jefujoukkue on paikalle niin tärkeä.

   Siis ihan oikeasti. _Ihan_oikeasti_. Lopulta kaksi (huom. siis vain kaksi) joutui oikeuteen, ja jenkkien media voivotteli sitä, että nyt menee näiltä hienoilta nuorilta miehiltä tulevaisuus. Hienoilta nuorilta raiskaajilta? Really?

   Kiitos kommentista ♥

   Poista
 6. Totta joka sana, mutta korjaisin sen, että nykyään lainsäädäntö on muuttunut niin että kuolleesta saa ottaa elimiä ja muita osia jos erillistä kieltoa ei ole ja jos omaiset eivät sitä kiellä. Elinluovutuskortit lompakossa ovat siis nykyään ihan joutavia, kaikki viedään kuitenkin. Mutta samaa mieltä, tärkeä aihe. Nous verenpaine aika kivasti ku luin tän Bieber-jutun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi! Mulla siis vanhaa tietoa :) kiitos!

   Poista
 7. Useemman vuoden Jenkeissä asuneena oli _järkyttävää huomata, miten jengi suhtautui raiskaukseen ja siihen, kenen syytä se oikein onkaan. Kyseessä oli sellanen tyypillinen pieni kylä, erittäin peri-Amerikkalaista meininkiä siis. Yhteiskuntaopin tunnilla ihmiset oli aivan tosissaan sitä mieltä että kyllä, jos nainen kävelee vähissä vaatteissa kadulla, on ihan ymmärrettävää jos se raiskataan. Öh? Tätä mieltä oli selvä enemmistö luokasta, myös moni tyttö. Keskustelun edetessä pääsivät nää älykääpiöt sitten siihen tulokseen, että oikeestaan, se on kyllä se MIES joka siinä tilanteessa on uhri, koska miehillähän nyt on niin eläimelliset ja alkukantaiset vaistot, että eihän ne itse pysty itseään hillitsemään jos kadulla vastaan tulee joku vähäpukeinen mimmi. Kyseinen keskustelu oli niin sairas että jollain tapaa vaan nauratti se kuinka saatanan tyhmiä ihmiset voi ollakaan.
  Abortti oli toinen asia, johon jengi suhtautu niin pimeellä tapaa että ihan ällöttää. Raskaushan (ja elämä noin ylipäätänsä) on Jumalan lahja, ja siihen ei kuulemma tälläiset kuolevaiset saa itse puuttua. Ihan sama miten se raskaus on alkanut tai kuinka vaarassa itse äiti tai lapsi saattaa olla, ei abortti tulisi kuuloonkaan. Tästäkin käyty keskustelu oli niin eeppistä tavaraa että huhhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä esimerkki siitä, miten helppoa on pitää ihmislaumoja tyhmänä. Ai että rupes vituttaa tää kommentti :D siis ei sinä tai se että kommentoit, vaan tää sisältö. Ei nyt sinänsä jenkkejäkään saisi stereotypisoida, mut musta tuntuu että sieltä tulee usein kaikista idiooteimmat ihmiset. Ei tietenkään kaikki jenkit, mut huh huh miten iso osa kylläkin.

   Sairasta!

   Poista
 8. Ihailen sun intohimoasi tasa-arvon suhteen. <3 Itselleni se ja oikeudenmukaisuus ovat ehdottoman tärkeitä arvoja, joista pyrin pitämään kiinni kynsin hampain ja edistämään niitä parhaan kykyni mukaan. Jos kirjoittaisin blogia, olisi sen teksti varmaan hyvin samanlaista kuin sulla. :D

  Mutta Enid. <3 Siis se semester-"feministi". Se on hahmona ärsyttävä siinä leffassa, mutta musikaalissa se on ehdottoman paljon mielenkiintoisempi ja ennen kaikkea hauskempi. :)

  Meinasin itsekin mainita tuosta ruumiillisesta koskemattomuudesta ja elinsiirrosta, että se on sallittua nykyään Suomessa, mutta siihen joku ehtikin ensin. Mulle itselleni kun on tärkeää, että mun kuoltua musta otetaan kaikki mahdollinen hyötykäyttöön. Hittoakos mä ruumiillani siinä vaiheessa mitään teen. Ymmärrän tietty, jos joku kokee asian epämiellyttävänä.

