Barbie Girl

7.5.2013

Postauksessa puhutaan tietoisesti stereotyyppisistä tilanteista ja ihmisistä - "ei kaikki ajattele noin" ja "tää on yleistystä!!!!1"-tyyppisiä kommentteja ei siis tarvitse jättää. Tiedostan yleistäväni.

On sinänsä tosi hienoa, että miehet hehkuttaa luonnollisen kauneuden perään. Että he sanovat, että nainen on kauneimmillaan ilman meikkiä, että naiset pilaa itsensä karseilla pakkelimäärillä. Vaikka mun mielestä jokaisella pitäisi olla oikeus tunkea naamaansa just niin paljon pakkelia kuin haluaa ilman muiden arvostelua, on tietyllä tavalla positiivista miehiltä tuoda esille, ettei naisten tarvitsisi nähdä niin paljon vaivaa ulkonäkönsä eteen ollakseen haluttavia. Tässä on kuitenkin yksi mutta. Suurimman osan ajasta, kun miehet kehuu naista luonnonkauniiksi, naisella on kuin onkin meikkiä naamassa. Luonnollisen meikin väsääminen voi helposti viedä paljon enemmän aikaa kuin rankan bilemeikin tekeminen, ja naisella on oikeasti naamassa reippaasti pakkelia, mutta näyttää meikittömältä. Näitä naisia miehet kehuu maasta taivaisiin, miten luonnonkauniita he onkaan ja ihan ilman meikkiä! Ja kun samat miehet näkee naisen, joka on oikeasti täysin ilman meikkiä, reaktio onkin "Onko sulla darra? Ootko kipeänä? Näytät tosi sairaalta!" Alla pari julkkisesimerkkiä kasvoista, joissa on reippaasti pakkelia, mut joita miehet kehuisi ah niin ihanan luonnonkauniiksi...

xxx
Jostain syystä miesten on myös hankala käsittää naisten rintoja. Mulla ei ole henkilökohtaista kokemusta silareista, eli puhun nyt ihan vain aidoista rinnoista. Rintojahan on kaikenkokoisia, -muotoisia, -näköisiä ja varmaan myös -makuisia. Nännit on kaikki eri näköisiä, on ylöspäin sojottavia, on isoja nänninpihoja, on piskuisia nänninpihoja, on pieniä nännejä, isoja nännejä, ryppyisiä nännejä, lävistettyjä nännejä, nännejä nännejä kaikkialla. Kahden eri naisen rinnat, jotka on samaa kuppikokoa, voi olla ihan eri näköiset ja muotoiset. Yhden naisen B-kuppi voi olla pyöreä ja täyteläinen, toisen suippo ja "kolmiomainen". Mitä isommat rinnat luonnostaan ovat, sitä todenäköisemmin ne jonkin verran roikkuvat. Rintojen roikkuminen ei tarkoita sitä, että rinnat riippuu navan kohdalla, vaikka moni niin näyttääkin uskovan. Vähänkään isommat rinnat ei luonnollisina näytä siltä, kuin miehet ehkä haluaisivat - nännit ei sojota avaruuteen, tissit ei puristu luonnostaan yhteen ja muodosta supertiukkaa tissivakoa. Mutta se ei tarkoita, että ne näyttää automaattisesti mummoriippareilta tai patalapuilta. On olemassa välimaastoja - yhtä paljon kuin on olemassa rintoja. Rintojen muotoon ja kokoon voi aikuttaa paljon jo pelkästään rintaliivien mallia vaihtamalla. Tietynlaiset rintaliivit tekee rinnoista jopa pari kuppikokoa isomman näköiset, täyteläisemmän oloiset, pyöreämmän näköiset ja puristaa rinnat yhteen niin, että se kuuluisa tiukka tissivako ilmestyy. Naisilla on myös lukemattomia muita keinoja. Esimerkiksi sitomalla rintaliivien olkaimet takaa kiinni toisiinsa rintoja saa nostettua ja puristettua entisestään, pitämällä kaksia rintaliivejä päällekkäin efektiä voi taas lisätä. Mulla kasvoi rinnat omasta C-kupistani nyt raskaana E-kuppiin, ja mukavuuden vuoksi oon jo pari kuukautta käyttänyt vaan kaarituettomia imetysliivejä. Jos joku ihmettelee, miten rinnat näyttää nyt erilaiselta kuin jossain biletyskuvissa push-upeissa, kannattaa tutkia vähän näitä naisten tissihuijaustapoja! Jenna Marbles teki videon, jossa esittelee urheilurintsikoiden ja normaalirintaliivien eron, katso se täällä. Alla on erittäin hyvä esimerkki rintaliivien voimasta - tässä jutussa tyttö esittelee, miten ison eron voi saada aikaan oikeilla liiveillä. Ero on valtava! (Pun intended...)

