Irresponsible Hate Anthem

10.9.2013

Vihdoinkin tää päivä tuli, tätä on odotettu! Vuoden tauon jälkeen pääsin viimein hakkauttamaan vähän mustetta ihooni. Selkokielellä kävin siis ottamassa tatuoinnin, kuudennen sellaisen. Tatskakuumehan on kova jatkuvasti, ja suunnitelmia kasaantuu koko ajan vaan isommaksi pinoksi. Valittelin Nicolle joskus kesän alussa sitä, miten kaliita tatskat on, ja Nico ehdotti, että varaan ajan mahdollisimman pitkälle, niin voidaan säästää siihen. Innoissani varasin ajan lokakuulle, ja aikaistin sen syyskuulle.

Paikaksi valikoitui Tattoo Nation Tuusula, jossa en ole aiemmin käynyt - mutta se on Veeran huudeilla eli Tuusulassa, ja Veera kävi sielä tatuoitavana vähän aikaa sitten. Tarkastelin tatskapaikan kuvagalleriaa Facebookissa ja tulin siihen tulokseen, että paikan artisti, Emma, on ehdottomasti tarpeeksi lahjakas toteuttamaan yhden kuvan, jota olen himoinnut jo pitkään. Aina tatuointipaikkaa ja -taiteilijaa valitessa täytyy olla tarkkana minne menee. Pitää katsella portfolio läpi (ja varmistaa, että se on aito), yrittää etsiä jengiä jotka olisi siellä käyneet, ja valita juuri se artisti, jonka hakattavaksi haluaa. Puskaradionani toimi nyt vain Veera, mutta Veeran positiivisten kokemuksien ja gallerian jälkeen uskalsin luottaa käsivarteni Emman hoivaan.

Ovella meidät vastaanotti siis Emma, yksi mukavimpia koskaan tapaamiani tatuointitaiteilijoita, joka omasi juuri sen kaipaamaani "tatuoijan hellyyden" - mulla on alhainen kipukynnys ja huono kivunsietokyky, ja se näkyy tatskaa ottaessa. Kitisen, vaikeroin, nillitän, valitan, puren hampaita yhteen, yritän keskittyä johonkin muuhun (älypuhelimet on maailman paras keksintö), suljen silmät ja toivon että se olisi jo ohi. Tatuoinnin kipuhan on tosi yksilöllistä, ja tunnen paljon ihmisiä joita se ei satu oikeastaan ollenkaan, mutta mä kuulun tietenkin näihin janareihin, jotka tuskissaan kiemurtelee aina neulan alla. Jotkut tatuoijat eivät välitä asiakkaan henkilökohtaisesta kipukynnyksestä, mutta Emma osasi pyyhkiä tatuoitavaa aluetta hellästi, antaa muutaman pidemmän tauon, pitää pikkutaukoja välissä jos valitukseni koveni, ja muistutti koko ajan "hengitä". Kerran aiemmin oon ollut sellaisen henkilön tatuoitavana, joka pyyhki sillä hemmetin talouspaperilla niin kovaa, että se sattui enemmän kuin itse tatuoinnin tekeminen.

Eela hengaili kiltisti mukana, ja nukkui välillä päikkärit aulan ruumisarkun vierellä.
Haha, ilmekollaasia...

Oikeaan käsivarteeni tuli siis Marilyn Manson kasvot. Kaikista tatuointiunelmistani tämä on tällä hetkellä pitkäkestoisin, ja vähän isompi, muttei valtava, eli arvelin hintahaarukan olevan ihan jees. Miksi siis Manson, ja miksi juuri tämä kuva?

Manson on pitkäaikaisin musiikkirakkauteni. Muistan yhä, kuinka ensi kertaa näin Mansonin musavideon - ikäni oli silloin vielä yksinumeroinen, ja rakastuin ensisilmäyksellä. Jokin herran musiikissa ja olemuksessa vaan kiehtoi, ja vuosien varrella rakkaus on koko ajan vain kasvanut. Aluksi se oli ihanaa, koska se oli pelottavaa - sitten teininä se oli ihanaa, koska se oli ah-niin-kapinallista ja angstista - nyt aikuisiällä se on ihanaa, koska mielestäni tyyppi sattuu olemaan musiikillinen nero. Kirjojen ja haastattelujen perusteella Mansonista on muodostunut päähäni kuva uskomattoman älykkäästä miehestä, jonka kanssa moni maailmankatsoumuksellinen näkökantani osuu yksiin. Mulle on muodostunut rankasti jalustalle nostava ja kunnioittava asenne häntä kohtaan. Jos pitäisi nimetä idolini, se olisi hän. Jos koskaan ottaisin ihooni kenenkään naamaa, niin nimenomaan Marilyn Mansonin, eli Brian Warnerin.

Niin, miksi juuri tämä kuva? Mansonhan tunnetusti muuttaa tyyliään aika usein (aika lailla albumien perässä), ja mietin pitkään, minkänäköisen Mansonin haluaisin ihooni. Päädyin tähän kuvaan, koska se on lempilevyni Holy Woodin aikakauden Manson. Nyt tatuointi yhdistää sekä loppumattoman rakkauteni itse miekkoseen, että juuri siihen kyseiseen albumiin.

Käsivarressa hääpäivänä otettu ikuisuusmerkki piti tietenkin säilyttää, mutta halusin kuvien sopivan jotenkin yhteen. Heitin, että ehkä se voisi olla vähän niinkuin rusetti, ja Emma kekkasi heti mielikuvani. Alkuperäisessä kuvassa Mansonilla tosiaan on nahkainen kolmiokauluri, jonka halusin säilyttää - ikuisuusmerkki jätettiin sen keskelle. Se oli vähän rupsahtanut, ja sitä vähän korjattiin myös, vaikka ei ole edes tuolla tehty.

