Rautanaama , neulatyyny , reikäläjä

22.4.2013

Raapustelin tämmösen postauksen mun tatskoista aikoinaan, ja ajattelin että ehkä tämmönen ois kiva tehdä myös lävistyksistä. Tosiaan, tuskin kukaan on missannut mun rakkautta bodymodeja kohtaan - tosin oon näkökannasta riippuen liian köyhä tai pihi, että tää kunnolla näkyis. Mulla on ihan kamala tatskakuume tällä hetkellä, eli siihen pitäs jossain vaiheessa yrittää säästää massia, ja myös kauan pimennossa uinunut lävärikuume on alkanut nostaa päätään! Himoan hirveästi poskiläväreitä, ja jostain syystä napalävistystä - en oo koskaan aiemmin ees harkinnut napaa, koska en mahaani koskaan esittele, mut ehkä tää raskausmasu on saanu jonku "saakeli se on mun maha kato vaikka"-moodin päälle. Lävärikuumetta voi onneks ruokkia vähän korvia venyttämällä, jonka alotan heti kun Papu on ulkona! Lävärihistoriaa mulla jonkin verran onkin.


En itte asiassa oo ihan varma onko toi mun ihka ensimmäinen lävistykseni (jos korviksia 8-vuotiaana ei lasketa) vuodelta 2005 vai 2006, mutta kotibileissä nappasin käteeni apteekista hankitun neulan ja korun ja survasin ittelleni lävistyksen alahuuleen. Toi kesti noin viikon ennen kuin tulehtui ihan hulluna, mulla nous hervoton kuume ja koru oli jumissa ja olin ihan paniikissa, sain sen lopulta revittyä irti ja siinä meni ikuisuus että huuli näytti edes melkein inhimilliseltä. Jos itteään lävistää, kannattaa olla oikeesti tosi tarkkana sen hygienian kanssa!

Seuraava lävistys oli ylähuulessa oikealla puolella, madonna siis. Se on ollut mulla kahtena eri kertana. Ihan ekalla kerralla tein sen itse, ja se tulehtui melkein heti, oli alle kaks päivää naamassa. Tokalla kerralla kaveri teki sen, se tulehtui pari kuukautta myöhemmin. Teininä olin niin hyvä pitämään huolta läväreistäni ja etenkin niihin liittyvästä hygieniasta...? No, kymppiluokalla kävin lopultakin ihan lävistämössä (Duck's Tattoo) ottamassa madonnan. Tästäkään en oo ihan varma, oliko se 2007 vai 2008, mutta kuitenkin... Ja se ihan lävistämössä tehty ja kunnolla hoidettu versio kestikin monta vuotta. Otin sen pois vuonna 2010, kun olin menossa työhaastatteluun ja koru tipahti Kampin kauppakeskuksen lattialle - ei tehnyt mieli alkaa sitä sieltä ettimään! Olin muutenkin työnhaussa, joten päättelin, että parempi vaan olla ilman näkyviä naamaläväreitä. Olin muutamia kuukausia naama koruttomana, kieltä ja korvia lukuunottamatta.
 

Mut tosiaan, reikä ei oo kadonnut mihinkään! Sen erottaa edelleen tosi selkeästi, ylläolevissa kuvissakin on melkeen vuos väliä. (Tykkäättekö mun tosi sopivan värisistä ja hienosti muotoilluista kulmista tossa punatukkakuvassa.......) Ja näkyy se edelleenkin ihan yhtä selkeästi, vaikka siitä on kolme vuotta, kun siitä luovuin. En usko, että toi reikä tosta koskaan katoaa. Alahuulilävärin reikä katosi jo vuosikausia sitten, mut tää madonnareikä vaan itsepäisesti möllöttää naamassa, ja möllöttää varmaan tulevaisuudessakin aina. Oon ite jo ihan tottunut siihen, eikä se häiritse mua, mutta välillä joku heittää "ai oliks sul joskus tossa läväri?" ja muistan, että ainii, mullahan on tällänen tosi nätti reikä naamassa. Eli kun iskä kielsi ottamasta naamaläväreitä reikien takia koska siitä jää jälki, se olikin ihan oikeassa........ Mutta ei tää mun elämääni onneksi mitenkään vaikuta. Joskus oon painanut kevyesti kulmakynällä, ja se näyttää luomelta.

 

Kielikoru on pitkäaikaisin lävistykseni (jos niitä korvia tosiaan ei lasketa...) enkä aio luopua siitä kyllä varmaankaan koskaan. Otin sen 16-vuotiaana itse ansaitsemillani rahoilla Harnessissa, ja oon edelleen aivan rakastunut siihen. Jokainen kielihän on erilainen, ja myös jokaisen lävistäjän taidot ja tiedot, ja mulla kävi supertuuri - koru saatiin laitettua niin taakse, ettei se vaikuta mun hampaisiin millään lailla. Kielikorun kanssa mulla ei oo myöskään koskaan ollut miään ongelmia, se on täysin kivuton laitattaa ja se on mun mielestä vaan jotenkin tosi vekkuli ja ihana. Ja sillä on kiva leikkiä, kun on tylsää!

