Hiusten vaalennus C-vitamiinilla

3.9.2013

Nyt on pyörinyt jonkin verran blogeissa hiusten vaalentaminen vähän hiusystävällisemmin kuin värinpoistoilla, ja vähän lompakkoystävällisemmin kuin kampaamon ikuisuuden kestävällä raidoitusprojektilla, eli C-vitamiinilla. Veera kokeili tätä vähän aikaa sitten, ja päätin että pakkohan munkin sitten on vihdoin viimein kokeilla. 

Mä en siis ole nähnyt omaa hiusväriäni, paitsi juurikasvuna, vuoden 2004 jälkeen, kun 13-vuotiaana istuin kampaamotuoliin ja pyysin mustaa tukkaa, jossa on pinkit latvat. Kampaaja teki ruskean tukan ja oranssit latvat - enkä oo vieläkään varma tekikö sen siksi, että itse oli pelle eikä halunnut toteuttaa mun toiveita, vai oliko faija vihjannut että ei mitään liian radikaalia. Reagoin tähän kuitenkin sillä kuuluisalla teinien kapinalla, ostin mustan hiusväripaketin, värjäsin hiukset mustiksi ja leikkasin olkapäille ulottuvat kiharani alle leuan. En ole sen jälkeen käynyt kampaajalla, enkä omaa väriäni nähnyt, mutta se on sellainen kullanruskea, tosin juurikasvu näyttää nykyään lähinnä maantienharmaalta. Eikö ookkin ihanaa, että neljästä siskosta kaikki paitsi minä peri tummat hiukset ja aina ruskettuneen näköisen ihon?

Nyt, melkein 10v värjäysrupeaman jälkeen, oon alkanut olemaan lopen uupunut tähän. Leikkaan ja värjään hiukset itse kotona, koska mun mielestä on ihan naurettavaa että kampaamot ottaa useita satasia leikkauksesta ja värjäyksestä, ja oon aina ollut tyytyväinen lopputulokseen - mutten jaksa enää koko ajan olla värjäilemässä ja miettimässä juurikasvua. Jo kaaaauan kytenyt suunnitelma päästä takaisin vaaleaksi on nyt vihdoin aloitettu, hidas ja kivinen tie alkakoon! Mulla on punapigmenttiä päässä niin älyttömästi, että pelkään että tässä menee pieni ikuisuus - mutta eipä tässä kiire olekaan.

Netistä löytyy monenmoista erilaista ohjetta, mut tässä mun ohjeeni, jotka ainakin täällä toimi!


Ostin näitä C-vitamiineja, 100kpl maksoi ~7€. Yhdelle värjäyskerralle käytin n. 30, ja iskin ne pussiin. Jälkiviisana muuten neuvon, että ette laita näihin hedelmäpusseihin, koska ne hajoaa helposti, vaan ihan perus muovikassiin, joita parillakymmenellä sentillä kaupan kassoilta saa. Pillerit pussiin, ja vasaralla hakataan, kunnes ne on on jauhetta.


Jauhe kaadetaan sekoitusastiaan, ja siihen sekoitetaan shampoota, kunnes sitä on riitävästi hiusten pituuteen nähden. Mä jätin aika paksuksi omani, ensi kerralla lisään joko lorauksen vettä tai vähän enemmän shampoota, että leviää paremmin. Riitti kuitenkin onneks koko päähän!


Vasemmalla mun mielestä alkutilannetta parhaiten kuvaava kuva. Mulla oli siis tummanruskea/mustanruskea tukka, johon ehti kasvaa ~2cm juurikasvu, ja jossa on "köyhän naisen liukuvärjäys" - eli latvani oli punaruskeat, koska tumma hiusväri loppui kesken. Liukuva väri molemmissa päissä, siis. Soosi päähän, ja reipas tunti odottelemaan!


Ja lopputulos, hiukset just harjattuina ja omistaja just heränneenä! Kyllähän se aika paljon vaaleni, mutta selkeästi kävi niinkuin vähän pelkäsinkin - latvat ja juuret vaaleni enemmän kuin tummin osa, ja päähän jäi tollainen pieni tummempi osio keskivaiheille. Onneks se kuitenkin aika hyvin sulautuu, ja tässä oli tosiaan vasta ensimmäinen vaalennus! Ainakin Veera sanoi, että tokalla kerralla vaaleni huomattavasti paremmin kuin ekalla. Punapigmenttini paistaa nyt läpi aika urakalla, olen siis tämmönen punertavanruskea hetken aikaa.


Vielä vertailukuva.

