Rakas 14-vuotias Sofia...

24.9.2013


Elämä ei ole niin perseestä kuin luulet. Nyt voi kaikki tuntua hirveän pahalta ja rankalta, mutta isompana lähinnä naurattaa, kun ajattelet niitä juttuja, jotka nyt tuntuvat maailman suurimmilta vääryyksiltä. Vanhempasi on hyviä tyyppejä, vaikka nyt ne pilaakin elämän koska en päässy Kiasman nurtsille hengaa viime pe!!1

Pidä kiinni siitä, että käyt paljon keikoilla, vaikka siitä tuleekin välillä riitaa vanhempien kanssa. Arvostat niitä muistoja isompana ja hymyilet miettiessäsi niitä. Ole just niin villi kuin haluatkin olla, koska jokainen kokemuksesi opettaa. Kun saat lapsen reilu parikymppisenä, huomaat, että oot ehtinyt jo kokea niin paljon, ettet koe missaavasi mitään vaikka siirrytkin perhearkeen nuorena.

Älä vihaa itseäsi niin paljon. Peilistä katsova tyttö on oikeesti ihan hyvä tyyppi, eikä yhtään niin läski ja ruma kuin luulet. Pidä kiinni haluistasi laihduttaa, mutta yrittäisit tehdä sen vähän terveemmin - älä sekoile ruoan kanssa yhtä paljon kuin nyt. Äläkä oksentele välillä, koska syömishäiriötä sulla ei ole, vaikka se tuntuiskin nyt olevan jotenkin tosi cool. Säästä meidät molemmat vuosien taistelulta itsetunnon kanssa, jooko?

Lopeta kamalien asioiden romantisoiminen. Masennus, viiltely, itsemurha, syömishäiriöt, angsti... mikään näistä ei ole traagisen kaunista tai runollista, vaikka nyt luuletkin niin. Et ole mitenkään erityinen lumihiutale, koska olet surullinen. Jos ymmärtäisit sen ajoissa ja lopettaisit pessimistisen ajattelutapasi, löytäisit elämän hyvän puolen vähän nopeammin.


Kuse ysiluokka, ja mene kympille, koska saat sieltä pari kaveria, jotka on edelleen kaikista rakkaimpien joukossa. Mene lukioon, koska sieltä saat samanlaisia. Kaadu kännissä ja pasko nivelsiteesi, koska sillä missaat työpaikan ja päädyt mäkkäriin, jossa tapaat elämäsi miehen. Kuse ysiluokka, koska se johtaa kommelluksien kautta avioliittoon.

Pidä kiinni ystävistä. Pidä yhteyttä, älä suutu niin turhista asioista ja kun sovitte, että tapaatte, tavatkaa myös. Jos se toinen osapuoli ei soitakaan, soita sinä. On helpompaa ajautua erilleen kuin ylläpitää ystävyyttä, mut kumpikohan on palkitsevampaa?

Panosta opiskeluun vähän enemmän, kun pääset lukioon. Keskivertopaperit lukematta on tietty ihan jees suoritus, mutta tulevaisuuden kannalta tässä maassa niillä ei ikävä kyllä paljoa tee.

Pidä enemmän kiinni itsestäsi. Lopeta tuhoon tuomittu suhde ajoissa ja aiemmin äläkä aina tingi omasta onnellisuudestasi, koska pelkäät jääväsi yksin. Löydät vähän isompana Sen Oikean, vaikka nuoruuden ihastukset voikin tuntua tosi isoilta jutuilta.

Kirjoita enemmän. Naura ja hymyile enemmän. Rakasta itseäsi enemmän.

26 kommenttia :

 1. Osaat kirjoittaa ihan tosi hyvin Sofia!! :)
  Sun blogi on niin ihana :)

  VastaaPoista
 2. ps älä käytä pikkusiskoasi puruleluna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyh, kasvatin sulle vaa relkärankaa ;)

   .... :DDDD sori pupu<3

   Poista
 3. Voi nostalgiaa! Noi tollaset vähän tärähtäneet kuvat tais olla aika cool vuonna ´05. Itelläkin löytyy jokunen. :D

  VastaaPoista
 4. Ihana! Osa kuvia on yhtä dramaattisen olosia ku Nancy Spungenin kuvat! :D Ja vitsi oot muuttunut... vaan paremmaksi postaus postaukselta! Luvs. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin(/olen) kova Nancy-fani, eli ihan tahallista taas! Kiitos ihana<3

   Poista
 5. haha ihana! :') ihan mahtava postaus!

  VastaaPoista
 6. MIten sä osaatkaan tehä noita bannereita :o wow tee mullekki xp !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmonen on tosi iisi tehdä! :) ja voin hei tehdäkin, laita mulle mailii :) sofiabenigni@hotmail.com

   Poista
 7. "älä tingi omasta onnellisuudestasi, koska pelkäät jääväsi yksin"
  tuo on hyvä neuvo kaikenikäisille tytöille/naisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Sitä näkee ympärilläänkin joskus, että ihmiset on oikeesti ihan paskoissa suhteissa koska ei vaan tykkää olla yksin. Tietenkin ulkopuolisena ei voi tietää kaikkea mut kyllä mun mielestä nää tyypit, jotka ei ikinä keksi mitään positiivista sanottavaa kumppanistaan ja nillittää vaan aina miten perseestä ne on, vois miettiä kahdesti et onkohan siinä suhteessa sit järkeä :D

   Poista
 8. Aivan tosi pysäyttävä ja mielettömän ihana teksti :o pisti kyl mietttii kaikkee.. Kirjotat ihanatsi ja sun blogiis on aina ihana lukee <33

  VastaaPoista