x

Esimerkkejä on lukemattomia muitakin. Siis siitä, miten naiset huijaa ulkonäköään keinoin, jotka eivät ole pysyviä - eli jotka miehet jossain vaiheessa huomaavat. On ripsienpidennyksiä, hiustenpidennyksiä, purkkirusketusta, solkussa ravaamista, rakennekynsiä ja vaikka mitä. Kaikki mainitut ja tästä postauksesta unohtuneet vastaavat ei ole pysyviä keinoja - rintaliivit otetaan pois, pidennykset poistetaan, rusketus karisee ja meikit pestään. Naisilla on lukemattomia keinoja vähän huijata ja tehdä itsestään todella eri näköisiä kuin oikeasti ovat. Meikillä voi saada koko kasvojensa luuston näyttämään erilaiselta. Nyky-yhteiskunnassa ulkonäkö on koko ajan vaan enemmän huomion keskipisteenä, ja ihmisille iskostetaan jo pienenä päähän se, miten tärkeää on olla kaunis. Ulkonäköpaineita ei koe pelkästään tytöt, myös pojille sysätään valtavia paineita siitä, minkälainen pitää olla ollakseen miehinen mies, ja nykyään ihannemies ei olekaan enää sellainen "äijä" jonka ei tarvitse nähdä vaivaa ulkonäköstä eteen, vaan myös miehen vaatetusta, hiuksia, ihon kuntoa ja yleistä olemusta arvostellaan kovin sanakääntein. Molemmat sukupuolet kokee pienestä asti kovia paineita sopia tietynlaiseen muottiin, koska ihmisarvoa mitataan kauneudella. Mutta nyt en ala puhumaan siitä.

x, x, x


Mikä siis oli tän postauksen perimmäinen pointti? En tuomitse mitään tässä mainittuja kaunistautumiskeinoja. Oon ite käyttänyt meikkiä enemmän tai vähemmän päivittäin 12-vuotiaasta asti. Jos en olisi niin pihi kauneudenhoidon suhteen, olisi mullakin ripsien- ja hiustenpidennykset. Oman luonnollisen hiusvärini olen nähnyt viimeksi 13-vuotiaana. Mäkin kuulun näihin huijaajiin, jotka näyttää kotona suihkun jälkeen melkeinpä eri ihmiseltä kuin ulos lähtiessä. En myöskään yritä tässä avautua yhteiskunnallisista ongelmista ja ulkonäköpaineista, vaikka aihetta äsken sivusinkin. Olenhan itsekin näiden paineiden uhri. En myöskään sano, että jokainen ulkonäköään jotenkin muokkaava nainen tekisi sitä vain miehiä saadakseen - mulla itselläni ainakin on parempi olla, kun heijastavan pinnan ohi kävellessä koen näyttäväni hyvältä. Jokainen kokee kauneuden, etenkin omansa, eri tavalla ja totuus on, etten koe luonnollista minää millään lailla viehättävänä. Siispä se pakkelin lisääminen, hiusten laittaminen ja muu ulkonäöstä huolehtiminen on oman itsetunnon ja itsevarmuuden hellimistä.

Halusinkin siis nyt vähän herätellä niitä miehiä, joiden kaksinaismoralismi saa mun vereni kiehumaan.