C-vitamiinivaalennuksesta usein varoitellaan, että se kuivattaa hiuksia, mutta itse en tätä ilmiötä kokenut koska laitoin hiuksiini pesun jälkeen Moroccanoilia, jota siis Fanny mulle aikoinaan kehui maasta taivaisiin, mut jota en sen hinnan vuoksi lähtenyt ostelemaan. Sitä löytyi kuitenkin Grouponista isolla alella jokin aika sitten, ja tilasin kaksi putelia kotiin, ja voin kyllä sanoa, että se ois sen kalliimmankin hinnan arvoista litkua. Mun tukka ei oo koskaan ollut yhtä pehmeä kuin nyt oilia siihen laittaneena, ihan mieletöntä! Sillähän on monta eri käyttötapaa, mä olen itse käyttänyt sitä vain tehohoitona levittämällä sitä pyyhekuiviin hiuksiin aina suihkun jälkeen, mutta sitä voi sipaista hiuksiin myös sitten, kun on jo laittanut hiukset valmiiksi rientoja varten, ja siloittaa sillä katkenneita ja karkailevia suortuvia.

Koska hiukseni ei tästä kärsineet, ja nappeja riittää vielä kahteen värjäyskertaan, sotken toisen sörsselin varmaan mahd pian, ja sitten vielä kolmannen. Jos tällä keinoilla sais tarpeeksi asteita pois, niin sitten vois katsoa tarvitseeko seuraavaksi värinpoiston, vaalennusvärin vai kenties pelkkää hopeashampoota. Ihanaa ajatella, että tää on viimeinen rupeama, ja sitten ei tarvii kuin ehkä välillä sävytellä!

34 kommenttia :

  1. Ne vaaleni oikeesti hyvin! Oon ollu tosi epäileväinen asian suhteen mut näköjään toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :) eikä vaalentunu sillee niinku aina värinpoistolla, et juuri on ihan vitivalkonen ja lopputukka kusenkeltanen :D

      Poista
  2. mulla on nyt c-vitamiinit päässä :D katsotaan miten käy! Ja oi että vaaleni kyllä hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :D toivotaan et sielläkin vaalenee!

      Poista
  3. Kannattaa ton Moroccanoilin sijaan ostaa puhdasta argan-öljyä. Se on ton Moroccanoilin "hoitava" ainesosa ja argan-öljyn lisäks Moroccanoilissa on silikoneja ja hajusteita. Ite en ainakaan tykkää liottaa tukkaani liian paljon silikonissa. Ite ostin 100% argan-öljyä Ruohonjuuresta 100ml pullon alle 20 eurolla. Kannattaa lukea esim. tämä http://myfashionchronicles.com/2013/03/14/argan-oil-vs-moroccan-oil/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pitää lukaista :) en tiennykkään tätä!

      Poista
    2. Se pullo onkin vaan 50ml, eli litrahintaa tolle tulee aivan tajuttomasti mutta on kyllä riittoisaa ja hyvää. :)

      Poista
  4. Millasta shamppoota käytit? Tai millaista tuohon voi käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsittääkseni mitä vaan "normaalia" shampoota? Käytin muistaakseni jotain ihan perus markettishampoota, L'Orealin :)

      Poista
  5. Meiltä löytyi kaapista multivita ascorbin 500mg c vitamiini purkki. (50kpl purkki ja avaamaton)
    Onko tää kans toimiva kun sulla näköjään on eri pillereitä :D?
    - Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kai? :D mä oon käsittäny et kuhan on C-vitamiinia tai sit sitä apteekista ostettavaa askorbiinihappojauhetta niin toimii :)

      Poista
  6. Oon värjänny kestovärjäyksellä hiuksia jo jonkin aikaa mustanruskealla, ja ne on ny vähä haalistunu ja juurikasvuaki on jo pari cm. Mitä luuleet, saanko vaalennettua mun kuontaloa tällä keinolla? :D haluisin todella paljon tuhkanvaaleat/maantienharmaat hiukset mahdollisimman pian, enkä jaksa/lompakko ei salli käydä kampaajalla laitattamassa raitoja :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo ammattilainen eli ikävä kyllä en osaa varmasti sanoo, mut kokeile ihmeessä! :) Mun käsittääkseni riippuu hiuslaadusta kuinka hyvin tää vaalentaa vai vaalentaako ollenkaan, koklaamalla näkee :) Tuu sit kertomaan miten meni!

      Poista
    2. jees :) vaalensin niitä eilen ja kyllä ne vaaleni hiukan :D luonnonvalossa näkee selkeän eron.
      Kauanko mun kannattais pitää sitä väliä siinä vaalennuksessa? Viikko?