Harkitsin jo sillon, kun otin madonnan lopullisesti pois, että medusan voisin joskus laitattaa. Ibizan reissulla kesällä 2010 löydettiin halpa lävistämö, ja päätin käydä rei'ittämässä naamani. Medusa on edelleenkin mun lemppari näistä mun näkyvistä läväreistäni, se on jollain lailla vähän edgy mut silti tyttömäinen. Jouduin kuitenkin ottamaan sen pois kun menin saman vuoden lopussa mäkkäriin duuniin. Yritin jonkun aikaa sitä kikkailua, että otan korun pois ja isken takaisin, mut sehän tulehtui siitä loppujen lopuksi. 8h duunivuoron aikana reikä oli ehtiny aika hyvin umpeutua, ja survasin korun pakolla läpi - seuraavana aamuna heräsinkin ylähuuli ihan turvoksissa. Sarjassamme Sofian neronleimaukset.

Mäkkärissä yks meidän päälliköistä sitten ilmoitti, että suussahan toki saa lävistyksiä olla. Olin siihen asti yrittänyt piilotella kielikoruani aina vuoroissa, koska en missään nimessä halunnut enkä halua luopua siitä, mutta suun sisäpuolella lävistyksiä saakin toki olla. Syyt lävärikieltoon ravintola-alallahan on virallisesti hygienia (mikä on sinänsä typerää, koska vaikka koru kuinka keräisi bakteereja, jos siihen ei koske, ei ne bakteerit siitä pääse leviämään... eikä tulehtumaton lävistys erityisen bakteeripitoinen edes ole!) ja joissain paikoissa sitten työntekijän ulkomuoto, eli kaikki pomot ei tahdo lävistettyjä työntekijöitä. Kivikautista, mutta totta. Mäkkärissä lävistyksen olemassaolo itsessään oli kuitenkin ihan ok, eli juoksin samana päivänä ottamaan smiley-lävärin (en millään muista missä!), eli renkaan ylähuuleni jänteen taakse. Yllättävän kivuton lävistys, joka on mun mielestä hirveän söpö ja veikeä.

Kun vaihdoin duunipaikkaa, kysyin uudelta pomolta saako kasvoissa olla näkyviä lävistyksiä - ja luvan saatuani ostin Facediilistä lahjakortin Kivun Kauneus-liikkeeseen ja kävin laitattamassa medusan uudestaan. Lävistäjä siellä neuvoi, että smileytä ei kannata pitää meduusan tapin kanssa, ne helposti tökkii toisiaan ja voi aiheuttaa tulehdusta/nirhaumaa/epämukavuutta, eli smileystä oli aika luopua. Medusa on kuitenkin edelleen naamassa, ja edelleen mun rakkaani. Hammaslääkärissä ei siitä ainakaan mitään sanottu, ja pidän siinä melko lyhyttä korua, joka ei purista muttei yllä rapimaan hampaitakaan. En koe ikenieni mitenkään vetäytyneen tai sen medusan tai madonnan mitenkään muutenkaan negatiivisesti vaikuttaneen mun suuhuni.


Venytin vasemman korvan korvalehteni 16mm asti joskus 16-vuotiaan paikkeilla, mutta otin sen aikanaan pois, kun se alkoi mielestäni näyttämään orvolta toisen korvan ollessa normaalikokoinen. Parissa kuukaudessa reikä pieneni n. 4mm kokoiseksi, muttei koskaan enää tavallisen korviksen paksuiseksi, joka on siis yleensä 1,2mm. Otin välissä kaksi lisäreikää vasempaan korvalehteen, kunnes lopulta vuonna 2011 aloin venyttämään molempia korvia yhtä aikaa uudestaan. Oon venytellyt tosi hitaasti ja antanut korvien parantua oikein kunnolla välissä, ja oonkin vasta 12-14mm kohdalla (en oo varma kumpi...). Tavoitteena on täydet 20mm, ja omistankin jo siihen tarvittavat venytyskorut ja silikonitunnelit. En venytä nyt loppuraskaudesta, koska mulla on jäänyt vähän neuroottinen asenne lävistyksien tulehtumista kohtaan tän mun tulehtumishistorian kanssa, enkä halua tulehdusriskejä näin lähellä synnytystä. Tällä hetkellä mulla on puiset leopardikuvioiset plugit korvissa, ja tässä koossa oon ollut nyt noin 11kk.