Iso osa miehistä kehuu naisia, jotka näyttää luonnollisilta, ja on luonnonkauniita. Miehet puhuu, että ei tykkää, jos naisella on liikaa meikkiä ja liikaa tekojuttuja. Nainen ei saa olla liian feikki, eikä tarvitse olla, koska meikitön nainen juuri heränneenä on nainen kauneimmillaan. Vahvasti meikattu nainen tekorusketuksessa on lähinnä surullinen näky, eikö se näin mennyt?

Mutta mitäs sitten, kun tälläisen miehen eteen osuukin OIKEASTI täysin luonnollinen nainen? Nainen, jolla on luonnollinen hiusväri. Ei pisaraakaan meikkiä. Ei tekorusketusta. Ei tekoripsiä. Ei hiustenpidennyksiä. Ei tekokynsiä. Ei rintsikoita. Ei mitään niistä asioista, jotka muokkaisi ulkonäköä sellaiseksi, jota suurin osa miehistä (ja jotenkin tuntuu, että innokkaimmin nimenomaan ne luonnonkauneuden perään huutelevat miehet...) tuntuu pitävän kauneuden mittapuuna. Miten miehet reagoi?

"Hyi, kato mikä haaska, kato miten ruma, hirvee hippi!"

Niinpä niin. Miestuttavienikin kanssa asiasta jutelleena olen tullut siihen tulokseen, että miehet kyllä kovaan ääneen kuuluttaa luonnollisuuden perään, mutta luonnollisuuden oikeasti kohdatessaan ei koskisi siihen pitkällä tikullakaan. Ja sitten miehet ihmettelee, miksi naiset käyttää niin paljon aikaa ja vaivaa ulkonäköönsä. No ehkä siksi, että jos joku ei niin tee, miehet ei yhtäkkiä kiinnostukaan.

On helppoa kehua naista luonnonkauniiksi, jos tytöllä on tekorusketus, ripsienpidennykset, kaksi tuntia käytettynä hiusten kihartamiseen ja laittamiseen, kulmat muotoiltu ja värjätty ja huulia turvottavaa huulirasvaa. Joo, tyttö näyttää meikittömältä, mutta ei luonnolliselta.

Siispä pyytäisin teiltä, miehet, lopettakaa kaikenlainen "vain tää ja tää on oikea nainen"-tyyliset kommentit. Sen lisäksi, että nainen voi huijata paljonkin ulkonäköään, jokainen nainen on erilainen ja yritys tunkea kaikki samanlaiseen muottiin aiheuttaa vain hallaa. Muutenkin sellainen yleinen asennoituminen, että kaikki naisten ulkonäköön liittyvät asiat tehtäisiin vain ja ainoastaan miessukupuolta miellyttämään, on aika itseriittoinen. Että jokaisella miehellä on oikeus arvostella jokaisen naisen ulkonäköä, koska eihän naiset nyt muuten edes yrittäisi näyttää näteiltä.

Antakaa naisten olla luonnollisia, jos he niin tahtovat. Antakaa naisten olla epäluonnollisia, jos he niin tahtovat.

27 kommenttia :

 1. Mä oon kyllä myös yksi suuri ulkonäköhuijari :D Oma hiusväri ollut viimeksi ala-asteella, meikkaan paljon, hiustenpidennykset löytyy, itseruskettavaa käytän, ripsienpidennykset laittaisin ehdottomasti jos raaskisin tuhlata sellaisiin.. Minä suihkun jälkeen ja minä lähdössä ulos on kyllä kaksi täysin erinäköistä ihmistä :) Ja mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, toiset tykkää laittautua ja toiset ei. Nyt kun mietin, niin tosin harva mun ystävistäkään on nähnyt mua ilman meikkiä. Jotkut läheisimmät vaan. Poikaystävä kyllä kehuu mua kauniiksi ihan luonnollisenakin ja se on piristävää.

  Ja toi on niin totta, että miehet kehuvat "luonnonkauniita" julkkiksia, vaikka oikeasti he ovat hyvin meikattuja kaikissa kuvissa.