  Tuosta aborttikysymyksestä olen muuten samaa mieltä. Siitä tulikin mieleen tämä tällä sivulla oleva kuva:
  http://www.plannedparenthoodaction.org/test-blank-page/how-ask-your-boss-birth-control/
  Jenkeissä, tuossa "vapauden" loistomaassa, kun pomot voivat pomot, jos eivät halua suostua hankkimaan työntekijöilleen (=naisille) sellaista vakuutusta, joka suostuisi korvaamaan esimerkiksi ehkäisymaksut. Tätähän tämä Obamacare oli poisajamassa, mutta nyt maa on sekaisin, kun konservatiivit eivät suostunueet hyväksymään rahoitusta kyseiselle terveydenhoitolakimuutokselle. Niin, se naisen paikka kun on siellä nyrkin ja hellan välissä. Vitut. :D

  Ja transsukupuolisten "oikeuksista" eniten vituttaa se, että sukupuolenkorjaus vaatii sterilisaation. Hei nyt oikeesti! :D

  And don't even get me started on Bieber... Mullekin sen nulikan "aatokset" aiheuttaa spontaanin oksennusreaktion.

  Mutta eniten rakastan sun viimeistä kappaletta. <3 On ihan mahtavaa, että sä osaat nähdä omaa napaasi pidemmälle. En sinänsä ole epäillyt sitä missään välissä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin elinluovuttaja kortti vielä killuu lompakossa, ehdottomasti jos musta kuollessani jotain hyödyllistä löytyy niin siitä vaan :) mitä mä niillä kuoltuani tekisin?

   Kertoo ehkä jotain, että aina missä vaan kun aloittaa keskustelun esim. tasa-arvosta, jenkit nousee aiheeksi! Seurailen tota "hallituksen kaatumista", ja se on surullista, miten siellä ihan oikeasti voidaan vieläkin elää menneillä vuosisadoilla. Obamacarehän muistuttaa aika paljon meidän Kelaa - voisitko ees kuvitella, että meillä olis jengi Kelaa vastaan?

   Sterilisaatiopointti multa jäikin tässä postauksessa, ihan karseeta ihmisoikeuksien tallomista! Suomikin on hyvä maa monella tapaa, mutta myös paska maa monella tapaa.

   Ootpas ihana, kiitos kommentista<3

   Poista
 9. Mulla pyörii lompakossa sekä Suomen että Brittien elinluovutuskortit. :P Ihan varalta, ettei sit tule väärinkäsityksiä. Käsittääkseni Jenkeissä sen elinluovuttaja-merkin saa ihan ajokorttiin. Kätsyä sinänsä.

  Totta hemmetissä tasa-arvosta keskustellessa tulee Jenkit mieleen, niillä kun se tasa-arvo on oikeasti melko paskalla tasolla. Tietty esimerkiksi Saudi-Arabiassa on vielä huonompi tilanne, mutta mun mielestä on myös tärkeää keskustella Jenkkilän epämääräisyyksistä, koska niitä ei monestikaan tuoda esille, kun keskitytään vain siihen viihdeteollisuuteen. Repesin kyllä hieman tälle saudiarabialaiselle sheikille, joka väitti autoilun vahingoittavan munasarjoja. :D Tietty varmaan kolaritilanteissa... Kauheeta ajatella, että jossakin maassa voidaan tällaista kusetusta heittää.

  Obamacare on mahtava idea, vielä kun jenkit ite näkis sen. Mutta kai se on liian sosialistinen niille. Niille redneckeille ja white trasheille. ;) Mutta siellä taas monessa osavaltiossa on sukupuolineutraali avioliittolaki, mistä Suomi voisi ottaa oppia ja vähän äkkiä. Ja ei, en osais kuvitella Suomea ilman Kelaa. Itsekin opintotukea nostan ja olen siitä ihan helvetin kiitollinen. Olisko sekin sitten eräänlainen ihmisoikeus? No Suomessa ainakin. :)

  VastaaPoista
 10. AIVAN ÄLYTTÖMÄN HYVIN KIRJOITETTU TEKSTI JA JOKA SANA NIIN TOTTA!! Asia joka osui eniten silmääni oli tuo raiskausasia, koska se koskettaa minua henkilökohtaisesti. Itse olin juurikin erittäin humalassa, jopa sammuneena ja tiedottomassa tilassa, mutta olin lähtenyt miehen mukaan joka vaikutti mukavalta harmittomalta ja siinä humalassa sokeasti todellakin uskoin että mies halusi vain auttaa minua pääsemään ystäväni luokse (mielestäni miehen mukaan lähteminen ei ole lupaus seksistä tai koskaan muutenkaan oikeuta raiskaukseen). Mies saattoi minut ystäväni ovelle mutta kukaan ei tullut avaamaan ja päätin jäädä odottamaan siihen, sanoin miehelle että hän voi lähteä kotiinsa tai jäädä odottamaan kanssani, miten vaan. Sammuin ja mies koki tilaisuutensa tulleen. Luulin olevani rohkea viedessäni asian oikeuteen asti poliisin saatua selville syyllisen, mutta oikeudessa miehen asianajaja haukkui minut rivienvälistä luetusti huoraksi ja helpoksi naiseksi joka vaan halusi saada huomiota mieheltä ja itse omalla käytäkselläni ajoin miehen tekemään tämän teon. Kuulemma itse kerjäsin tätä. Kuulemma myös se että aiemmin illalla olin kävellyt miehen kanssa käsi kädessä oli myös syy miksi teko oli täysin oikeutettu. Mies selvisi tietenkin tuomiotta niinkuin suomessa lähes kaikki raiskaajat ja saa jatkaa elämäänsä normaaliin tapaan. Toivon että asia edes vaivaa hänen omaatuntoaan, mutta taidan olla meistä se kumpi niistä unettomista öistä kärsii ja luottamuksesta miehiin. Tämä maa on välillä niin mätä..... taisin nyt eksyä lähes kokonaan aiheesta, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun jaoin tarinani. Pointtini tässä asiassa kuitenkin oli, että ilmeisesti mies on oikeutettu mihin vaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään oikeuta raiskaukseen, vaikka kuinka olisi kännissä lähtenyt mukaan baarista. Minkälainen ihminen edes haluaisi naida tiedotonta ihmistä?? Ei, vaikka kuinka olisi pitänyt kädestä, tanssinut tai pussaillut aiemmin. Ihan käsittämätöntä, että ihmisten on vaikea käsittää, että ei meinaa ei - ja jos nainen ei edes kykene sanomaan ei, se on automaattisesti ei.