Kolmisen tuntia tässä meni, ja hintaa tuli 250€.

Juuri valmistuneena, punertavana, verisenä ja turvonneena.

Olen niin tyytyväinen lopputulokseen! Tatuointi on realistinen, kuin kopio alkuperäiskuvasta, kasvot saatiin kelmeiksi ilman huonosti pysyvän valkoisen musteen käyttöä ja se on upea. Tässä tatskassa oli ensisijaisen tärkeää, että jälki on hyvää, koska en pelkästään korista tällä itseäni, vaan kunnioitan myös kuvan henkilöä. Menen ehdottomasti uudestaan tänne tatuoitavaksi!

Bloggaaja sai pienen alennuksen tatuoinnista blogipostausta vastaan, mutta vakuuttaa joka sanan olevan totta. Tatuoinnit on sen verta iso päätös, etten koskaan kehuisi paikkaa, joka ei tee ammattimaista jälkeä. Linkkien klikkailusta jne. bloggaaja ei hyödy mitenkään.

16 kommenttia :

 1. Oh wau!!!!!:)todella upee!

  Mulla on kans samas kohtaa tatska ja mä nautin siitä kun sitä tehtiin, se tuntui lähinnä kuin joku kutittaisi, paitsi et varjostaminen ja väritys kyl vähän tuntui mut ei pahasti!:D Niin sitä vaan ollaan erilaisii! Ja mun tatuoija oli niin hiekkane ko olla ja voi. Kuvia ei saanu ottaa ja se ei tyyliin puhunu mulle koko aikana mitään, muris vaan :D vähän itteensä täynnä,kö,ko.... Silti oon aina käyny sillä samalla, kun se osaa kuitenki tehä!:D Hih. Mut todella upee tatska ja rohkea veto, onneksi täysin onnistunut!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vaan on! :D Kylkitatskaa usein sanotaan kivuliaimmaksi, mut kaveri sano että se vaan kutitti :D kipukynnykset on niin erilaiset! Joiltain tatskaajilta kyllä puuttuu sosiaaliset taidot :'D

   Poista
 2. Oma mielipide :) kuva on omaan makuuni pelottavan oloinen (toivottavasti ymmärrät)
  Itse en ihooni laittaisi mitään,ne on kuitenkin koko elämän ja kiva,jos alkaa kaduttaa :(
  Mut hyvä jos sä tykkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tahansa tatska voi alkaa kaduttamaan :)

   Poista
 3. hei wau ja kiitos tästä postauksesta! Oon ite yrittänyt pitkään etsiä taitavaa muotokuvatatuoijaa, tuoltapa taitaa löytyä kyseinen artisti ;)

  VastaaPoista
 4. Iiik mulla lentää perhosia masussa, mul on 15.10 aika!!! Tulee sivureiden kokonen leima ja maksaa 300 iik iik oon ihan jännittyny :D mullakin on tosi matala kipukynnys ääh apuaaaa

  Tää on niin makee tää sun Mansoni! Oot ihan rebel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hölmö :D hyvin se menee! Lihaisa kohta niin sattuu salee vähemmän! ♥

   Poista
  2. ....lihaisa... :DDDDDD enpä ny tiiä! Saattaa olla että hyllyy aika kovin tatuoitaessa!

   Poista
  3. Hahah tajusit kyl varmasti! :DDD siis että esim. tähän käsivarteen tai reiteen sattuu loogisesti vähemmän ku vaik niskaan tai jalkapöytään jossa on luiden päällä vaan nahkaa :D haha<3

   Poista
 5. Toi on niin sairaan siisti! Upeeta työtä tatuoijalta :)

  Mulla olis tarkotus ens vuoden alussa kans käydä ottaa eka tatuointi, osaatko suositella mitään tatuointipaikkaa Helsingissä? Tai onko mitään sellasta mihin ei ainakaan kannata mennä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua :D no tätä Tuusulan tatuoijaa voisin suositella, ja tosiaan Duck's Tattoo itiksessä ja Liskogalleria hakaniemessä on paikkoja, joista mulla ja tutuiltani on vaan hyviä kokemuksia :) ja Mitzu, joka on nykyään HelsINKissä, on mahtava, se teki ton mun selän lohikäärmeen aikoinaan Ducksissa. Oon kuullu jotain kauhutarinoita tietyistä paikoista ja en oo ite käyny siellä, mut joskus jengi myös hoitaa kuviaan huonosti ja sit syyttää tatskaajaa :D tosiaan kantsii selata taiteilijan portfoliota, joillain on netissä ja joillain siel tatskaliikkeessä :) suurimmassa osaa mestoja isommista tatskoista pitää maksaa etukäteismaksu, eli paikan päällä pitää varata, eli näät portfoliot siellä :)

   Poista
 6. heeei tää ei liity nyt tähän postaukseen mutta opaljonko oot saanu painoa tiputettua nyt kun aloitit terveelliset elämäntavat synnytyksen jälkeen:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en itte asiassa oo varma nyt, koska vaa'asta on ollu kauan patterit loppu enkä oo saanu aikaseks ostaa uutta :D mut sen kuulemma huomaa, ja päälle mahtuu kuteita jotka ei oo aikoihin mahtunu päälle :) lihasmassaa on tullu aika paljon. Nyt tuoreen tatskan kaa en saa hikoilla muutamaan päivään-viikkoon, mut sit lähtee taas :)

   Poista