Sofia the Seiskajulkkis

14.9.2013

Shirin huonetta raivatessani törmäsin vanhaan vihkoon ajalta, jolloin olin 16-vuotias (vuosi 2007), johon olin kirjoitellut ja liimaillut ja piirrellyt paljon muistoja siltä ajalta. Vihkosta bongasin myös pienen kokoelman esiintymisiäni lehdissä siltä vuodelta.

Kyllä, olen ollut kaksi kertaa Seiskassa. Nolo menneisyys paljastuu. En voi uskoa, että bloggaan tästä, mut hei, itselleen pitää osata nauraa! Siispä avaan nyt maailmalle yhden osan menneisyyttäni, jolle nauran vieläkin kippurassa.

Ensimmäinen Seiskan juttu on heinäkuun lopulta vuonna 2007. Olin silloisen poikaystäväni ja tämän siskon kanssa Tuurin Miljoonarockissa, ja käväisimme tietty Tuurin kauppakeskuksessa, josta bongattiin Matti Nykäsen fanikamaa myyvä koju, jossa herra itse oli myyjänä. Tää oli ihan liian hyvä läppä jättää käyttämättä, eli pakkohan se oli hypätä herran kanssa kuvaan. Alla todistusaineistot....


MÄ EN KESTÄ EN KESTÄ HAHAHHAHAHAH! Nolointa tässä jutussa on se, että mua tituleerataan Matin faniksi. Mutta siis - lähetin kuvan itse Seiskaan vinkkinä (huom. Seiskan tavoittama salaperäinen blondi), ja pyysin että naamani blurrattaisiin. Läppä tässä on, että mut kyllä ainakin kaikki tutut tunnisti. En tiedä saanko kertoa kuinka paljon vinkkipalkkio oli, mutta sain tästä tosiaan 16-vuotiaalle hyvin tuntuvan summan rahaa, vaikka alunperin kelasin päätyväni sellaiseksi pieneksi juoruksi josta saa sen muutaman kympin. Toisin kävi, ja päädyin kanteen. Kaipa se, että olin vasta 16, oli aika myyvää tavaraa!

Toinen juttu onkin ehkä vähän vakavamielisempi. Juttu julkaistiin Tammikuussa 2007, eli ajallisesti tää tapahtui ennen Nykäsjuttua. Olen nippa nappa 16v. Uutena vuonna 06-07 sama silloinen poikaystävä asui siskonsa kanssa omakotitalossa, ja olimme kaveriporukalla siellä juhlimassa. Meitä oli siis ihan kourallinen eikä kukaan ollut mitenkään superseipäät, ja eksän sisko oli kaverinsa luona melko lähellä. Jossain vaiheessa iltaa menin käymään vessassa, ja sieltä ulos astuessani ikkunan edessä oleva sohva oli tulessa ja se tarttui nopeasti verhoihin. Ryntäsin paniikissa olohuoneen puolelle ja kiljuin porukalle "TUOLLA PALAA TÄÄL ON TULIPALO", johon ensireaktio oli "just joo", kiljuin IHAN TOTTA ja kaikki ryntäsivät katsomaan paloa. Ihmiset alkoivat paniikissa keräämään tavaroita kasaan, mä nappasin vain kännykkäni ja takkini ja juoksin ulos, loput tuli perästä. Eksä ja sen kaveri sai pieniä palovammoja, kun yritti heittää mattoa liekkien päälle, mutta se levisi puutalossa mieletöntä vauhtia. Muutamassa minuutissa kaikki oli talosta ulkona, ja koko vessan ja sohvan puoleinen katto romahti alas. Veti aika hiljaiseksi, kun ymmärsin, että jos olisin ollut vessassa muutaman minuutin kauemmin, olisin jäänyt romahtavan katon alle enkä olisi ehtinyt varoittaa muita palosta. Soitettiin hätänumeroon, ja soitettiin uudestaan ja vielä kerran, ennen kuin melkein 30min myöhemmin paloautot tulivat - oltiin siis pienessä kunnassa, jonka VPK:n hälytyskeskus hälytti paikalle vasta meidän kolmannella soitolla, ja he olivat ekana paikalla. Aiemmilla soitoilla oli hälyttänyt kauempana olevan ison kunnan palokuntia. 15-vuotiaan stressinsietokyvyllä soittoni hätäkeskukseen meni jotakuinkin "EI HELVETTI TÄÄLLÄ PALAA EI VITTU EI EI TÄÄ PALAA" ennen kuin hätäkeskuksen tyyppi rauhoitteli mut ja sain selitettyä tilanteen.