      Poista
    3. Kato mitä hiukset tykkää, mulla ainakin kuivatti vähän mut jos hiukset on ok niin kai sitä voi värjää päivän tai parinkin tauolla :)

      Poista
  7. Pystyykö värjäykseen käyttämään eri vitamiineja ? Esim B tai D ? Tosi kiva lopputulos! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo ihan ammattilainen eli en mee vannomaan, mut käsittääkseni se on vaan toi askorbiinihappo joka vaalentaa eli C-vitamiini :)

      Poista
  8. Hei, mitä luulet, kuinka paljon vaalenee tällaisista hieman punertavista/aika lailla saman värisistä kun toi sun lopputulos oli?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaamalla selviää! :) mä en ikävä kyllä oikeen osaa kertoo, mut aika hyvin tällä lähtee.

      Poista
  9. voiskohan tolla poistaa vanhaa punertavaa henna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että poistaa värin, mut kokeilemalla saa varman vastauksen :)

      Poista
  10. Jos kampaamohinnat ovat mielestäsi naurettavia niin kannattaisi myös miettiä mistä ne kampaamo hinnat koostuu eli todellakaan se satanen ei päädy suurinkaan osa kampaajalle kun otetaa eka pois 24% alv ja sen jälkeen ainekustannukset ja muut kulut (kampaamo pitäminen ei ole ilmaista). Ja ottaen huomioon vielä ajan käytön mitä yleensä menee ainakin se kaksi tuntia hiuksista riippuen jos värjätään ja leikataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kampaamoalasta paljoa, sen myönnän, mut miten sitten esim. opiskelijakampaamot ja vastaavat halvemmat paikat pysyy pystyssä, kun ei ota montaa sataa värjäyksestä ja leikkauksesta?

      En siis väitä että se kaikki ois ihan turhaa rahaa, mut tottakai se tuntuu älyttömältä summalta laittaa hiuksiinsa.

      Poista
    2. Tarkoitatko opiskelijakampaampolla kouluissa olevia kampaamoita? Niitä ei tosiaan pyöritetä pelkästään, niillä rahoilla, mitä opiskelijat ehtii painaa duunia. Valtiohan ne koulut kustantaa :D Montaa sataa on muutenkin vähä liioittelua...

      Poista
    3. En, stadissa on(oli?) ihan kampaamoliike jossa oli opiskelijoita ja hinnat siksi alhaisia :) ja eihän ole, helposti menee 200-300e jos leikkaa ja värjää pitkää tukkaa?

      Poista
    4. Niille opiskelijoille ei makseta palkkaa, mikä mahdollistaa edullisemmat hinnat. Jos työntekijän palkka on reilu 11€ tunnissa, pitää kassaan kilahtaa n. 30€/h + alv 24%, jotta kustannettaisi pelkät palkkauskulut. Sama pätee yrittäjään. Tähän päälle pitäisi katetta jäädä vielä liiketilan vuokraan, sähköön, veteen, aineisiin, maksupäätteeseen ja pankkikuluihin, wc-paperiin, asiakaslehtiin, joka ikinen asia, mitä kampaamossa on, maksaa! Lisäksi asiakkaita ei ole 24/7, joten tyhJienkin tuntien palkkakulut pitää kustantaa jollain... Keskimäärin kampaamoyrittäjän kassavirrasta jää 20-25% palkkaan, josta sitten vielä maksetaan henkilökohtaiset tuloverot ja lomailut, lomapalkkahan on työntekijän yksinoikeus ;)

      Poista
    5. Apua :------D tottakai se raha menee johonkin mut ei muuta sitä että on mun mielestä silti kallista :'DD

      Poista
  11. Mitä luulet vaalentaako tuo värjäämätöntä perus "vaaleaa" tukkaa vai tekeekö mitään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tosiaan en oo ammattilainen ja käsittääkseni riippuu hiuslaadusta vaalentaako tää, mut kokeilemallahan se selviää! :)

      Poista
  12. Laitoitko ton c vitamiini jutskan sun päähäs märkiin vai kuiviin hiuksiin ja kauan annoit sen vaikuttaa?:)

    VastaaPoista
  13. Mulla tää ei meinannut toimia! Mitä shampoota käytit? Mennyt jo n. 600 tablettia ja 4 purkkia shampoota eikö tunnu punanen väri lähtevän päästä millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallista shampoota! Kuulin joo ettei kaikilla välttämättä pure hiuksiin, enkä tiiä toimiiko punapigmentin poistajana :o

      Poista
  14. On niin ihana punainen, että! Itellä maantienharmaa (nuorempana vaalea) ja kokeilen, jos tällä sais sen oman, piilossa olevan punaisen näkyviin.

    VastaaPoista