   Kiitos että jaoit tarinasi, ja toivottavasti helpottaa päästä välillä puhumaan siitä! Oon pahoillani, mitä oot joutunut kokemaan, ja toivon että kyseinen persläpi saa vielä ansionsa mukaan!

   Poista
 11. Vielä lisätäkseni edelliseen kommenttiin ja tuohon ruotsissa tapahtuneeseen kamalaan joukkoraiskaukseen... myöa minulle sanottiin että mikset huutanut apua? Kun ilmeisesti pelkkä ei, ei riitä... ja koska en humalaltani ja järkytykseltäni saanut huudettua apua oli myös oikeuden mielestä oma vikani että näin kävi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisille on iskostunut käsitys, että naiset käyttää raiskaussyytöksiä aseena miehiä kohtaan. En kiellä, etteikö tämmösiä naisia olisi, varmasti on, mutta jumalauta, ei jokaista raiskaustapausta voi ensioletuksena pitää vain katkeruutena ja valheena! Ihan järkyttävää.

   Poista
 12. Mua huvitti toi kohta noista naisten ja miesten töistä. Ei siksi että se olis jotenki tyhmästi sanottu vaan aloin miettiä miten muut ihmiset näki mut mun ammatissa. Mä olen siis sähköasentaja ja työskentelin ennen mammalomaa sähköyhtiössä (tää tosin ei koskaan sano mitään kellekään, mutta siis kyseessä nimenomaan "iso sähkö" eli tolppa-apinointia, suunnittelua, kaapeliojia, vesikaapeleita yms) :D Lähes jokainen päivä töissä ollessani sain kuulla ihmisiltä sitä että "siis oletko sä _oikeesti_ sähköasentaja? eikö sua haittaa että sun työkaverit on pelkästään miehiä? OLETKO SÄ RASKAANA?!". Se oli hassua, musta oli kiva järkyttää ihmisiä naiseudellani, puhumattakaan siitä kun työtakin alta paljastuikin komea vauvamasu. :D

  VastaaPoista
 13. Ei liity tähän postaukseen, mutta pakko nyt sanoa että sun blogi on ihana! Aina odotan että koska tulee uusi postaus :D pidä lippu korkealla!

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä toi sun aiempi feministi teksti. Siistii et löytyy samankaltasii ajattelijoita. Ja viel se et uskalletaan sanoa ääneen! Ootko muuten kelannu liittyy johki feministiryhmään tms mitä noita nyt on. Ellet jo oo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ihan varma mitä kaikkia edes on :) lueskelen Tulvan sivujen blogiosiota välillä, mut en oo ehkä niin "järjestäytynyt" että liittyisin? Kerro parin nimi vaikka niin tsekkailen :)

   Poista
  2. En oo törmännyt vielä itsekään muihin mut ilmeisesti muistelin väärin tota kirjotellessani et niitä ois ollu muukin kuin Tulva, mut enpä löydäkään kun koetin googlettaa :o hitsi :D

   Poista
 15. Hei, postausehdotus! (vaikkei se tähän juttuun liitykkään) Olis kiva kuulla sun puhuvan italiaa/muita osaamias kieliä videopostauksen muodossa. Olis myös aika superia jos saisit vaikka siskos mukaan nii kuulis vähän keskusteluakin. Miltä kuulostaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavalta! Täytyy ehdottomasti toteuttaa, kunhan siskon kanssa ehtii :)

   Poista
 16. Iso peukku. Agreed, jälleen!

  VastaaPoista