  Eipä mulla mitään pointtia tässä höpöttelyssä taas ollut, hyvä postaus :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en näe siinä mitään pahaa, jokainen menee tyylillään ja tekee niinkuin ite kokee parhaaksi :) enkä tosiaan mäkään mikään luonnollisuuden malliesimerkki ole :D ja kieltämättä se kyllä tuntuu ihanalta, kun mies on oikeesti sitä mieltä, että on kaunis myös oikeasti luonnollisena :) <3

   Poista
 2. Huh monta kertaa aloin kirjottamaan omaa mielipidettä asiaan, kunnes tajusin että en saa mitään aikaseks ilman, että vaikutan ihan järkyttävältä "meikkiä nyt saatanan eukot!!!" -tyyliseltä ämmältä. Siistiä, että jengi uskaltaa lähtee ihan ilman mitään pakkelia minnekään joo, iho varmasti tykkää, mutta omaan silmään edes jollain tasoa laittautunut ihminen on huomattavasti miellyttävämpi - oli se sitten nainen tai mies. Aamulla poksautetut finnit ja räjähtäneet mustapäät saa mussa vaan sellasen "hhnnnnggnh" reaktion aikaan, ja vetää katseen väkisinkin niihin näppyihin. "No mut mul on tosipaha akne", OK. Ymmärrän. Mutta noin lähtökohtasesti, siistit ja huolitellun näköset ihmiset miellyttää omaa silmää. Ei siihen paljoa tarvita, ei edes niitä tekoripsiä ja -kynsiä tai hiustenpidennystä, vaan siis ihan yleistä huolenpitoa. Harvalla loppupeleissä on niin hyvät geenit, että näyttäisi aidostioikeesti paremmalta täysin meikittä ja hiukset pystyssä kuin mitä pienellä laittautumisella näyttää.

  Tohon kun miehet sanoo että luonnollisuus on kaunista, mä luulen ettei monikaan mies tajua sitä eroa jos naisella on vähän meikkiä versus ei yhtään. Samassa kämpässä mun kanssa asuva mies ei sitä ainakaan huomaa. Epäsiistin ja siistin eron huomaa toki kaikki, mutta että onko vähän meikkiä vai ei, varmasti ei huomaa sitä. Ehkä sillä luonnollisuudella siis tarkotetaan just sitä sellasta pientä laittautumista ilman, että meikit haisee parin metrin päähän (se on ihan jär kyt tä vää) ja ripset on niin epäluonnollisen pitkät, että niillä voi kanssakeskustelijan otsaa hipsutella.

  Samaa mieltä kuitenkin siinä, että se yhteen muottiin tunkeminen pitäisi lopettaa. Ei kaikki naiset vaan voi olla niitä Megan Foxeja, kuten ei myöskään kaikki miehet voi olla niinku Ryan Gosling. Loppupeleissä kai se oma asenne ja itseluottamus omaan itteensä tekee tosi paljon, oli sitten kuinka luonnollinen hippi tai meikattu isotissinen blondi.

  (Kuinkahan hyvin tää nyt ees loppupeleissä tohon postauksen aiheeseen liittyy, jaa-a)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollinen ei meinaakaan välttämättä epäsiistiä, kyllä varmaan jokainen (rastaton) ainaki harjaa hiukset aamulla ja kattoo et vaatteet on ehjät ja puhtaat vaikkei meikkaiskaan :D ja hyvä vaan jos tää postaus herätti ajatuksia, kylhän sun kommentti aiheessa pysy koko ajan! :)

   Poista
  2. Niin ja mikä loppupeleissä lasketaan luonnollisuudeks? Koska hyvin moni myös mm. Nyppii kulmiaan, ajelee sääri- ja kainalokarvoja, tai mitä kaikkea ajeleekaan! Jos luonnollisuus meinaa sitä että ei tekis mitään näistäkään, tai ainoa mitä itseelleen tekis niin peseytyis.. Miehet tykkää luonnollisista ergh? :-D

   Ihana postaus as always! :)

   Poista
  3. Niimpä! Sitä hainkin tolla pätkällä että "on helppo sanoo naista luonnonkauniiks jos..." koska harva nainen meikkittömänäkään sit kulkee tukka takussa, kainalokarvat solmussa ja varpaankynnet leikkaamattomina :D !