Venytän korvalehtiä aina 2mm kerrallaan, ja nyt tosiaan melko hitaasti, mutta yleisenä nyrkkisääntönä oon aina pitänyt sitä, että korva ehtii edellisestä venytyksestä kunnolla parantua ja rauhoittua ennen seuraavaa venytyskertaa. 2mm kerrallaan on melko kivutonta, vaikka kyllähän venytys aina kirpaisee. Venytän aina kuumassa suihkussa ja pesen korut päivittäin parantumisvaiheen aikana. Venytyksillä on tosiaan paha tapa parantuessaan erittää sitä ällöä smägmää, joka haisee pahalta, ja bakteerimäärä tulehdusriskineen on aika älytön jos sen smägmän antaa kuivua ja hengailla siinä korvassa. Parannuttuaan venytys ei haise eikä eritä mitään, eli se on ihan hyvä mitta siinä, milloin voi venyttää seuraavan askeleen! 20mm on ainakin tällä hetkellä mulle se tavoite ja maksimi, mihin jään, mutta sen näkee sitten tulevaisuudessa iskeekö himo joskus isompaan. Nyt ne 20mm tunnelit näyttää hirveen isoilta!

Lävistyskuumeen kohteita, eli läväreitä, jotka mahdollisesti joskus tahtoisin:
 • Smiley takaisin
 • Nännit
 • Poskilävistykset
 • Napalävistys
 • Christina
 • Korviin paljon paljon lisää!
 • Microdermal teardrop
En kuitenkaan tahdo naamaani liikaa kerralla, koen että mulle ei vaan sovi liian paljon rautaa kerralla. Muutenkin useamman kasvolävistyksen haaste samanaikaisesti samassa naamassa onkin just se, että niiden pitää näyttää hyvältä keskenään, sopia toisiinsa ja sopia myös kantajansa naamaan. Makuasiahan se tietty on, mutta mun mielestä huomaa, kuka on harkinnut isoa naamalävistysmäärää tarkasti, myös sitä niiden yhteensopivuutta ja esteettisyyttä, ja kuka on vaan halunnut kaikenhetinyt. Mut kyllä tää medusa yksinään on aika orvon oloinen!

Mitäs te tykkäätte lävistyksistä?

53 kommenttia :

 1. Määä himoitsen poskiläväreita ja cleavagea :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu cleavage on myös aika kiva! Mikä niissä poskissa on ;;__________;;

   Poista
 2. Lävistykset on ihania! Mulla on ollut myös ihan kaikkea aina navasta snake biteseihin, mutta tällä hetkellä on vaan 10 korvissa ja niissäkään kaikissa ei ole läheskään aina koruja. :D Huulilävistyksen (alhaalla keskellä) reikäkin on vielä auki, mutta sen sijasta himottaisi hirveästi taas snake bitesit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on noi oikean korvan ylimääräset melkeen aina koruttomia, mulla on puhjennu rihkama-allergia ja en oo saamattomuuttani saanu ostettua hopeapalloja tai renkaita niihin :D snake bitet on äärettömän söpöt, etenkin sellasilla pikkusilla koruilla :')

   Poista
 3. Cleavagen mäki haluaisin!! :D Mul on korvat täynnä ja nänneissä reijät, mut on nyt pois ku imetän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa kun aina on kaikki lävistystenvastustajat nillittämässä että jos on nännit ei voi enää koskaan imettää, kyllähän ne saa pois siksi aikaa :D meneekö sulla koru läpi kuitenki vielä?

   Poista
 4. mulla on ollut smiley ja medusa molemmat kohta vuoden, ja ihan hyvin toimii keskenään. mun medusan se tikku on vähän liian pitkä (hohoh milloinkohan sen jaksais käydä vaihdattamassa......) ja luulen että se on ainoo syy, miks mulla kyseiset lävistykset ottaa välillä yhteen. sitäki tapahtuu harvoin ja lähinnä vaan silloin, kun innostuu väänteleen naamaansa jotenkin tosi kierosti. eli smiley vaan takasin! saahan sen pois jos tuntuu ettei millään natsaa keskenään :-)
  microdermalit on niiiiin siistejä! omani kävin hakemassa mystic art tattoosta (tohon silmäkulmaan) ja ihan maailman parhain "lävistys"! tekokin oli jollain kierolla tapaa melkein jopa miellyttävän tuntusta, hahah. voin siis suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on kusetettu ! Niinhän se toisaalta aina menee, että kantsis aina kysyä toinen mielipide ja vaikka testatakki jos vaisto sanoo muuta kun yks lävistäjä kertoo :D ei oo eka kerta kun kuulee että lävistäjä on puhunu vähä läpiä päähänsä. Mua pelottaa just se microdermalin laitto kamalasti :( !