Palokunta ja poliisit tulivat, ja minä ja eksä jäätiin poliisiautoon istumaan ja soittamaan eksän siskolle, joka ei uskonut sanaakaan ennen kuin tarvoin lumessa poliisin luo, joka selitti hänelle tilanteen. Talosta oli palanut yli puolet maan tasalle. Päästiin kaverille yöksi, ja jossain vaiheessa tajuttiin, ettei oltu katsottu, mihin eksän koira oli mennyt - mutta seuraavana päivänä, kun sisko kävi talolla katsomassa tuhoa, se juoksi läheisestä metsästä omistajansa luo. Se oli juossut ulos samalla ovenavauksella meidän kanssa ja sännännyt saman tien metsään, päätellen siitä että turkki ei ollut kärähtänyt ollenkaan.


Sensuroin naamat, koska en jutellut asianomaisten henkilöiden kanssa tästä postauksesta. Muistaakseni jutun Seiskaan ilmoitti joku eksän siskon kaveri, Seiska kun tekee näitä "autamme hädässä olevia"-juttuja ja vei heidät shoppailemaan vaatteita Itäkeskukseen.

Loppukevennyksenä vielä Rumbassa elokuussa 2005 ilmestynyt juttu (kronologisesti väärin päin siis koko postaus...), jossa käsiteltiin muistaakseni Bloodpitin ja Negativen sukulaissuhteita - Bloodpitin laulajahan on siis Negativen kitaristin pikkuveli. Hengailin aikoinani Bloodpitin fanifoorumilla, ja kommentoin siellä aihetta näköjään tarpeeksi hyvin, että Rumba lainasi mua juttuunsa. Olin siis 14-vuotias ja ah-niin-hauska.


Itsensä nolaaminen on välillä ihan kivaa! Mitäs noloa te voitte paljastaa mulle itsestänne tän postauksen kommentteihin?

16 kommenttia :

 1. Hahahahaahaha!!!:DD Mahti postaus! Mut kauhee toi tulipalojuttu:O Hui!
  Mun veli sai viimeviikolla 777€ palkkion ku laitto kuvan Mika Häkkisestä kun olivat samaan aikaan tykkimäes!:D Olin vaa et wtf melki 800€! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho!! Mä en ihan noin paljoo saanut, mut satasissa oltiin kumminkin :D täähän ois hyvä tienestilähde!

   Poista
  2. 777 euroo!!!!! :ooooooo OMGGGG. Mun ois TODELLAKIN pitänyt lähettää kuva siitä kun näin remu aaltosen ruotsin laival sillee et joku blondi minihameessa kiehnäs sen päällä laivan yökerhossa niin et se näytti panemiselta..... :D mä näppäsin siit tosiaan kuvankin mut se sit jäi lähettämättä. PERKELE :D

   Poista
  3. joo oikeesti sai 777e! En tosiaan uskonu mut se näytti todisteita siitä ja sit seiskassakin luki että "vinkkipalkkio 777e" :D Aika hurjaa! Voi ei sun ois todellakin pitäny laittaa se kuva jo seiskaan xD Nyt mun veli laitto kuvan Matti Nykäsestä ja sai 77e xD voi luoja mä nauroin, pitäsköhän sen jättää jo normityöt ja ruveta paparazziks. :DD

   Poista
 2. Toi matti juttu... :DDDDD

  ja hei siis mä MUISTAN ton tulipalojutun koska noihin aikoihin luin seiskaa aina kun sellasen jossain tuttavalla,kampaajalla tms kätösiini sain! Kauheeta tommoset tulipalot :(((((

  Mä en nyt tähän hätään mitään noloa keksi mutta viikon päästä sitten avaudun vaikka kaikista mun noloiluista :D hahah.

  Mutkin voi bongaa muuten pian yhdestä vauva ja perhe-elämään keskittyvästä julkaisusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, tulipalon syyks selvis lopulta rikkinäinen patteri, joka oli ihan siinä sohvan takana, se oli saanut sohvan kytemään ilmeisesti jo pariks tunniks ennenku liekit sytty :/ me hengailtiin olohuoneessa, ei takkahuoneessa, eli ei oltu huomattu kytemistäkään. Joo avaudu sit ;) uiii! Ilmota sit mistä niin käyn ostaa<3 mul on Demin vanha Vauva-lehden juttu kans tallessa! :D

   Poista
 3. Voi ei! :DD Mä en tiedä muista, mut mä nauroin kippurassa tolle vikalle jutulle, tai siis siinä olevalle tolle sun kirjottamalle uutisoidulle kommentille! :D haha, ihana.. Mut kauhee toi tulipalo kyl. :s Kamalaa ajatella et monen elämä (sut mukaanlukien) oli muutamasta minuutista kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi mieletön tuuri vaan siinä! :)

   Poista
 4. Mä muistan ton Matti-jutun ja tulipalon, vaikka olin niitten ilmestyessä ihan pentu vielä :D!! Mut kauhee toi tulipalojuttu :(

  VastaaPoista
 5. :DDD ahahahhaha ihan yliveto tuo Matti-juttu :DD

  VastaaPoista
 6. Mites olis julkkisbb? :P Siellähän kaikki on jostain seiskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitääki soittaa tuottajille :))

   Poista