   Poista
  4. Täällä ilmoittautuu eräs 19-vuotias nainen, joka tekee ulkonäkönsä eteen erittäin vähän:
   1) en käytä minkään sortin meikkiä
   2) en nypi kulmakarvoja, en aja sääri- tai kainalokarvoja tai mitään muutakaan karvoitusta
   3) en käytä pidennyksiä, en rakennekynsiä enkä kynsilakkoja, ja leikkaankin kynteni aivan lyhyiksi toisin kuin naisilla on yleensä tapana
   4) en harjaa tai kampaa hiuksiani, mutta ne ovatkin varsin lyhyen malliset
   5) en myöskään käytä rusketusaineita, värjää hiuksiani tai tee mitään sellaista, mitä naiset yleensä tapaavat kauneutensa puolesta tehdä

   Huolehdin kuitenkin hygieniastani ja terveydestäni: peseydyn päivittäin ja pidän ylläni puhtaita vaatteita sekä rintaliivejä, käytän deodoranttia ja perus ihonhoitotuotteita, huulirasvaa ynnä muuta. Harjaan hampaani 2x päivässä, leikkaan kynnet kun on tarvis... Näen ulkonäköni vuoksi siis vain sen verran vaivaa kuin on hyväksi minulle itselleni.

   Miksi minun pitäisi ajatella ympäristöäni, sen reaktioita, yleistyneitä kauneusihanteita? Piirunkaan vertaa? Kuka sanoo, että kaunis on vain se joka tekee samoin kuin jonkin tietyn ryhmän jäsenet? Suorastaan kimpaannun siitä, miten naista pidetään kummajaisena tai hirviönä, jos hän ei vaikkapa aja sääri- tai kainalokarvojaan. Loppujen lopuksi on aika surullista, miten niin moni on saastuttanut omat alkujaan yksilölliset aivonsa tuijottamalla ja omaksumalla median tuputtamia mallikuvia, eikä enää osaa katsoa kanssaihmisiä muussa kuin tässä tietyssä valossa. Eikä siitä voi juuri muuta kuin mediaa syyttää: aivot kun oppivat pitämään jotain asiaa tavoittelemisen arvoisena ja siten myös silmää miellyttävänä. Ja tällaiseen opitaan vain sosiaalisessa ympäristössä, ei itsenäisesti.

   Toivottavasti sinä, Sofia, joka pian saat oman lapsen, lähdet kasvattamaan häntä yksilölliseen ajatteluun ja varjelet turhilta yleistyksiltä. Tuleva sukupolvi olkoon taas tämänhetkistä viisaampi!

   Poista
  5. Ihanaa saada näin erilainen näkökanta kommentteihin mukaan! Ja allekirjoitan suurimman osan kommentistasi, mutta koen ite edelleen että kaunistautuminen ei myöskään aina ole vain paineiden alla hajoamista ja yhteiskuntien normeihin alistumista. Jokainen tehköön niin kuin itse näkee parhaaksi, oli se sitten joko täysin naturelli look kuten sinulla, tai platinablondipurkkirusketusrakennekynsi-look kuten monella muulla. Ehdottomasti aion kasvattaa lapseni nimenomaan siihen ajatusmalliin, että pitää ajatella ja tehdä niinkuin ITSE parhaaksi näkee; eli ei seurata sokeasti trendejä, muttei myöskään vängätä pakolla niitä vastaan vain ollakseen erilainen, jos se ei miellytä itseä :)

   Poista
  6. "mutta koen ite edelleen että kaunistautuminen ei myöskään aina ole vain paineiden alla hajoamista ja yhteiskuntien normeihin alistumista."

   Ei se enää olekaan tietoista alistumista, kun siihen on kerran opittu. Ihminen alkaa pitää luonnollisena kaikkea sitä, mikä on yleisesti havaittavissa. Ja tähän yleisyyteen pyritään, jotta kokisi olevansa osa laumaa. Ja siten yleisestä tulee ns. "omaa ajattelua", jotain, mitä itse pitää tavoittelemisen arvoisena, vaikka ei niin aluksi olisi tehnytkään. Joissain, kuten näissä kauneus- ja ulkonäköasioissa, olisi hyvä ottaa mallia pikkulapsista, jotka eivät vielä ymmärrä ihanteista tai omasta ulkoisesta olemuksestaan sen kummemmin, ja jopa jäädä heidän tasolleen niiden suhteen. Näin olisi mahdollista keskittyä tärkeämpiinkin asioihin ja niiden kehittämiseen.