   Poista
 5. Mulla ei oo kuin 5 reikää korvissa, rusto ja navassa oli, mutta meni umpeen raskauden aikana :/ Mä oon himoinnut jo pitkään kielilävistystä ja tragusta, tosta kielilävistyksestä M jaksaa aina pelotella ja sit en oo uskaltanut mennä laittamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh! Ei sattunu ollenkaan! Ja mulla on alhanen kipukynnys, eli oon kaikkien muiden kohalla nillittäny kipua :D

   Poista
  2. Ei mua se sattuminen pelotakkaan, kerran kirpaisee ja hetken sen jälkeen. M vaan pelottelee että "mitä jos halvaannut" ja plaaplaa :D

   Poista
  3. Ja pah! En tietenkään oo ammattilainen eli ei munkaan sanaa kannata uskoa suoralta kädeltä, mutta oon kuullut että se ois aika urbaania legendaa, että kielikorussa mitään halvaannuttamisriskejä edes olis. Lävistäjät osaa kyl kattoa, että voiko sun kieleen sitä ylipäänsä laittaa :) joillainhan on liian pieni kieli yms. Jos huolettaa nii kannattaa vaik kysellä lävistäjältä et kauan se on tehnyt lävistyksiä ja ettii joku sellanen, jolla on kokemusta :) kyllä tatskankin tekijää valitessa voi hetki mennä!

   Poista
 6. "korvia venyttämällä" -Voi luoja, mieti nyt oikeesti vähän. Nuori tyttö ja tekee itsestään kammottavan! Äitikin vielä pian...?

  Ihan oikeesti, uskoisit kerrankin vanhempaa ja viisaampaa. Nuo korvien venytykset, näkyvät lävistykset ja tatuoinnit eivät tuo muuta kuin haittaa sinun loppuelämääsi mm. työssä.

  Ja toi silmämeikki, mietihän nyt keran vielä. Ihmisethän nauraa sulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi sua :) en tiedä minkälaista "vanhempaa ja viisaampaa" kokemusta sulta löytyy, mutta on olemassa sellainen juttu kuin oma maku. Tatskat, lävärit ja venytykset on kuuluneet mun silmissä lumoaviin juttuihin jo jostain 13-vuotiaasta, harmi jos sua ei meillytä :) ja tässä postauksessa ei näy yhdessäkään kuvassa mun meikkejä edes tältä vuodelta...?

   Poista
  2. Sehän on kiva jos ihmisiä naurattaa? Tarpeeks hapannaamoja tässäkin valtakunnassa.. Ja haha mua taas naurattaa tyyppi joka jättää jotain tekemättä koska JOKU VOI VAIKKA AJATELLA SIITÄ JOTAIN. Hei vähänkö noloa... ohhoijaa. Sulle varmaan kelpais että kaikki ois samanlaisia ja mieluiten vielä sellaisia kuin SINÄ ITTE.

   Poista
  3. ♥ jee tukijoukot tuli! :D

   Poista
  4. ymmärrän mielipide-erot lävistyksien ja tatuointien kohdalla - varsinkin vanhemmilla ihmisillä, mutta mitä ihmettä pitää käyä vielä MEIKEISTÄ vikisemään?! huhhuh.

   oon jonki verran sun blogia lueskellut, kivasti kirjoitat :-) ja aiheeseen liittyen, lävistykset ja tatskat on jees, mutta liikaa on liikaa esim. sellaset päästä varpaisiin tatuoidut ja lävistetyt on vähä pelottavia :D ja oon kyllä paljon miettiny, miten kaikki bodymodit vaikuttaa työnsaantiin, koska niinkuin sanoit - työelämässä ollaan vielä aika "ahdasmielisiä" asian suhteen. Ja lopuksi vielä tsemppiä loppuodotukseen! t. vauvakuumeileva

   Poista
  5. Tää on tää perus anonyymi-ilmiö siitä, että jengi jotka ei tosielämässä uskalla olla omia itsejään ja pitää leukaa pystyssä katkeroituu ja purkaa kaiken myrkkynsä netissä haukkumalla nimettomänä muita :) oman ehon nostatusta. Kiitos kehuista! ♥ sehän riippuu ihan duunistakin, kaikissa paikoissa ei merkkaa ollenkaan :)

   Poista
  6. Niinhän se on :-) mä oon opettaja, niin pitää vähän miettiä sijaintia. Taitaa se olla niin, että kunhan ei mitää pääkallotatuointia ole kaulassa, niin kaikki ok :D

   Poista
  7. Tälle anolle tekis mieli kommentoida vaan: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD lol.
   Sofia hei, susta on tulossa ÄITI! Nyt äkkiä meet ostaan mahollisimman rumat ja huonosti istuvat rönttöverkkarit, lopetat meikkaamisen, käyt poistattaan tatuoinnin, lopetat itsestäs huolehtimisen ja keskityt vaan lapseen! Koska niin tekee HYVÄ ÄITI, jota susta ei tolla ulkonäöllä VOI tulla!!!!111 ..vai mitenköhän se meni.. :DD:D
   Tottahan se on, että nykyään ollaan vielä vähän ahdasmielisiä tatuointien ja lävistysten suhteen, mutta kokoajan porukka tulee avarakatseisemmaks tässä asiassa.
   Itsellä on huulikoru (työskentelen ravintolassa), jonka otan aina työpäiväksi pois. Kielikoru saa olla, koska siinä ona ina ollu ollut mulla musta koru, joka ei pahemmin näy ulospäin:) En ole huulikorua koskaan edes haastattelussa pitänyt paikallaan, enkä ole edes kysynyt, saako se olla naamassa (poikkeuksena yks työharjottelu. Ravintolapäällikkö oli sitä mieltä, että saa olla, mutta jos joku asiakas siitä valittaa, pitää se sitten ottaa pois. Ei tullu valituksia 10 viikon harjottelun aikana. :D) työpäivän aikana. Se on vaan aina ollu mulle itsestäänselvyys, ettei se kuulu töihin. Nykyään tosin unohtelen kokoajan laittaa sitä takasin ja saatan olla kaksikin viikkoa putkeen ilman sitä :D
   Tatuointikuumeesta oon kärsiny yläasteesta asti, ja nykyään löytyy yks leima selästä. Niidenkin suhteen ajattelen, että aina on riski, että huipputyö menee sivusuun tatuointien takia, joten ainakin toistaseks suunnittelen/otan tatuointeja vaan alueille jotka pystyn vaatteilla peittämään. Plussana tässä toki sekin, että jos joskus jostain syystä kyllästyisin tatuointiini, saisi sen piiloon, eikä sitä olisi kokoajan pakko katsella ja pahimmassa tapauksessa hävetä. Tottakai voisin ajatella että 'no jos en kelpaa sellasena kun oon, niin pitäköön perkele työnsä!!!1111', mutta niin itsevarmaa kuin se olisikin, niin onhan se vähän tyhmäkin ajattelutapa.

   Oon myös pistäny nykyään merkille, että (ainakin mun silmään näyttää tältä) miehillä tuntuu olevan jotenkin hyväksyttämpää olla tatuointeja kun naisilla. Ainakin kaupoissa / ravintoloissa näkee usein töissä miehiä, keillä on kädet ihan täynnä mustetta, mutta naisilla taas ei oo mitään / on joku kärpäsenkakan kokonen kuva lähes piilossa hihan alla.
   Tokihan voi myös olla, että miehet rohkeemmin ajattelee tolla mun yllämainitsemalla tavalla 'jos en kelpaa nii se on niiltä pois, ei multa' kuin naiset. Tiedä häntä!

   Poista
  8. Itte asiassa toi on ihan totta, että miehillä tatskat on hyväksyttävämpiä kun naisella! Nainen jolla on isoja, näkyviä, näyttäviä tatskoja paljon on "miehekäs". Tatskojahan on ihmisiin hakattu vuosisatojen ajan mut nykyajan valtavirtaan tatuoinnit oli alunperin vankilakundien juttu, ja siitä on jääny päälle se ajattelutapa, että tatuoitu = rikollinen ja tatuoitu = mies. Todella vanhanaikanen ajattelutapa, mut mun mielestä jos joku tosissaan on sitä mieltä että tatskattu on automaattisesti rikollinen on kyl pakolla vähän vanhanaikanen ihminen varmaan muutenkin :DD onneks yhteiskunnan yleinen asenne muuttuu koko ajan ja ittensä koristelu alkaa normalisoitua, ja ihmisiä tosiaan näkee työpaikoilla näkyvienkin tatuointien kanssa :) niinhän se pitäiskin olla. Ei se, että jollakulla on tatska, kerro kyseisen ihmisen luonteesta tai ammattitaidosta yhtään mitään.

   Mä oon ite luopunut siitä ajatuksesta, että sit en saa töitä, mut eipä mulla mitään isoja kuvia kovin näkyvillä nyt ookaan. Kaikki joita ei saa peitettyä esim. T-paita päällä on tosi pieniä eikä kovin häiritseviä, mut työnantajastahan se enemmän on kiinni, ja tulee niitä isojakin näkyville tulevaisuudessa.

   Poista
 7. Multakin löytyy lävistyksiä, ne on tosi jees! On mm. Madonna, napa, kieli, kulma, nenä, rusto.. Tosin tällähetkellä vain yhdessä on koru, ja se on kielessä! Siitä en luovu, en ikinä!:D Noi reiät ei mee umpeen ei sitten millään.... Noh, voipahan laittaa aina takas jos siltä tuntuu ;D

  Mun ystävällä on lävistys niskassa, se on NIIN hieno! Semmosesta oon haaveillut, mut en taija uskaltaa..:) Myös toi Microdermal teardrop ois ihana!