   Poista
  7. No, tota ajattelutapaahan voisi käyttää ihan kaikkeen mitä ihminen on oppinut luolamiesaikojen jälkeen ja nollata kaiken kehityksen. Myös sosiaalinen kehitys on kehitystä, eikä meikkien ja ulkonäkökeskeisyyden kehitys oo aina ollut vain negatiivista. Pikkulapset ei myöskään ymmärrä mitään politiikasta, rahataloudesta, maiden välisistä suhteista... Pikkulapsimaailma olis toki ihana utopia, maailma jossa kaikki olisi hyvin koska kukaan ei pysty ymmärtämään sen pahempaa juttua kuin sen, että hiekkalaatikon paras lapio olikin varattu.

   Poista
  8. Tosi hyvin kirjotettu Sofia! Komppaan täysin :)

   Poista
  9. Ja vielä toisin semmoisen puolen esille, että sinähän Anonyymi varmaan käytät haarukkaa ja veistä? Mutta eikös se ole samanlaista kehitystä, ennen syötiin käsin. Miksi alentua yhteiskunnan normeihin?

   Poista
  10. On eri asia ottaa käytännön elämää helpottavia askelia kehityksen suhteen, eli esim. haarukka ja veitsi ovat yleishyödyllisiä keksintöjä, ja tällaiset "normit" ovat pelkästään hyväksi kaikille yksilöille. Vaikken sano että siinäkään mitään vikaa olisi, jos joku tahtookin elää primitiivisesti ja kokee sen itselleen hyväksi. Mutta se, ettei panosta kauneuteen, ei tarkoita, että jäisi luolamiestasolle. Mielestäni asiat voi edelleen laittaa tärkeysjärjestykseen, ja koska yhteiskunta on luonut kauneudesta ja seksikkyydestä yleisen tavoiteltavan kohteen, moni muu asia jää pinnallistuneen maailman kansalta siinä sivussa huomaamatta.

   Ja pikkulapsi-tokaisulla tarkoitin ainoastaan tätä kauneushömppää: olisi siis parempi, jos ulkonäköasioihin suhtautuminen jäisi ihmisen kehityksessä lapsen tasolle.

   Poista
 3. Ai että oon niin samaa mieltä! Miehellekin oli pakko näyttää noi naisten kuvat, "arvaa huvikses paljonko noilla naisilla on meikkiä!". :D Ärsyttää, kun miehet on aina kuuluttamassa niiden luonnollisten naisten perään, kun ne ei edes tajua/tiedä mitä se luonnollinen oikeasti tarkoittaa..

  Ittehän meikkaan äärimmäisen harvoin, lähinnä bileisiin. Meikkaaminen on hauskaa, mutta aikaavievää (ainakin mulle..), joten arkipäivisin en vaan jaksa. Aamuisin pesen ja rasvaan naaman ja avoot. Sen verran sentään katon, ettei mitään järkyttäviä finnejä ole ja etten haise. :D Tänään oli ekaa kertaa n. puoleen vuoteen ripsaria koulussa, oli todella laittautunut fiilis!

  Btw, Jenna Marbleshan on myös tehnyt videon siitä, miten saa rinnat näyttämään paljon isommilta kuin mitä ne normaalisti on: http://www.youtube.com/watch?v=HErdtVkR3Nw
  Testasin noita ohjeita joskus. Sukat rintsikoissa oli erittäin epämukavat, mutta toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tolta videolta oli kans toi rintsikoiden sitomisjuttu! :D niinhän se vähä menee, että meikkaamisessa kestää aika kauan jos sitä ei yleensä tee, sama kun että jos testaa jotain uutta meikkilookia niin sen laittamisessä yleensä kestää aika kauan. Mua naurattaa se, että vaikka mullakin on aika paljon meikkiä ihan arkimeikissä ja saan kuulla siitä että oon niin "epäluonnollinen", mulla sujuu se niin rutiinilla että menee ehkä vartti niiden laittamiseen, kun taas joillain sellasilla jotka tekee sen luonnollisen meikin voi mennä lähemmäs tunti :D