  Ja sulla on just sikamagee tyyli, älä valita tyhmästä anosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi madonna on ihan ummessa, mut se silti vaan näkyy :D ! Ei siitä koru oo vuosikausiin mennyt :( enkä usko että smileykään menis, en oo viittiny edes yrittää, kun se oli niin vähän aikaa :D kielestä ei luovuta! ♥ Ja kiitos <3

   Poista
 8. Eipä ihan virallisesti saisi olla siellä suussakaan läväreitä raflahommissa. Tai niissä siis, missä käsitellään ruokatuotteita.

  "Pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita ei saa käsitellä henkilö, jolla on tulehtunut haava, rakennekynsi, lävistyskoru tai muita koruja, jos niitä ei voi suojavaatetuksella peittää”.

  Itsehän myös protestoin koko hommaa, koska sitten taas esmes hoitoalalla ja jopa laboratorioduunissa ja leikkaussalissa niitä saa pitää, koska koruton läväri on suurempi hygieniariski. Enhä mä sitä kieltäni uita toisten safkassa..

  Itseltänihän kielestä löytyy 2 korua ja on niistä pari pomoa sanonutkin. Joka kerta oon potkujenkin uhalla todennut jopa työterveystarkastuksessa, että sinä päivänä kun kaikki muutkin poistattaa kielilävärinsä, hammaskorunsa, kihlasormukset ja ne rakennekynnet SEKÄ kynsilakat niin mäkin luovun koruistani.

  Kynsilakkahan on myös kielletty, mutta järjen vastaisesti joka mestassa on vaan sanottu, että "ei liian voimakasta lakkaa.." Sangen tekopyhää touhua. Ripsipidennyksetkin irtoilee ja sekottuu asiakkaan lehtipihviin paljon todennäköisemmin kun meikäläisen rautatappi suusta.

  Eräs pomo on jopa huomauttanut traguksista, joita myös löytyy 2. Korvalehti kuulemma ok, mutta tragus ei,,mitä vittua? Myös suoraväristä on sanottu, koska magenta kuulemma liian huomiotaherättävä värisävy.. Summasummaarum, jos duunipaikassa ei hyväksytä koruja eikä näkyviä tatuointeja, se ei ole mun työpaikkani muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, siinä mäkkärissä käsittääkseni ihan "virallinen" oma sääntö sitten kait :) nimenomaan, jos lävistys on kielessä/suun sisällä niin millähän lailla sieltä bakteerit pääsis ruoan sekaan, kuka nuolee niitä safkoja tai imee sormiaan ennen ku niitä valmistaa...? Allekirjotan täysin noi muutkin! On tosi tekopyhää vedota johonkin hygieniasyihin, ja sit kuitenkin antaa työntekijöiden pitää "vaaleasävyisiä kynsilakkoja" ja korviksia. Hiustenpidennykset irtoilee, ripset niinkun sanoit, jotkut Anttilan halpistekokynnet ne vasta irtoileekin... Mut se on kaikki ok, koska se on myös konservatiivimummeleiden mielestä hyväksyttävää. Onneks tääkin yhteiskunta tuntuu ees välillä jotenkin jokseenkin liikkuvan koko ajan vähän nykyaikasemmaks ja avarakatseisemmaks, ennen ei näkyny kaupan kassalla lävistyksiä mut nykyään näkyy paljonkin :)

   Poista
  2. Eips saa kielikorujakaan enää olla :P

   Poista
  3. Ai ei :DDD oon iha messissä!

   Poista
 9. Kiitos tästä postauksesta, kiitos!
  Olen haaveillut huulilävistyksestä jo 10 vuotta. Tuona aikana olen seurustellut kolmen ihmisen kanssa ja kun lävistykset on tullu puheeksi, ovat kaikki kolme sanoneet, että hyvä kun et ole ottanut (?!). Nyt, taas kohta pian sinkkuna mä sen lävistyksen jumankauta otan!
  Mietin sitäkin, että olenko liian vanha (kohta puolin 27) ja entäs työpaikat jne. Nii paskat niistäki! Kuten edelliset kommentoijat ovat jo sanoneet, niin ne ei oo minun työpaikkoja sitte ja mitä siitä jos JOKU ajattelee mun olevan liian vanha!
  Haha, anonyymi avautuminen :)
  Oot ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Ei pidä kuunnella kumppaneita, jos oikeesti jotain haluaa kantsii se ottaa! Eikä niissä oo mitään yläikärajaa, päinvastoin nythän koko ajan vanhenee tää sukupolvi jonka aikana tatskat ja lävistykset on muuttunu aina vaan mainstreamimmäksi, eli kohta on kaiken ikäsillä ihan normaalia olla pistelty ja maalailtu :) Jee ♥ !

   Poista
 10. Mun mielestä oot kauniimpi ilman noita lävistyksiä siis tosi kaunis :) kun kuvia katsoo, mut on vaan mun mielipide. En vaan tykkää lävistyksistä tai noist korva jutuist. Tatuoinnit taas on ihania! Mut joo kauneushan on katsojan silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ei voi tykätä :) mut kiitos kehuista ♥

   Poista
 11. Blogin nimikin kertoo jo paljon ihmisestä... Jotenkin säälittävää yrittää näyttää kovalta! Voi pientä lasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. : DDDDDDDDDD voi ei, jos sua järkyttää sana "fuck" tuut vielä yllättymään!

   Poista
 12. Toi medusa sopii sulle kyl älyttömän hyvin! Aloin itekki haaveilemaan tommosesta :D ja oon aina miettiny et miks naiset hankkkii nännilävärin? Onks se sit vaa omaks iloks vai täh?:D mut upeelta näytät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ! No mä vertaisin sitä vähä napaläväriin, sekään ei uisein näy. Okei, napa ehkä vähän useemmin kun nänni (vaikkapa bikineissä) mut ite en hirveesti hengaile maha paljaana kesälläkään niin nänni- ja napakorua vois verratakin :D eli omaksi iloksi joo, ja kumppanin ;) !

   Poista
 13. Heei näytät tos ihan ekas kuvas (mis on eka läväri) vähä nancy spungenilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha älytöntä et joku huomas! Toi on nimittäin tahallaan otettu sillee :D siitä on se "tunnetuin" valokuva et sillä on nahkatakki ja se pyssykaulakoru ja poseeraa jotakuinkin noin, hain just sitä samaa tuntua tohon aikoinaan :)

   Poista
 14. Sana ei järkytä, mutta kertoohan se jo paljon, kun se on blogin nimessä, tulevalla äidillä. Säälittää sun tuleva lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, äitiyden mittarina ei todellakaan toimi se, käyttääkö sanaa "fuck". Mitä sen sanan käyttö sulle itse asiassa edes kertoo? Sitäkö, että sä nyt koet mun olevan tosi keskenkasvuinen, yritän olla jotenkin kauheen kova, yritän provosoida ihmisiä (siinä muuten on näköjään ihan hyvin sun kohdalla onnistunut kun on tarvetta jättää asiasta kommenttia ;>) tai niinkuin vihjasit, että oisin paska mutsi? Katoppa kun jos sä muodostat noin paljon raskaita tuomitsevia mielipiteitä musta yhen sanan perusteella, voin kertoa että sulla on itselläsi perustavanlaatuisia kieroutumia. Ymmärrän että oot selkeästi vanhempaa sukupolvea (tai sitäkin vanhempaa?) ja luultavasti jonkun vanhanaikaisen kasvatuksen saanutkin, mutta pidä mölyt siellä mahassasi vaan jos et osaa mitään edes puolittain älyllistä sanoa. Hauskaa loppuelämää, jos siitä onnistut mitään hauskaa löytämään!

   Poista
  2. Mua säälittää se että et viitti edes omalla nimelläs kommentoida, oivoi :(

   Poista
  3. Voi Nico... Tännehän voi kirjautua vaikka Jaatisen Orvokkina tai Forresterin Ridgenä, mutta minkä ihmeen takia mun pitäisi? En koe olevani kovempi gimma tai parempi jätkä, mikäli täällä kirjottelidin typeryyksiä.

   Poista
  4. Koska on psykologisesti mielenkiintosta miettiä, mitä ihmisen päässä pitää liikkua että se kokee tarpeelliseksi purkaa katkeruuttaan ilkeilemällä ihmisille netissä nimettömyyden takaa :D

   Poista
  5. Katkeruutta? Hahha, koskas suta psykiatri on tullut?

   Poista
  6. Ei siinä mitään titteliä tarvii, että osaa ihan perus logiikkaa käyttää kultaseni :)

   Poista
 15. Hyvä postaus! Itelläki oli jossain vaiheessa jonkin verran rautaa naamassa ja himotuttaa toi smiley! ehkäpä repäsen ja käyn hakemassa sen jostain...:D

  Ite venytin toisen korvan 6mm ja toisen 12mm ja kun otin ne pois ni toi 12 jäi kyl isommaksi reiäksi kun toinen, mut muuten palautu hyvin. Hyvä et venytät pikkuhiljaa niin korva ei kärsi niin paljoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne joo oikeen palaudu! Kaikki aina sanoo että raja ois 8mm, että siihen asti venytetty palautuu vielä, mut mä epäilisin et enemmän olis kyse just siitä repeääkö korva venyttäessä ja kuinka kauan se on isona pidetty. Musta tuntuu et jos jollakulla vaikkapa 5v olis 8mm korva niin tuskin pienenis kuitenkaan!