   Poista
 4. Fuck yeah! Täyttä asiaa! Olen kokenut myös itse täysin samaa. Raivostuttavaa on myös ne "Ida hei... Tiedäthän, että sä olet luonnollisenakin kaunis? Et sä tarvitse meikkiä tai hiusväriä varmastikaan." Mjoo-o. Mutta minusta on kiva laittautua ja muuntautua. Toki siksi, että näyttää hyvältä, mutta myös siksi, että se on kivaa ja tuo vaihtelua elämään.

  Todella hyvä postaus siis. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jotenkin joo moni olettaa, että jos tyttö on meikattu, se meinaa automaattisesti sitä, että tytöllä on huono itsetunto ja meikkaa vaan että miehet tykästyisi. Ei ihmisillä riitä aivokapasiteetti ymmärtämään, että jotkut tekee sitä oikeasti itsensä vuoksi :D

   Poista
  2. Linkkasin tämän entryn hieman aihetta hipovaan omaan postaukseeni. :) http://shadow-selves.blogspot.fi/2013/05/meikkaaminen-ei-ole-pakollista-se-on.html

   Poista
  3. Ihana, että teksti herätti ajatuksia! Kiitos linkistä :)

   Poista
 5. Itselläni ei ole ongelmaa lähteä ulos ilman meikkiä ja hiukset sotkunutturalla, mutta mielummin ehostan itseäni hieman ja tuon näin paremmat puolet esille. Hyvä teksti muuten! Tuli mieleen tuosta miesten huijaamisesta myös se kuinka naiset käyttää nykyään sukkahousuja tms., jotka kursii muhkurat ja mahkurat kasaan ja näin saa kokonaiskuvan näyttämään hoikemmalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja haha noi ei tullut mulla ees mieleen mut huijaustahan nekin on! :D normaalitkin ihonväriset sukkikset on tehty sitä varten että jalat näyttäs paremmalta, ja sit on niitä hoikentavia alusasuja jne jne :D kyl naiset keksii keinot!

   Poista
 6. Just mahtava postaus! Asiaa joka lauseella. ^^

  VastaaPoista
 7. Onhan se totta, että miehet voi erehtyä kaiken tollasen keskellä, mutta mä ainakin tunnen paljon niitäkin, jotka tajuaa tollaset asiat. Niitä, jotka sanoo esimerkiks mua kauniiks sillon suihkun tai saunan jälkeen, vaikka mulla ei todellakaan mikään virheetön iho, vatsamakkara löytyy ja monen sentin juurikasvu näyttää järkyttävältä. Kyllä monet (fiksut) miehet tajuaa, että rintsikat tekee ihmeitä ja meikin voi tehdä niin, "ettei näytä meikatulta".
  Onhan se tietysti mukava näyttää omasta mielestä kivalta ja välillä vähän meikata sun muuta, mutta mä en koe sitä mitenkään välttämättömäks ja pystyn lähtemään ihan sellaisenaan kouluun tai kauppaan ym. Tilanteesta riippuu helpottaako se itseä vai ei, joskus se laittautuminenkaan ei auta yhtään mitään.
  Mutta oman itsensä takiahan se pitäisikin tehdä tai jättää tekemättä, eikös siitä vähän niinkun ollut kyse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan toki niitäkin, mut yleisempää mun kokemuksen pohjalta ois se, että miehillä ei oo mitään käsitystä näistä jutuista. Ja tietty mies voi rehellisesti olla sitä mieltä että nainen näyttää hyvältä ihan naturellina :) pitääkin parisuhteessa ehkä ollakin, koska onhan se vähän hankalaa jos mies tykkää naisestaan vasta kun nainen on noussut sängystä ja käyttänyt tunnin peilin eessä! Ja itsensä takia tottakai:)

   Poista