   Poista
 16. Mullakin toi junnuna otettu madonnan reikä möllöttää ihanasti naamassa, ite oon siihen tottunu, mut joillekki se tuntuu olevan suurempi asia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en edes huomaa sitä nykyään :D kai se voi jotain sit ihan hirmusti häiritä, en kyl ymmärrä miksi! :D

   Poista
 17. Moikka, pakko kommentoida, kun aihe on mun sydäntä niin lähellä, eli: Eviran mukaan sellaiset lävistykset, joita ei voi peittää vaatteilla, on elintarviketyössä kielettyjä. Se koskee niin kieli-, naamalävistyksiä, korvakoruja, yms. Samoin kuin irtoripsien timantit ja vahvat meikit, bindit yms. on kiellettyjä. Syynä on se, että kyseiset esineet/asiat saattavat pudota ruuan joukkoon, eli ei pelkästään bakteerien kasvu lävistyksissä, vaan myös se vierasesineriski... Joku päällikkö on saattanut antaa Mäkkärissä luvan suussa oleville lävistyksille, koska ne ei sieltä niin helposti putoa/näy, mutta samalla lailla ne on OIKEASTI kiellettyjä kuin muutkin lävärit :)

  Terkuin sääntöfriikki Mäkkäriläinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään siinäkin mäkkärissä kiellettyjä kielet ja smileyt ja muutkin, mut silloin ~3v sit kun olin siellä töissä oli sääntö vielä eri. Voihan se toki myös olla, että jos ois jostain vuoropäällikköä korkeemmalta tiedustellut niin ei olis saanut laittaa :D ! En vaan oikeen ymmärrä läväreiden kohdalla tota putoamisriskiä. Mulla ei oo koskaan korut vaan tipahdellut yksinään, enkä oo koskaan kuullut että ne kellään randomillä tipahtelisi, kyllä lävistyskoruissa on aika tuju kiinnitys kun se ruuvataan se pallo kiinni, mut säännöt on mitä on :)

   Poista
 18. En mäkään niitä aina ymmärrä, mutta pakko niitä on noudattaa :D

  VastaaPoista
 19. Voi anoraukat. :D

  Nojoo.

  Mulla on ollut kielessä, huulessa, navassa kaksin kappalein, niskassa ja korvissa reikiä. Huulikoru poistui repertuaarista alta aikayksikön, se ei vaan jotenkin ollut yhtään mun juttu ja kun ravintolassa silloin aloin työskentelemään, niin... No, eipä jäänyt jälkeäkään :)

  Navasta toinen ei kuudenkaan kuukauden jälkeen ottanut ja alkanut näyttää mitään parantumisen merkkejä, joten sen otin suosiolla pois. Ylemmän korun onnistuin viime syksynä hukkaamaan johonkin, joten sekin raukka umpeutui.

  Niskakoru jäi kiinni pyyhkeeseen tukkaa kuivatessa, ja teki niin kipeää, että pois lähti tämäkin. Korvien reiät ovat menneet umpeen aikaa sitten, oli huomattavasti tärkeämpää saada prätkäkypärä kivuttomasti ja nopeasti päähän, kuin käyttää korviksia ;D

  Kielikoru mulla on edelleen ja se on mulla varmaan aina. Kivuttomin, helppohoitoisin ja jotenkin eniten omalta tuntuva lävistys. <3

  Napakorut tosin meinasin ottaa uudestaan! Ja nänniäkin haluaisin rei'ittää! 8D

  VastaaPoista
 20. Mulla oli medusa ja smiley samaan aikaan kauan ja hyvin toimivat! Okei, kyllä niillä sai myös pelleiltyä sitomalla ne toisiinsa ja kaikkea muuta hauskaa... :D Mutta ei ne oikeestaan haitannut toisiaan. Yksilöllistä kai, riippuu anatomiasta ja korujen sijainnista jne. Ennen medusaa ja smileytä harkitsin vertical labrettia (tai siis medusaa) että olis mennyt yhellä iskulla noi molemmat kärpäset, mutta päädyin jostain syystä sitte kuitenkin erillisiin koruihin.
  Oon ihan samaa mieltä kielilävistyksestä, en varmaan ikinä ota tätä pois! Se vaan on ihana. Medusastakin tykkään edelleen hirveesti. Muita naamalävistyksiä en varmaan tuu enää ottamaan (oon liian vanha blaablaablaa), mutta medusa pysyy. Siinä on just sopivasti vähän sitä jotain. Seuraavaksi haaveilen dermalin ottoa tässä kesällä, wiii.
  PS "Säälittää sun tuleva lapsi" voi kamala, muakin, miten sä voit käyttää blogis nimessä sanaa fuck (ja varmaan muuallakin) kun sulla on lapsi. En kestä ihmisiäää :"DDD

  VastaaPoista